A villainous crook

Crook  [ C ] informal

a very dishonest person, especially a criminal or a cheat:

These politicians are just a bunch of crooks.

Villainous

A villainous person or an action is evil:

a villainous dictator

Cambridge dictionary

1 PowLitie 28 april 2014: Creditcardfraudeur in de kraag gevat

29 apr. 2014

Uit PowLitie van 28 april 2014: Creditcard veilig? Onzin: mensen kunnen zomaar shoppen met jouw kaart. Zodra je erachter komt ben je al te laat.

2 Powlitie S03E03 2014 Tasjesdief en Boevenval IJburg

3 apr. 2014

Powlitie S03E03 (2014) Tasjesdief en Boevenval PowLitie laat zien hoe je met het gebruik van moderne technologie boeven kunt vangen.

4 Opgelicht – Leon Cuijpers – Venlo

15 apr. 2020

Bij ons in Venlo bekend als Leon (Beer) Cuijpers, beruchte oplichter. Hier in Limburg maakte hij al talloze slachtoffers. TV Programma Opgelicht besteedde tussen 2010 en 2015 maar liefst 3 x aandacht aan hem.

5 Total loss verklaarde trike wordt na dodelijk ongeval te koop aangeboden met teruggedraaide teller

21 apr. 2020

Het was de dag van zijn leven. Een droom kwam uit. Rijden op een Can-Am Spyder. Rick van Loosbroek, geboren in 1986, huurt samen met een vriend een zogenoemde trike. Hij heeft nooit geweten dat zijn droom leidt tot de nachtmerrie van zijn familie, vrienden en kennissen. Op 8 juli 2018 verongelukt Rick op de A2. Zijn passagier wordt zwaar gewond afgevoerd met de traumahelikopter. Hij overleeft, maar kampt nog dagelijks met de fysieke ongemakken en is mentaal nooit meer de oude geworden. Rick van Loosbroek mocht maar 31 jaar oud worden.
 
Anita en Michel van Loosbroek zijn de ouders van Rick. Beiden krijgen samen met Rick’s broer Jeffrey kippenvel tijdens het kijken naar de reportage van Opgelicht?! over sjoemelmotoren. Een trike is dan weliswaar officieel geen motor, maar het heeft wel veel dezelfde kenmerken. Je mag een trike, net als een quad, met je autorijbewijs besturen. Het heeft dan ook eenzelfde kenteken als een auto, maar er is geen APK-plicht. Ook geldt voor trikes, net als voor motoren, dat er geen tellerstanden worden geregistreerd.
 
De familie Van Loosbroek heeft zich ondanks het ondragelijke verlies altijd ingezet om de gevaren van dit soort voertuigen onder de aandacht te brengen. Ze startten zelfs een petitie om een verbod te bewerkstelligen: https://www.petities.com/haal_can_-_a… 
 

6 ‘Slimme autosleutels’ eenvoudig te hacken met zelfgemaakt apparaatje

 

22 jul. 2018

‘Slimme autosleutels’ zorgen ervoor dat de deuren van een auto automatisch opengaan, zodra je in de buurt bent. Met een zelfgemaakt apparaatje kunnen hackers dit signaal van een afstand versterken en zo je auto ontgrendelen.
 

7 Pas op voor Phishing oplichters

16 jul. 2021

Pas op voor Phishing oplichters. Phishing is tegenwoordig één van de meest gebruikte vormen van internetfraude, dus pas op voor oplichters en crimielen en leer wat het precies is en hoe je dit online kan herkennen zodat je niet opgelicht wordt. 
 
Herkennen van en beschermen tegen Phishing praktijken: http://www.dell.com/support/article/S…

8 TROS Opgelicht Cinjee Advies

28 sep. 2014

uitzending van Tros Opgelicht over Cinjee Advies

9 AvroTros opgelicht?! – Koopfraude internet

26 jan. 2015

Part of the Kickstarter project illuPay
(c) AVROTROS 2015
 
This partly explains why we are overtaken by events. Does not prevent fraud. Excellent examples criminals can use, it’s easy. These tricks are NOT possible illuPay. Goed voorbeeld waarom we achter de feiten aanlopen. Het voorkomt geen fraude. Duurt een aantal dagen/weken voordat het in de gaten loopt, dat is te laat. Criminelen weten dat het zo werkt. Mensen zijn hun geld kwijt of daarna kwijt met slimme trucs. Dit is NIET mogelijk met illuPay.

10 TROS Opgelicht met mr. Korver 09-02-2016

25 apr. 2016

Een item over Frans Bakker in een uitzending van TROS Opgelicht. Al 20 jaar laat Frans Bakker een spoor van vernielingen na door fraude middels faillissementen en stichtingen. Mr. Korver is de advocaat van één van de gedupeerden.
 
Het gehele item over Frans Bakker duurt 23 minuten en 29 seconden. Wilt u alleen mr. Korver zien spreken, spoelt u dan door naar 21 minuten en 49 seconden.

11 Broers opgelicht door moeder via DUO lening

Back to menu

2 mrt. 2021

12 Saw Blade Flies Into Car

28 jun. 2014

This clumsy handyman has got a rogue saw-blade, and it’s flying ninja-style right into people’s cars!
 
Gags are filmed in Québec. Originality, authenticity and joie de vivre… Discover more about Québec