The hidden picture

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. 

Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. Op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. 

Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS.

1 Lucia de Berk spreekt

9 aug. 2013

9 augustus 2013

Lucia de Berk die slachtoffer was van één van de grootse justitiële dwalingen die ons land kent kent, spreekt voor eerst uitgebreid en ontspannen over haat ervaringen die die ze door het handelen van de corrupte ziekenhuisdirecteur Paul Smits en de eveneens zwaar onbetrouwbare en falende rechterlijke macht.

Naar aanleiding van het overlijden van een baby in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag werd op 4 september 2001 aangifte gedaan van een mogelijke onnatuurlijke dood. De aanwezigheid van De Berk bij het sterven van het kindje werd als verdacht aangemerkt. Zij zou opvallend vaak in de buurt zijn geweest van sterfgevallen en reanimaties. Er deden in het ziekenhuis vreemde verhalen over haar de ronde.

De directeur van het JKZ, Paul Smits, maakte op 11 september (de dag van 9/11) tijdens een persconferentie (o.a. uitgezonden op Radio-West) bekend dat een verpleegkundige betrokken was bij meerdere verdachte sterfgevallen en reanimaties. Hij betuigde daarbij nadrukkelijk zijn deelneming aan de nabestaanden en aan het ziekenhuispersoneel. Op 17 september deed het ziekenhuis zelf officieel aangifte (en dus niet de ouders). Het onderzoek van de medische dossiers door het ziekenhuis leidde tot de conclusie dat er in de periode van september 2000 tot september 2001 negen overlijdens en reanimatieincidenten hadden plaatsgevonden, die onverwacht en medisch onverklaarbaar waren. Lucia de Berk was daarbij steeds in de buurt geweest. Ook in de andere ziekenhuizen, waarin Lucia de Berk vanaf 1997 als verpleegkundige werkzaam was geweest, werd onderzoek gedaan naar sterfgevallen die mogelijk onverklaarbaar waren. Het Leyenburg, RKZ- en PEN-ziekenhuis kwamen ieder met een lijst met verdachte sterfgevallen tijdens de diensten van Lucia. Het totale onderzoek betrof aanvankelijk dertig sterfgevallen en incidenten. Al vrij snel kwamen de meeste daarvan te vervallen. Voor alle sterfgevallen was ten tijde van het overlijden een verklaring van natuurlijke dood getekend. Van de incidenten was geen melding gedaan.

Vanaf 5 september begonnen de verhoren en het onderzoek. De Berk werd direct de toegang tot het ziekenhuis ontzegd. In de snel daarop volgende ontslagzaak van het ziekenhuis tegen De Berk getuigden veertien verpleegkundigen en artsen, dat De Berk een goede en prettige collega was. In het functioneringsgesprek van augustus 2001 werd gesproken van een goed teamlid, kundig en betrokken in haar werk. De rechter oordeelde dat het ziekenhuis 100.000 gulden aan De Berk diende te betalen in het geval dat ze onschuldig bleek te zijn. Op advies van haar advocaat beriep Lucia zich tijdens alle politieverhoren op haar zwijgrecht.

IMPORTANT CONTENT

2 De aanloop naar de rechtszaak van Lucia de B.

15 apr. 2010

Lucia de Berk vertelt onder meer over haar voorarrest en het verloop van de rechtszaak.
Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/aChceM
 
IMPORTANT CONTENT

3 De veroordeling in hoger beroep van Lucia de B.

15 apr. 2010

Lucia de Berk en haar advocaat Stijn Franken gaan in op de veroordeling van De Berk in hoger beroep en haar uiteindelijke vrijspraak.
 
Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/aChceM
 
IMPORTANT CONTENT

4 Zaak Lucia de B. werd heropend – BACK TO THE ZEROS

14 mrt. 2016

In 2008 kwam er een ommekeer in de zaak Lucia de B. De verpleegster werd verdacht van meerdere moorden op kinderen Er werd bewijs geleverd dat de slachtoffers in de zaak een natuurlijke dood zijn gestorven. Lucia kwam vrij uit de gevangenis.
 
Bekijk de hele aflevering op RTL XL: link xl van het programma Website : http://www.rtlxl.nl

5 Lucia de Berk vrijgesproken van seriemoord

15 apr. 2010

Vanochtend werd Lucia de Berk door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken van meervoudige moord en pogingen tot moord. Zij is samen met haar advocaat te gast.
 
Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/aChceM
 
IMPORTANT CONTENT

6 Paul Smits reageert op de Lucia de B. affaire

Back to menu    IMPORTANT CONTENT

14 mei 2013

7 Lezing – Beeldvorming – Lucia de Berk

7 mei 2014

Lezing – Beeldvorming – Lucia de Berk

8 Waarheidsvinding, Statistiek & Lucia De Berk.

28 sep. 2010

start interview 01:00 – over het proces Lucia de Berk 10-9- 2010 Het allernieuwste Boek van Ton Derksen over de zaak Baybasin 12 Meii, 2014 Baybasin gaat eindelijk main stream http://www.boublog.nl/2014/05/12/bayb…
 
22 april, 2014 Baybasin praat met Myra o.a. over de “Poot-maffia” : http://www.boublog.nl/2014/04/22/bayb…
 
Het allernieuwste Boek van Ton Derksen over de zaak Baybasin http://www.boublog.nl/2014/02/11/boek…
 
24-04-2014 Artikel Trouw : De advocate, de ambtenaar en het complot
 
Baybasin en Van der Plas kunnen rekenen op serieuze bijval van wetenschapsfilosoof Ton Derksen. In zijn boek ‘Verknipt bewijs’ dat in mei op de markt komt, noemt hij de zaak Baybasin zelfs ‘een van de grofste gerechtelijke dwalingen tot nu toe’. Derksen bestudeerde en beluisterde de rond zesduizend afgetapte telefoongesprekken in het gezamenlijke onderzoek van de Turkse en Nederlandse justitie en politie naar de Koerd en concludeert dat er flink mee is gerommeld. Vertalingen zouden op cruciale onderdelen onjuist zijn en er zou ook anderszins, met knip- en plakwerk, mee gemanipuleerd zijn, zegt Derksen die eerder een opzienbarend boek schreef dat tot herziening leidde in de moordzaak van verpleegster Lucia de Berk.
 
Voorgelogen
De rechters in het proces tegen Hüseyin Baybasin zijn voorgelogen, stelt Derksen en daarom zou ook zijn zaak voor herziening in aanmerking moeten komen. Zijn conclusie is van belang, aangezien de veroordeling van Baybasin voor negentig procent was gebaseerd op juist de inhoud van juist de tapverslagen.
 
Bij de Hoge Raad ligt overigens al langer een herzieningsverzoek in zijn zaak. Advocaat-generaal Diederik Aben doet momenteel zelf onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden rond de telefoontaps en zal hieraan in de zomer hoe dan ook zwaarwegende conclusies verbinden. Aben stelde eerder in een advies dat hij geen aanwijzingen heeft voor een complot.
 
Er was, schreef hij, geen reden voor toenmalig minister van justitie Winnie Sorgdrager om te zwichten voor de druk die van het vermeende ‘dossier-Demmink’ is uitgegaan. ‘Niet duidelijk is welk belang de minister had om Demmink in bescherming te nemen’, stelde Aben in zijn advies aan de Hoge Raad. ‘Demmink was niet onmisbaar. Voor hem een ander. De gevolgen voor de Nederlandse staat waren dan in elk geval te overzien.’
 
 
Wetenschapsfilosoof Ton Derksen schreef het boek De ware toedracht: een praktische wetenschapsfilosofie voor waarheidszoekers.
 
Hij is te gast in het Wetenschapscafe.
 
Klokkenluider Metta de Noo uit Diepenheim teleurgesteld in film Lucia de B. http://www.youtube.com/watch?v=ipHNO2…
 
INFOWAR 2014: PROPAGANDA-FILMS VS. BOEKEN http://www.klokkenluideronline.is/201…
 
Youtube Playlist : “De lijst van 12” : http://www.youtube.com/view_play_list…
 
 
 
“DE ECHTE LUCIA HEET ARDA” https://www.google.nl/search?q=%22De+…
 
Outline van de zaak-Lucia :
 
 
 
 
 
 
 
Paul Smits reageert op de Lucia de B. affaire http://www.youtube.com/watch?v=-HvCfB…
 
hollanddoc
 
34 minuten Metta, Bram en Ton Derksen zetten zich in voor de vrijlating van de tot levenslang veroordeelde verpleegster Lucia de B. De zaak beheerst inmiddels hun hele leven. : http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister…
 
 
 
IMPORTANT CONTENT

9 Lucia de Berk by NOVA 14-4-2010.

17 apr. 2011

intro uitspraak vrijspraak 01:15 audiosegment uitspraak veroordeling 06:23 de ex collega’s 12:38 de sterfgevallen 13:40 de verdachtmaking 16:58 de arrestatie 19:26 de hersenbloeding 26:26
 
Klokkenluider Metta de Noo uit Diepenheim teleurgesteld in film Lucia de B. http://www.youtube.com/watch?v=ipHNO2…
 
INFOWAR 2014: PROPAGANDA-FILMS VS. BOEKEN http://www.klokkenluideronline.is/201…
 
 
 
 
Lucia de Berk De Intervieuws http://www.youtube.com/view_play_list…
 
DE ECHTE LUCIA HEET ARDA
 
Outline van de zaak-Lucia :
 
 
27 maart 2013 HagaZiekenhuis stopt tijdelijk met uitvoeren hartoperaties
 
Het HagaZiekenhuis in Den Haag stopt met onmiddellijke ingang met het uitvoeren van hartoperaties. Aanleiding is een melding dat bij een operatie niet volgens protocol te werk is gegaan.
 
 
hollanddoc
 
34 minuten Metta, Bram en Ton Derksen zetten zich in voor de vrijlating van de tot levenslang veroordeelde verpleegster Lucia de B. De zaak beheerst inmiddels hun hele leven.
 
 
Paul Smits reageert in zaak Lucia de B.
 
 
Zaak Lucia de B.: en dat heet dan bewijs : http://vorige.nrc.nl/article1852001.ece
 
Een onthutsend verslag over de gang van zaken op de weg naar de vrijlating en onschuldig verklaring van Lucia de Berk.
 
34 minuten Metta, Bram en Ton Derksen zetten zich in voor de vrijlating van de tot levenslang veroordeelde verpleegster Lucia de B. De zaak beheerst inmiddels hun hele leven.
 
 
 
De mensen achter Lucia De B. http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister…
 
 IMPORTANT CONTENT

10 Klokkenluider Metta de Noo uit Diepenheim teleurgesteld in film Lucia de B.

31 mrt. 2014

Teleurgesteld is ze, Metta de Noo uit Diepenheim. Jarenlang was ze als klokkenluider druk bezig om de onschuld van Lucia de Berk (toen bekend als Lucia de B.) aan te tonen, die vastzat voor de moord op zeven ziekenhuispatiënten. Volgens haar klopt het verhaal dat in de film ‘Lucia de B.’ wordt verteld, niet met de werkelijkheid.
 

11 Recht 7.0 Lucia de Berg vrij

16 sep. 2018

Recht 7.0 Lucia de Berg vrij Zij heeft 6 jaar onschuldig vast gezeten voor ‘moorden’ die geen moorden bleken te zijn. Aan einde fragment ook Puttense moordzaak, Schiedammerparkmoord en Ina Post. Voor veroordeling moet bewijs overtuigend zijn! Kijk verder op internet naar info over haar leven / zaak.
 
IMPORTANT CONTENT

12 Première Lucia de B. – KOFFIETIJD

31 mrt. 2014

 
Schuldig tot je onschuld bewezen is. Koffietijd was bij de première van de film ‘Lucia de B.’ in Amsterdam.
Deze aflevering van Koffietijd helemaal zien? Ga dan naar http://rtlxl.nl/#!/koffietijd-9182/4e…

13 Oud-hoogleraar Ton Derksen: ik besef nu pas hoe Lucia de Berk leed

2 apr. 2014

De film over Lucia de Berk, Lucia de B., gaat donderdag in première. Het is het verhaal over de nachtzuster die in 2004 onterecht werd veroordeeld voor moord op baby’s en bejaarden. In 2010 werd ze alsnog vrijgesproken.
 
De Nijmeegse oud-hoogleraar Ton Derksen is een van de mensen die Lucia destijds vrij kregen nadat ze al 6 jaar onterecht in de cel zat. Door zijn boek kwam de zaak weer voor de rechter. Derksen heeft de film al gezien.
 
‘Ik vond het een heel mooie film. Wat het voor mij zo mooi maakte, is dat ik het lijden van haar voor het eerst eigenlijk goed besefte. Ik heb altijd geprobeerd mij niet te richten op de persoon zelf. Ik heb nooit kennis met haar willen maken, juist om er blanco tegenover te staan. En achteraf zie ik dat het heel verstandig is geweest. Ik zou veel te geëmotioneerd zijn geraakt’, aldus Derksen.Oud-hoogleraar Ton Derksen: ik besef nu pas hoe Lucia de Berk leed

14 De mensen achter Lucia De B. Excerpt

15 nov. 2012

 
Bron :De mensen achter Lucia De B. http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister…
 
Trailer : De mensen achter Lucia de B. http://youtu.be/YiaMRUmRWfM
 
Lucia de Berk, voorheen nog Lucia de B, werd onschuldig verklaard. Lucia werd in 2003 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf én tbs, voor het plegen van zeven moorden. In 2010 oordeelde het Gerechtshof in Arnhem dat er in het geheel geen misdrijven hadden plaatsgevonden. In ‘Profiel: Lucia de B’ (KRO, 2008) zien we hoe Metta, Bram en Ton Derksen zich inzetten voor de vrijlating de veroordeelde verpleegster.
 
Lucia de Berk by NOVA 14-4-2010. http://www.youtube.com/watch?v=I7Pb6u…
 
IMPORTANT CONTENT

15 ‘Lucia de B. zal alsnog worden vrijgesproken’

2 nov. 2007

RTV Noord

GRONINGEN – Lucia de B. zal alsnog worden vrijgesproken. Dat is de stellige overtuiging van de Groningse hoogleraar Klinische en Forensische Toxicologie Donald Uges.

De B. is veroordeeld voor meervoudige moord op patiënten en kreeg een levenslange straf opgelegd en een gedwongen tbs-behandeling.

Klinisch en gerechtelijk toxicoloog Uges trad destijds voor het gerechtshof in Den Haag op als getuige-deskundige.
Zijn kritische opmerkingen, onder ede afgelegd, werden genegeerd.

Uges plaatst met name kanttekeningen bij het toxicologisch onderzoek. Zo zou een van de slachtoffers, een baby, zijn overleden aan een digoxine-vergiftiging. Dat werd bepaald aan de hand van een gaasje met bloed van de baby.

Volgens Uges zijn de bevindingen op basis van dat bloed onbetrouwbaar. Zo droogt bloed op een gaasje in en levert dat sowieso hogere waarden aan digoxine op. Bovendien is het onduidelijk wat de historie van het gaasje is en zijn daardoor bewijzen tegen de B. moeilijk te staven.

Hoogleraren statistiek overhandigen vrijdag een petitie aan staatssecretaris Albayrak waarin ze voor heropening van de rechtszaak pleiten.

IMPORTANT CONTENT

16 Sneak peak: Interview with Lucia de Berk

29 mei 2015

As a Dutch licensed pediatric nurse, Lucia de Berk (Lucia de B.) was specialized in dealing with small children and taking care of babies. She was an employee of the Juliana Children’s Hospital. In 2001 she was the subject of a miscarriage of justice. Accused for murders she didn’t commit, Lucia de Berk was sentenced to life in prison.

17 Lucia de Berk over de film

Back to menu

7 mei 2014

Met haar hondje op de arm kijkt Lucia de Berk toe hoe de figuranten naar de juiste plek worden gedirigeerd. Bij Scheveningse gevangenis werd donderdagavond een belangrijke scène opgenomen voor de film over haar leven, de lichtjestocht.

18 Making of Lucia de B. – Over Lucia de Berk

Back to menu

24 apr. 2014

 
Geverifieerd
 

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten.

Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht…

Voor meer informatie ga naar http://luciadebdefilm.nl

20 Lucia de B – Dublado

3 feb. 2016

Assistir Lucia de B filme completo dublado

21 Ton Derksen: ‘1000 Nederlanders onschuldig achter de tralies’

22 nov. 2016

Ton Derksen: ‘1000 Nederlanders onschuldig achter de tralies’

22 Westweek-special met Lucia de Berk op Omroep West.

29 apr. 2010

Lucia de Berk vertelt openhartig over de jaren die zij onterecht in de gevangenis doorbracht. De Berk blikt in deze speciale uitzending van Westweek uitgebreid terug op de grootste justitiële dwaling van de afgelopen jaren en de bizarre procesgang die haar leven heeft getekend. Ze praat over de gevoelens voor de nabestaanden en haar eerste ervaringen sinds haar vrijspraak twee weken geleden. Lucia de Berk vertelt verder over het gesprek met minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie, waarin hij zijn excuses maakte.

23 Peter R de Vries – Lucia de B 2006

Back to menu

11 jun. 2020


Peter R de Vries met een reportage over Lucia de B
Datum van opname: 22-10-2006
Bron: Pal vhs

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-Lu…

Zaak-Lucia de Berk

De zaak-Lucia de Berk betreft een rechtszaak tegen de Nederlandse verpleegkundige Lucia de Berk (geboren in 1961) die verdacht werd van meerdere moorden. De Berk, in de Nederlandse media aangeduid als Lucia de B., werd in maart 2003 door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Nadat de zaak was heropend in 2008 kwam de rechter tot de conclusie dat de veroordeling een justitiële dwaling was. De Berk werd vrijgesproken in 2010.

Het unieke aspect in de zaak van Lucia de Berk is dat oorspronkelijk werd aangenomen dat er sprake was van meerdere misdrijven, terwijl uit de uiteindelijke uitspraak van het gerechtshof in Arnhem bleek dat er geen enkel misdrijf had plaatsgevonden. De justitiële dwaling sloeg niet op de persoon van de veroordeelde, maar op de feiten, die ten onrechte als moord dan wel poging tot moord gekwalificeerd waren.

 

JordanAppleFan
Rust zacht Peter 🌹🕯. Ik zal je nooit vergeten. Bedankt voor alles.
charlotte poort
Bedankt, weer een nieuwe oude aflevering van Peter r de Vries. mis het nog steeds op tv.
Esranur Bilgili
Top graag nog andere afleveringen als je hebt!
Ajax 020 salah
Lekker man wacht al eeuwen op nieuwe afleveringen
Anoniemo
Geweldig mijn heb je als abonnee, ben hier echt heel blij mee
Christian Lowies
Fantastisch, wederom bedankt voor de upload(s) en de moeite. Trouwe abonnee.
Jessica Kaaijk
Top nieuwe afleveringen op YouTube bedankt!!!
Alex O. NL
Dit was inderdaad een mooi programma! Sbs6: ga op zoek naar een nieuw soort format/programma. Anders blijft het gewoon een zender voor onze medemensen met het iq van een soepstengel.
Faiza Boubeker
YESSSSS een nieuwe aflevering ik abonneer gelijk!
DAGemini 13th
Intro blijft goud❤🔥
Quita
Rust zacht Peter. Wij missen jou zo vreselijk🤍
Fatih Ustalar
Graag meer afleveringen.
cambridgesyd
Gaaf,we want more.
Virgil van Soest
eindelijk weer een keer een nieuwe peter r de vries
Margaret
Top, eindelijk weer een nieuwe… Dank!
Mathie von Swinghie
Lachen ook, het verbaasd me hoeveel van die reclames ik nog herken. Maar ze blijven kut.
Casper Games
mooi dat die oude reclames ook erbij zitten XD
Joker
thanks voor de upload!! hopend op meer.
Twiggy Pien
Wederom héél erg bedankt voor de Upload!👍👍👍👍❤❤
kellyton almeida da luz
Als je meer hebt? Jammer dat alle afleveringen niet op SBS terug te zien zijn online..
Only 1 Key
Peter,ik miste al lang je programma,echte tv…Nu moeten we ook jou missen.Eeuwig zonde.🌠
L O
YES YES YES EINDELIJK!!!!!🎉
Elly Stevens
Fijn. Dankjewel! 👍🏼
Meis Vos
Super leuk ! Die stem en manier van overbrengen zo spannend altijd. Zo jammer hoop nog steeds dat zoiets weee terug komt op de Nederlandse televisie. ♡
LucaNista
Thanks voor de upload(s) je hebt er een abonee bij ! 🤙🏽 Groetjes vanuit Belgie
 
Nathalie Nieuwenhuysen
Hey eindelijk 🎉 dankjewel
derbi senda
Thx voor uploaden bro
Ilias Hornung
Die aflevering van Gladio was de beste van de Vries. Op history channel en NL 2 is nog een goede docu geweest over Gladio en hun rol bij aanslagen in Europa ( tegenwoordig heet het Gladio B ). Docu heet ; Nato’s secret armies.
Froukjelovesmakeup
1000 maal dank! Ben hier als verpleegkundige al eeuwen naar op zoek ❤️ Zeer interessant en tegelijk gruwelijk, gelukkig is ze al tijden geleden vrij gesproken.
renewa8
Die voice-over blijft meesterlijk
Julie Schoonvliet
Wij in België zijn zooo blij met deze nieuwe aflevering! Bedankt! Wij zijn ook fan van Kees van der spek (die trouwens nieuwe afleveringen gaat maken, maar die wij jammer genoeg niet eens kunnen kijken) en Alberto Stegeman. Wat ik ook erg jammer vind is dat ik nooit de gebeurtenissen van Willem Holleeder heb kunnen opvolgen want in België praat men daar niet over. Die serie had ik zooo graag bekeken.
Lena kuip
Fijne collega en dwalende rechters. Rust in vrede peter
Pieter van den Heuvel
Als je nog meer hebt graag 😃
Odin de Jong
Duopak taft voor 4 euro, damn.
Margarita Magdalena
Compleet met reclame uit 2006, heerlijk 😆
Mayra Kop Jansen
Rust zacht lieve Peter Je werk was nog lang niet klaar Je word erg gemist
Brenda Xenia
Peter is een held!
nick peeters
kommen er nog meer afleveringen op
MrAgogo55
de beelden in een ziekenhuisgang rond 4 minuten zijn gefilmd in het VUMC.
LucaNista
Chek mijn playlist van peter r de vries! Of gewoon opzoeken : peter r de vries en zoeken onder playlist, staat nummer 1 !! Thank me later Groetjes vanuit Belgie btw 🤙🏽
Roel87
Die achtergrondstem maakt me nog steeds bang.
jelme 2k
Die man op 5:11 speelt ook Henk Peters in de aflevering over hem
Maaike Vd Wal
Sinds wanneer is er geen dubbele controle bij injecties toedienen?? Volgens mij is dat verplicht.
tbfNL
ik blijf reclames vervelend vinden maar het is wel grappig om reclames van die tijd terug te zien
C A M O
Heeft u er nog meer ? Erg interesant om dit weer terug te zien na al die jaren
Chris Möhlmann
Kun je na gaan toen waren ze al fout bezig die rechters,totaal geen bewijzen,net zo als vele
yusuf mm
Waar vind je eigenlijk al die nieuwe afleveringen? Kunnen er nog meer nieuwe afleveringen er op komen over moordzaken?
John De Bruyne, Netherlands
Ik heb ontzettend veel bewondering voor Peter R De Vries, ik keek altijd graag zijn programma’s, zijn inzet die hij altijd had voor de families wiens kinderen zijn vermoord, hij zorgde dat de daders gepakt werden en achter tralies kwamen, hij zette zich enorm in tegen onrecht en misdaad, hij ging verder daar waar anderen stopte, het was een pittbull die als ie eenmaal beet had niet meer los liet, hij had ook een gezegde , weet hem ff zo niet meer. Het is jammer dat ie vermoord is
Jozef Stalin
Held mocht je nog meer hebben uploaden!!! Met mij vele andere die staan te trappelen
 
Aziz Bokaid
Kan je meer uploaden
carmen
heel erg bedankt voor dezen aflevering ik heb een vraagje heb je ook de aflevering over deborah rosiek
Ajacio
De reclame irritant, maar wel mooi dat we het weer voor morgen ween !
Bouchra taibi
Lieve peter je bent er niet meer maar je zal altijd bij blijven. Je werk is een heel presentatie. Niemand kan jou werk overnemen of jou na doen….onmogelijk
rowsu felicia
🌠📹👑👏👏👏🏆
Kunta Kenti
Stijn Franken daar 😹😹
Wasmachineman
9:45 Volvo 960 +1 En 6 jaar later in 2010 is ze vrijgesproken. Hoezo gerechterlijke dwaling?
iTz_Biggie28
Er is ook een film hier over, weet alleen niet op hoeveel % het waar gebeurd en verteld is
Leuke Films
De R in Peter R. de Vries staat voor Repelsteeltje… maar dat weet niemand.
Marwan Marwan
Vroeger bleef je nog thuis voor een avondje peter r de vries goeie tijden, nu kijk ik geen tv meer vind letterlijk niks leuk alleen maar bullshit
madelief2013
heb je ook germa van den boom?
Michael Abbink
Wat is de sound track hiervan, wil ik al een tijdje weten
Adam Geddon
dipiperon is heel fout
ml hotmail
Heeft iemand de aflevering die gaat over de moord op Didier Beneforti en Cathy Gilgeman
The crying Dutchman
Leuk die reclame! Irritant!
 
Aziz Bokaid
We moeten met ze alle Peter contacteren zo dat hij al ze filmpjes erop zet
Fatih Ada
Volgens mij is het uit binnen Uit de ziekenhuis gebeurt otopxh zou uit slag geen
Daniel Shehta
is lucia de b familie van ali b? knuffel verpleegster
Margarita Magdalena
Waarom niet de naam van de aflevering in de titel?
Sophia Koning
Ze is gelukkig weer vrij . Justitie denkt vaak als we maar een dader hebben . Justitie moet zich schamen .
J Chr G
Te veel reclame mang in deze,… Deze gaan we niet zo bekijken, Maar later bekijken
Steven Hilster
medicatie kan best lang in je bloed blijven toen ik geopeerd was had ik de nacose middelen naar een half jaar nog in me bloed ze konden nog spul terug vinden dus dat ze medicatie vonden in het lichaam van Amber is niet heel raar en helaas in het ziekenhuis gaat het leven en dood hand in hand
Bert Hogewoning
Zoveel toeval kan er niet bestaan allemaal overleden als zij dienst had
Dennis Danner
Ik ben in dat ziekenhuis geboren😬
lydia young
De zaak-Lucia de Berk betreft een rechtszaak tegen de Nederlandse verpleegkundige Lucia de Berk (geboren in 1961) die verdacht werd van meerdere moorden. De Berk, in de Nederlandse media aangeduid als Lucia de B., werd in maart 2003 door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Nadat de zaak was heropend in 2008 kwam de rechter tot de conclusie dat de veroordeling een justitiële dwaling was. De Berk werd vrijgesproken in 2010. Het unieke aspect in de zaak van Lucia de Berk is dat oorspronkelijk werd aangenomen dat er sprake was van meerdere misdrijven, terwijl uit de uiteindelijke uitspraak van het gerechtshof in Arnhem bleek dat er geen enkel misdrijf had plaatsgevonden. De justitiële dwaling sloeg niet op de persoon van de veroordeelde, maar op de feiten, die ten onrechte als moord dan wel poging tot moord gekwalificeerd waren.
Maarten Visser
Mooi weer eens terug te zien. Ook hier zie je weer dat onze rechters een groot gevaar voor de samenleving zijn. Het blijkt wel te kloppen, dat als je geen fatsoenlijke studie aan kunt, je maar rechten gaat doen. Het zijn uiterst domme en gevaarlijke mensen.
Rob Batenburg
Toen was ie goed nu vooral een beterwetertje ……die te vaak ze mening wil geven …..jammer
Harry Hans
Is geen nieuwe hoor was er allang
Gahaha Gahahahha
Valt me op dat Peter r alleen uitzend wat hem uitkomt.. de misdaadverslaggever die vriend was van een van de grootste criminelen in nl.. 🤔
Camelot-procedures alles over camelot
Peter Rudolf de Vries, ivm Lucia b gelukkig vrijspraak , Peter die familie de Jager en Mooijman hielp Harke jager de kindermoordenaar in Rijswijk en naderhand Leidschendam prinses Annalaan leerde ik hem kennen, Ingrid Mooijman vertelde in 2009 het relaas nog keer, toen ik haar volgende dag confronteerde, bedreigde ze mij met wraak te nemen via minster de jager! Daarna ben ik oa huis kwijtgeraakt en tot op heden dak en thuisloos 🤫 Meeste #officieren van #justitie nemen het niet zo nauw?!Verbaast 🤫nee toch 💡npostart.nl/VPWON_1174868 #OM👇🏿#tramschutter en #vaatstra youtu.be/_ZoXsdfHfK4 & m.youtube.com/watch?v=c4Thhc… @Het_OM @ministerieJenV youtu.be/SqeOQ-lpppw @ConstCourtBE @VeraJourova @coe @UN
Men Nice
Hij gaat vreemd een vieze kerel
Men Nice
Peter is een oplichter

24 Ina Post – kapot gemaakt door politie

18 mrt. 2013

Brandpunt 17 maart 2013
 
Halverwege de jaren tachtig worden in Leidschendam twee hoogbejaarde vrouwen om het leven gebracht. Een van die moorden werd ooit Ina Post in de schoenen geschoven. Ze zat vier jaar vast, vocht 25 jaar lang tegen die veroordeling en werd in 2010 uiteindelijk vrijgesproken. Brandpunt is in het bezit gekomen van de politiejournaals uit die tijd. En daaruit blijkt dat de politie destijds zo verbeten uit was op de veroordeling van Ina Post, dat rechercheurs in een tunnelvisie een serieuze andere verdachte hebben laten lopen. Een vrouw die nog steeds in Leidschendam woont. Fons de Poel vertelt het verhaal van een cold case die niemand op wilde lossen.
 

25 Ten onrechte veroordeeld: “Ze schelden je voor all – RTL LATE NIGHT

23 okt. 2017

Bejaardenverzorgster Ina Post werd in 1987 ten onrechte veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op een 89-jarige vrouw. Hoe ging Ina daar mee om?

26 Ina Post blikt terug op nachtmerrie

 

18 nov. 2018

Een jarenlange nachtmerrie eindigde voor Ina Post in oktober 2010 toen ze werd vrijgesproken van doodslag van een van haar cliënten in 1986. Ze was blij dat ze zich eindelijk vrij kon voelen, maar vandaag de dag beheerst het nog steeds haar leven.

27 Weer een onschuldige vast in Puttense moordzaak?: De Week van Gelderland

15 dec. 2017

Wetenschapsfilosoof Ton Derksen is er van overtuigd dat er weer iemand vast zit in de Puttense moordzaak. Hij schreef er een boek over.

28 Ton Derksen bekritiseert undercoveroperatie politie in moordzaak Heidy Goedhart.

15 jul. 2015

Justitie wil niet reageren op beschuldigingen van experts over de “immorele” inzet van undercoveragenten in het onderzoek naar de moord op Heidy Goedhart in Kaatsheuvel. Zij werd in 2010 om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt haar man WIm S. daarvan. Hij bekende de moord te hebben gepleegd, maar zijn bekentenis wordt door deskundigen in twijfel getrokken.

29 Reporter special: de Deventer moordzaak

 

7 mei 2011

In een speciale en extra lange thema-uitzending van KRO Reporter komen voor- en tegenstanders van Louwes aan het woord en worden nieuwe invalshoeken gepresenteerd. Zo wordt gekeken naar de wijze waarop het DNA onderzoek in deze zaak heeft plaatsgevonden. Vooraanstaande Amerikaanse DNA-deskundigen geven hun mening over het werk van het Nederlands Forensisch Instituut, dat zo´n belangrijke rol speelde bij de veroordeling van Louwes. Immers zijn bloed werd gevonden op de blouse van de vermoorde weduwe. Maar ook worden voor het eerst beelden getoond die laten zien met welk mes de moord is gepleegd. Beschikte Louwes over zo´n mes? En als dat niet het geval was, wie dan wel? Een gedegen journalistiek onderzoek naar een spraakmakende zaak. Een spannende detective? Ja, maar dan wel zonder op de stoel van de rechter te gaan zitten….
 
IMPORTANT CONTENT

30 Talpa documentaire over Deventer Moordzaak

7 mei 2011

De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden is de titel van deze ‘opzienbarende documentaire’.

Het complete verhaal, “met veel nog onbekende feiten en verklaringen van getuigen die nog niet eerder op televisie te zien waren.”

De moord op de rijke weduwe Jacqueline Wittenberg dateert uit 1999. Met de veroordeling van de op het oog keurige huisvader Ernest Louwes(46), was het dossier voor politie en justitie definitief gesloten. Maar een groepje burgers bleef van mening dat Louwes ten onrechte vast zat, deed eigen onderzoek en stuitte op de ene blunder na de andere. Eind januari kondigde het Openbaar Ministerie een nieuw onderzoek aan.

“De makers van de documentaire zetten in anderhalf uur exact neer welke, soms ongelooflijke, fouten er in hun ogen zijn gemaakt in het onderzoek en wat daarvan de gevolgen zijn geweest”, aldus de woordvoerder. “Ze baseren zich daarbij op het volledige dossier, een groot aantal getuigen – waaronder een aantal dat zich recent heeft gemeld – en deskundigen. Uiteraard komen Louwes en zijn familie zelf aan het woord en geeft Harm Brouwer voor het eerst een interview over deze zaak. De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden schetst een onthutsend beeld van een zaak die uitmondde in een ongekend juridisch en menselijk drama dat nog altijd voortduurt.”

31 “Veroordeling Louwes was enorme blunder justitie”

22 mrt. 2013

De veroordeling van Ernest Louwes was volgens onderzoeker Ton Derksen een enorme blunder van justitie. Het Openbaar Ministerie zou zelfs hebben gelogen. Derksen deed jarenlang onderzoek naar de bewijzen tegen Louwes en kwam er achter dat veel feiten die in de rechtszaal zijn opgevoerd niet kloppen. De belangrijkste bewijzen zouden te weerleggen zijn. Zo werd tijdens de rechtszaak gezegd dat er veel dna van Louwes op een overhemd van de weduwe Wittenberg is gevonden. Nadat advocaat Geert-Jan Knoops die gegevens kreeg bleek het om een verwaarloosbare hoeveelheid te gaan. De hoeveelheid dna die is gevonden zou al na een simpele handdruk achter blijven.
 

32 Drie experts over het oriënterend vooronderzoek in de DMZ

Back to menu

7 mei 2011

NOS, 12 september 2006 Korte reportage van Lex Runderkamp over de discussie tussen drie onafhankelijke experts, Gerard Spong (advocaat), Peter van Koppen (hoogleraar rechtspsycholoog) en Peter Tak (hoogleraar strafrecht), over de uitkomst van het oriënterend vooronderzoek door het openbaar ministerie in de Deventer Moordzaak (DMZ).
 
Undercover

33 ‘Nieuw bewijs manipulatie onderzoek Deventer moordzaak’

Back to menu

27 mrt. 2019

Advocaat Geert-Jan Knoops zegt in de Volkskrant dat er nieuwe bewijzen zijn dat de politie bewijsmateriaal heeft gemanipuleerd in de Deventer moordzaak. Volgens Knoops bevestigen de gegevens dat Ernest Louwes uit Lelystad onterecht is veroordeeld.

Het bewijs zou staan op een cd-rom met ruim 150 foto’s en verslagen van het rechercheonderzoek. De cd is in handen van Maurice de Hond, die al jaren probeert de onschuld van Louwes te bewijzen. De Hond vindt het onbegrijpelijk dat het OM al die jaren lijdt aan ‘tunnelvisie’.

Uit de gegevens op de cd zou onder meer blijken dat de Technische Recherche ontlastende vingerafdrukken heeft gewist. Ook zouden uit een proces-verbaal cruciale, ontlastende passages zijn verwijderd. Verder is er een foto van de kleding van het slachtoffer waaruit zou blijken dat daarop na de vondst van het lichaam nieuwe bloedvlekken zijn ontstaan.

De Deventer moordzaak is een van de langst lopende rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. Belastingadviseur Louwes werd in 2004 veroordeeld voor de de moord op zijn cliënt Jacqueline Wittenberg in 1999. Hij heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten, maar heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

IMPORTANT CONTENT

34 Peter r de Vries – Politie slikt, snuift en dealt zelf

7 jan. 2012

 

Minute 44: shocking behaviour

35 Peter R de Vries over BEKENDE seriemoordenaars

27 nov. 2016

25 NOVEMBER 2016

36 Peter R de Vries 2003 afl dec Exstra eindejaars uitzending nl gesproken

Back to menu

24 mei 2012

 
klaas klapsigaar
Goenavund. Beetje laat maar nog een gelukkig 2004 allemaal!
Sim Salabim
Geweldige kerel die Charlie
Marina Huisman
32:42 met de kennis van nu, een rilling van top tot teen kreeg ik. Kippenvel maar dan van huivering. Slik. Rip Peter R de Vries.
Thijs
Dat shot dat hij nog spontaan in een hangmat ligt terwijl de camera een aanrijdende auto filmt hahaha
BalboaBusiness
echt een hele sympathieke vent die charlie
stekelkip
hahaha dat einde met charlie en once upon a time in the west deuntje, FENOMENAAL!
camilio08
in één woord geweldig!
David Ellis
Die blaffers! Geweldig 😂
FroukjeXx
Mooie aflevering 😀 bedankt voor het plaatsen 😉
Good Riddance
1:01 t/m 1:34 ‘I heard it through the grapevine’ wat een geniale plaat man!
subwaymallorca
wat een geweldige vent. we hebben allemaal wel eens gespeculeerd over één of andere criminele activiteit. deze mannen maakten dat werkelijkheid, betekent niet dat het geen mensen zijn…
M.S. M.S.
Charlie heeft echte charisma
Chester
Ondanks zn ego, geldingsdrang etc etc etc ik vind peter echt een grote baas
ridk
Loyale en eerlijke fantastische man die charlie
William vogel
Peter word vrolijk van charlie🤣🤣
Daan
Hoor die pokeball tune aan het eind van de intro dan wat een geweldige tijd. 😂
Thomas Jonkers
Rust zacht Peter R.!
De Nachtburgemeester
wat dacht zij dat ik van de rijks waterpolitie was ofzo hahahaha en Rip peter rust zacht
Nawaaz Soeleman
Zo onwerkelijk dat Peter R de Vries er niet meer is. Zijn afleveringen waren en zijn zo vertrouwd, echt triest dat hij er niet meer is. Rust in vrede.
tbfNL
Dat laatste stukje op einde maakt het af😂 bij die zwembad
Edward Normal
17:30 peter laat even zijn meme folder zien
Joris De Laat
Mabel Golddigger Smid
Leon Schaap
God straft gelijk.met skien
Daphne
Met z’n cowboy O-benen altijd. Wat een vent!
latino
charlie groeten uit Holland
2FAST4U 2WIN
Heb dit al 100x bekeken, Charlie is een Meester!! Wie in 2020 kijkt dit ook vaker!! Likes tellen!!
Croon Van der Zeyderheide
Peter het maffia maatje. Hij kan het wel heel goed vinden met hem
Sjakie vd Hoek
21:12 Wie sjliep in die voorhoetje!! hahaha
TrapLeuning
Hele overheid en al die troep is hartstikke corrupt
thecarsonphire
wat heerlijk dat ze stuk gaan om jiskefet
zinamina1
wat een man he! gewelldig
Wasmachineman
Godverdomme die intro.. LOL hoe Peter gewoon z’n microfoon afdoet, z’n tas pakt en de studio uitloopt.
 
F S
26:55 mishien kutjes voor hen regelden 😂
louise smit
Mabel  het gangster lieffie
vw lover
Charley is top!! Mabel mabel zeg maar niets.
blackpill dictionary
de enige overeenkomst van de 2 mannen van Mabel Ze zijn allebei dood
henk leenheer
zo zie je maar een kut trek meer dan 10 paarden,goed zo Mabel nu ben je rijk
Lythox
Ik heb die blaffer op mij borst, hij wil cowboy spelen ofzo
Thijs Smits
research/ scoops……….alles is geweldig maar dat acteerwerk………….zo Jammer
 
Mark Coldeweijer
Dat zo’n gast zo veel mensen heeft vermoord. Echt raar….
Benoit Vanhees
In een boek van 1927 las ik al in de inleiding dat de waarheid vaak weerwraak neemt op hypocrisie (l’Eveil d’une conscience). Het ging om een boekje dat zich richtte op kinderen, om hen aan te manen niet in die val te trappen. Het blijft actueel…
 
mike jaja
mooi he, omdat het hier gaat om familie van de oranje familie is er niemand die hier nog iets op zegt. belachelijk… en jij word veroordeelt op de rechtbank onder het portret van beatrix, toen der tijd. bah een pot nat. mensen, verhandel je wiet, wapens en alle dat andere… geld is voor hun immers net zo belangrijk als voor ons…want?? waar is hun bijdrage dan? 😉
Mel B
Over karaktermoord gesproken, hoe kan Peter in godsnaam zo hoog van de toren blazen als het Rosanna Kluivert betreft terwijl hij twee volkomen onzinnige uitzendingen maakt, volledig gebaseerd op verklaringen van een grote (overigens wel geweldige) boef en Mabel zo met de grond gelijk maakt en wegzet als gangstersletje.. dan ben je toch een hele grote hypocriet. 👍
Shell Van der hijden
Peter, Peter jij gaat met een team naar chili, om van een crimineel te horen met wie Mabel naar bed gaat of ging, Wat een afgang!!!!!!!!!!!!!
 
Maak recht in Nederland, voor juridisch advies
Ik ben de oprichter van de Facebookgroep “maak recht in Nederland” in deze groep kunnen vraagstellers gratis juridisch advies krijgen, ook door advocaten en andere juristen. Een keer kreeg ik de persoonlijke vraag of ik kon meedenken aan de volgende kwestie: De dochter van de vraagsteller heeft haar vader dood op zijn bed gevonden, en zij heeft de tastbare bewijzen dat haar vader na te zijn opgepakt vanwege openbare dronkenschap en door te hardhandig te zijn behandeld is overleden, dood naar huis is gebracht omgekleed is en op bed is gelegd door de politie, deze zaak dreigde in de doofpot te gaan, dus ik heb contact gezocht met Peter R de Vries. Ik heb Peter de zaak uitgelegd in grote lijnen, maar als ik niet met een detaillering zou komen zou hij de zaak niet serieus nemen. Peter R de Vries, deze vraag is voor jou persoonlijk: Peter, als jij niet uit bent op roem, bekendheid, macht en geld, waarom wilde jij deze zaak dan niet onderzoeken ? De feiten waren klaar als een klont, de bewijzen waren zeer duidelijk ? De enige reden van weigeren van het instellen van een onderzoek, is dat deze zaak wellicht te min is voor Peter R de Kakkerlak. Ik heb de vraagsteller en haar dochter doorverwezen naar een strafadvocaat, waarna ik de zaak uit het oog ben verloren door beroepsgeheimen.

37 Panty Thief

Back to menu

11 mrt. 2018

Filmed in Montreal, Quebec
 
Welcome to the world-famous Just for Laughs Gags channel, where we pull public pranks on unsuspecting Montreal residents and tourists.