Beyond disclosure of information

1 Archief film: De Schiedammer Parkmoord.

10 dec. 2012

Bij de Schiedammer parkmoord werd er door het Openbaar Ministerie geknoeid met DNA bewijsmateriaal. Telkens als bezuinigingen dwingen ministeries overbodig te maken worden plotseling allerlei langslepende ( moord ) zaken opgelost via “onomstotelijk” “bewijsmateriaal”.

BRON: NCRV / Netwerk en de Sociale Databank Nederland.

IMPORTANT CONTENT

PLEASE WATCH THE VIDEO
 

2 Peter R de Vries 2003 afl 06 01 mei Twijfels over de juistheid veroordeling kindermoordenaar nl gesproken 

24 mei 2012

 

3 Talpa documentaire over Deventer Moordzaak

7 mei 2011

De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden is de titel van deze ‘opzienbarende documentaire’.

Het complete verhaal, “met veel nog onbekende feiten en verklaringen van getuigen die nog niet eerder op televisie te zien waren.”

De moord op de rijke weduwe Jacqueline Wittenberg dateert uit 1999. Met de veroordeling van de op het oog keurige huisvader Ernest Louwes(46), was het dossier voor politie en justitie definitief gesloten. Maar een groepje burgers bleef van mening dat Louwes ten onrechte vast zat, deed eigen onderzoek en stuitte op de ene blunder na de andere. Eind januari kondigde het Openbaar Ministerie een nieuw onderzoek aan.

“De makers van de documentaire zetten in anderhalf uur exact neer welke, soms ongelooflijke, fouten er in hun ogen zijn gemaakt in het onderzoek en wat daarvan de gevolgen zijn geweest”, aldus de woordvoerder. “Ze baseren zich daarbij op het volledige dossier, een groot aantal getuigen – waaronder een aantal dat zich recent heeft gemeld – en deskundigen. Uiteraard komen Louwes en zijn familie zelf aan het woord en geeft Harm Brouwer voor het eerst een interview over deze zaak. De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden schetst een onthutsend beeld van een zaak die uitmondde in een ongekend juridisch en menselijk drama dat nog altijd voortduurt.”

IMPORTANT CONTENT

Back to menu

4 Slachtoffer Schiedammer parkmoord herdacht

22 jun. 2010

In Schiedam wordt dinsdag herdacht dat tien jaar geleden Nienke Kleiss werd vermoord in het Beatrixpark. In het Theater aan de Schie wordt een muziekstuk opgevoerd, dat de moeder van Nienke, Yolande Kleiss, voor deze gelegenheid heeft laten componeren.