The Lawyer

Righteousness

Morally correct behaviour , or a feeling that you are behaving in a morally correct way:

She is completely convinced of her own righteousness.
He has left the path of righteousness.

More examples

His anger was prompted by a sense of righteousness.
They thought the righteousness of the cause was self-evident.
Our religion tells us that we should seek righteousness.

Cambridge Dictionary

Trailer Kijken in de Ziel Strafpleiters van Coen Verbraak

Back to menu

29 nov. 2012


Trailer Kijken in de Ziel Strafpleiters van Coen Verbraak. Meer informatie op www.docudvd.nl. De gehele serie is beschikbaar op DVD. Beschrijving:

Kijken in de ziel — Strafpleiters (2DVD)
Een gelauwerde serie van Coen Verbraak

Nederland telt zo’n vijfhonderd strafrechtadvocaten. Zij staan mensen bij die van een misdrijf worden verdacht. Zijn het letterlijk advocaten van kwaaie zaken, gewetenloze graaiers in maatpakken? Of vormen ze juist het broodnodige tegenwicht op de weegschaal van Vrouwe Justitia? Hoe ver gaan ze in het contact met hun cliënten? Hoe diffuus zijn de rafelranden van het recht? En kun je eigenlijk een spin verdedigen zonder in zijn web verstrikt te raken?

Topadvocaten Gerard Spong, Willem Anker, Bram Moszkowicz, Bénédicte Ficq, Inez Weski, Stijn Franken, Geert Jan Knoops, Theo Hiddema, Cees Korvinus, Lucy Oldenburg en Peter Plasman praten in Kijken in de Ziel met Coen Verbraak over hun vak en over zichzelf.

DISC 1:
1. Op zitting
2. De verdachte
3. De rechter

DISC 2:
4. Schuld en boete
5. Weten en geweten
6. De advocaat

Beschikbaar in dezelfde serie: Kijken in de ziel — Psychiaters (2DVD) en Kijken in de ziel — Toptrainers (2DVD). Kijken in de Ziel won in 2010 de Zilveren Nipkowschijf voor beste tv-programma van Nederland.

Nederlands gesproken
Speelduur ca. 210 minuten
2 x DVD5
PAL 16:9
Stereo
Regio 2

1 Kijken In De Ziel (NTR) – Strafpleiters – #1 Op zitting

Back to menu

29 dec 2023

Topadvocaten als Gerard Spong, Wim Anker, Bram Moszkowicz, Bénédicte Ficq, Inez Weski, Stijn Franken, Geert-Jan Knoops, Theo Hiddema en Peter Plasman praten over hun vak en over zichzelf.

Bron: NTR

Uitgezonden op 9 mei 2011.

2 Kijken In De Ziel (NTR) – Strafpleiters – #2 De verdachte

Back to menu

 

29 dec 2023

Topadvocaten als Gerard Spong, Wim Anker, Bram Moszkowicz, Bénédicte Ficq, Inez Weski, Stijn Franken, Geert Jan Knoops, Theo Hiddema en Peter Plasman praten over hun vak en over zichzelf.

Bron: NTR

Uitgezonden op 16 mei 2011.

At minute 28: Knoops een last op zijn schouder

3 Kijken In De Ziel (NTR) – Strafpleiters – #3 De rechter

Back to menu

 
 

31 dec 2023

De taakverdeling bij een strafproces is duidelijk. Het is aan de rechter om de argumenten van beide partijen te wegen. De taakverdeling bij een strafproces is duidelijk: de officier van justitie klaagt aan en de advocaat behartigt de belangen van zijn client. Het is aan de rechter om de argumenten van beide partijen te wegen. Staat de rechter daarmee boven de partijen? En maakt het eigenlijk verschil welke rechter je als verdachte tegenkomt? Straft het ene hof strenger dan het andere? En zou juryrechtspraak eigenlijk niet veel beter zijn?

Bron: NTR

Uitgezonden op 23 mei 2011.

4 Kijken In De Ziel (NTR) – Strafpleiters – #4 Schuld en boete

Back to menu

 

31 dec 2023

Het recht wordt elke dag opnieuw gemaakt. Er komen voortdurend nieuwe wetten bij, die inspelen op veranderingen in de maatschappij. En dat is ook in de rechtszaal merkbaar. Het recht wordt elke dag opnieuw gemaakt. Er komen voortdurend nieuwe wetten bij, die inspelen op veranderingen in de maatschappij. En dat is ook in de rechtszaal merkbaar. Tot voor kort was de langste tijdelijke gevangenisstraf twintig jaar, inmiddels is dat dertig jaar. Maar heeft het eigenlijk zin om mensen lang te straffen? Bestaat levenslang nou wel of niet in Nederland? En hebben geavanceerde opsporingsmethoden via DNA geleid tot eerlijker processen?

Bron: NTR

Uitgezonden op 30 mei 2011.

5 Kijken In De Ziel (NTR) – Strafpleiters – #5 Weten en geweten

Back to menu

 

31 dec 2023

Strafpleiters zijn geheimhouders, ze horen van hun cliënten vaak veel meer dan de rechter ooit te weten zou komen. Maar wat doen ze met die informatie als er werkelijk levens op het spel staan? Strafpleiters zijn geheimhouders, ze horen van hun cliënten vaak veel meer dan de rechter ooit te weten zou komen. Maar wat doen ze met die informatie als er werkelijk levens op het spel staan? Moet een cliënt die jou toevertrouwt dat er morgen een aanslag plaats zal vinden nog wel kunnen rekenen op jouw geheimhouding? In hoeverre ondermijnt het vak hun eigen geweten of hebben ze als mens een ander geweten dan als advocaat?

Bron: NTR

Uitgezonden op 6 juni 2011.

6 Kijken In De Ziel (NTR) – Strafpleiters – #6 De advocaat

Back to menu

31 dec 2023
 
Zes weken lang spraken toonaangevende strafpleiters over hun vak en alles wat daarbij komt kijken. Maar hoe kijken ze nu eigenlijk naar elkaar? Wat heeft de advocaat gemaakt tot wie hij is? Zes weken lang spraken toonaangevende strafpleiters over hun vak en alles wat daarbij komt kijken. Over hun cliënten, over de rechter, over schuld en boete en over wetten en geweten. Maar hoe kijken ze nu eigenlijk naar elkaar? Wat heeft de advocaat gemaakt tot wie hij is? Hoe zwaar drukt het vak op hen? En hoe verkom je als strafpleiter dat je verstrikt raakt in het web van de spin die je verdedigt? Bron: NTR

7 CEMENTi College Tour met Geert Jan Knoops : Gerechtelijke dwalingen anno 2021, feit of fictie?

Back to menu

 

In première gegaan op 19 mei 2021 HOGESCHOOL SAXION

Kijk mee naar ons exclusieve interview met Geert-Jan Knoops! Prof. mr. dr. Geert-Jan Alexander Knoops werd in 1987 beëdigd als advocaat en treedt naast deze baan ook op als lead-counsel voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Hij is als bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht verbonden aan de Universiteit van Amsterdam én hij is visiting professor internationaal strafrecht aan Shandong University (Jinan, China). Prof. Knoops is tevens vice-president van het European Innocence Network, waar hij zich bezighoudt met gerechtelijke dwalingen.

Tijdens de College Tour vertelt Geert-Jan Knoops de meest interessante ervaringen uit zijn carrière en gaan wie diep in op het onderwerp gerechtelijke dwalingen. Via de chat konden deelnemers de meest brandende vragen stellen!

At minute 39:50 De Puttense moordzaak
At minute 59: 
Je existentie als mens wordt in gevaar gebracht
At 1 h 02: Je verantwoordelijkheid voor je dossier
At 1 h 05: Het vak ethiek in vervolging
At 1 h 07: Disclosure
At 1 h 09: De omvang van gerechtelijke dwalingen
At 1 h 30: We hebben heel vaak een vooroordeel over zaken die we niet weten

8 Theo Hiddema – OOG in OOG. Hiddema doet een boekje open!

Back to menu

30 nov. 2017

Sven Kockelmann ontvangt een prominente gast uit binnen- of buitenland. Politici, topbestuurders, sporters: ze worden scherp ondervraagd in een één-op-één-gesprek.
 
Kijk en abonneer voor meer interessante topics bij -|NP&M|- uw mening telt! –|{Nieuws – politiek en meer}|–

Valse bekentenissen: De Puttense Moordzaak

9 Geert-Jan Knoops over Maurice de Hond en de Deventer Moordzaak

Back to menu

9 Advocaten, Kijken in de Ziel, Afl. 1: Op Zitting

Back to menu

Gepubliceerd op 26 jul. 2018

 
Een zeldzame inkijk in de advocatuur van het strafrecht. De strafrechtadvocaten in deze serie behoren tot de beste en meest gerenommeerde strafpleiters van de 21ste eeuw.
 
Interviewer: Coen Verbraak
Advocaten: Willem Anker, Béndicté Ficq, Stijn Franken, Theo Hiddema, Geert-Jan Knoops, Cees Korvinus, Bram Moszkowicz, Lucy Oldenburg, Peter Plasman, Gerard Spong, Inez Weski.
Deze serie is opgenomen in 2010, in het oude gerechtsgebouw in Tiel.

10 Advocaten, Kijken in de Ziel, Afl. 2: De verdachte

Back to menu

Gepubliceerd op 26 jul. 2018
 

11 Theo Hiddema raakte in conflict met Max Moszkowicz – RTL LATE NIGHT MET TWAN HUYS

Back to menu

Gepubliceerd op 26 sep. 2018
 
Volledig gesprek: https://www.rtllatenight.nl/video/vid… Theo Hiddema nam na zes jaar afscheid van het kantoor van Moszcowicz. Theo Hiddema ging ervan uit dat Moszkowicz dacht dat het toeval was dat hij vervolgens in de buurt een kantoor opende. Echter is Peter R. de Vries het daar niet helemaal mee eens. De Vries: “Hij dacht daar anders over.” Theo Hiddema tegen Peter R de Vries: “Ik kan in de Tweede Kamer vertellen dat ik u de baas was.”

12 De noodklok over het rechtssysteem; Arno Wellens en Richard Korver

 

Back to menu

17 jan. 2019

Richard Korver is de pitbull onder advocaten die vooral slachtoffers bijstaat.
 
Korver stelt in het gesprek dat men in heel Europa spreekt van een teruggang in de criminaliteit. Voor een deel klopt dat ook. Dankzij de nieuw ontwikkelde technologieën en o.a. massaal toegepaste cameracontroles is de pakkans van bepaalde criminaliteit fors toegenomen.
 
Verkeerde prikkels verzieken echter het rechtssysteem. Rechters luiden de noodklok en hebben de groep ‘tegenlicht’ geformeerd, omdat zij hun werk niet meer kunnen doen. De ‘afname’ van de criminaliteit is niet alleen een reëele afname, maar komt ook door grondig gebrek aan capaciteit bij justitie bij aangifte en opsporing. Staatssecretaris Dekker wil nu bovendien de toevoeging van advocaten financieel beperken waardoor steeds meer advocaten stoppen met de sociale praktijk. De rechtsgang is er nog voor draagkrachtigen waarmee het vertrouwen in de rechtsstaat (en politiek) door de burger verslechterd.

13 Wethouder leefbaar Rotterdam over – Het effect van straffen – Met Gerard Spong 24-11-2017

Back to menu       IMPORTANT CONTENT

 
25 nov 2017
 
Oud wethouder Rotterdam over het effect van straffen, Gerard Spong met een duidelijke mening.

14 Mr. Spong over de kernwaarde ‘partijdigheid’

8 nov. 2018

“Een advocaat MOET alle wettige middelen aangrijpen om zijn cliënt bij te staan. Doet hij dit niet, dan ondermijnt hij de rechtsstaat”, aldus Gerard Spong bij het Gerbrandydebat 2018. Het Gebrandydebat 2018 vond plaats in societeit De Witte aan het Plein in Den Haag. Gasten waren onder meer Gerard Spong, Judith Sargentini, Michiel van Nispen, Chris van Dam, Diana de Wolff, Jennifer Willemsen en Eric Daalder: https://www.advocatenorde.nl/dossier/…

15 Who’s Next – Gerard Spong

Back to menu

5 jul. 2007

Robert van de Roer leest nrc.next met Gerard Spong
 
didi roos
Top advocaat ,en niet zo zeiken over  deze man ,want dat is slecht . Hij is en blijft een topper , daar kan niemand omheen ha ha ha
Hollandia777
laten wij niet vergeten dat “the eyes R o’nes soul mirror”… Kijk naar de ogen van meneer Spong!….
Maarttttt
Advocaten zijn master

16 Meten met twee maten.

Back to menu

1 feb. 2009

Advocaat Gerard Spong legt rechtszaak tegen Geert Wilders uit.

17 Dirk Scheringa en Geert-Jan Knoops in Pauw & Witteman (02-02-2012)

18 Het proces Wilders I – Afl. 1

 
30 jul 2018
 

Het politieke vechtproces Wilders-I. In deze zaak vochten juristen en politici elkaar de tent uit vol in het oog van de media, geregisseerd door de naamgever van de zaak. In de eerste aflevering staat de aanloop naar de rechtszaak centraal.

Deze documentaire is gepubliceerd eind 2011.

19 Het proces Wilders I – Afl. 2

 

30 jul 2018

Het politieke vechtproces Wilders-I. In deze zaak vochten juristen en politici elkaar de tent uit vol in het oog van de media, geregisseerd door de naamgever van de zaak. In de tweede aflevering komt het juridisch conflict aan de orde.

Deze documentaire is gepubliceerd eind 2011.

20 Het proces Wilders I – Afl. 3

 
30 jul 2018
 
Het politieke vechtproces Wilders-I. In deze zaak vochten juristen en politici elkaar de tent uit vol in het oog van de media, geregisseerd door de naamgever van de zaak. De derde aflevering: Het Diner met nasmaak. Deze documentaire is gepubliceerd eind 2011.

21 Proces Wilders: Dodelijke inleiding Bram Moszkowicz

 
19 okt 2010
Pleidooi advocaat Geert Wilders meester Bram Moszkowicz. 19-10-2010 Strafzaak tegen de VRIJHEID!

22 Moszkowicz motiveert wraking Wilders proces

 
4 okt 2010
 
Moszkowicz motiveert wraking Wilders proces

23 Moszkowicz motiveert wraking Wilders proces (deel 2)

4 okt 2010
 
Moszkowicz motiveert wraking Wilders proces (deel 2)

24 Moszkowicz motiveert wraking Wilders proces (deel 3)

4 okt 2010
 
Moszkowicz motiveert wraking Wilders proces (deel 3)

25 Proces tegen Geert Wilders Slotverklaring.-05

 
15 apr 2011

Bram Moskovicz, het OM en de advokaten lichten hun standpunt toe. Uitspraak aanstaande maandag

Mylène de la Haye P.A. & Bram Moszkowicz (deel 1)

Back to menu

 
11 aug 2015
 
Mylène de la Haye gaat een dag aan het werk als persoonlijk assistente van strafpleiter Bram Moszkowicz. Deze serie werd uitgezonden in 1999 op RTL 5

Mylène de la Haye P.A. & Bram Moszkowicz (deel 2)

Back to menu

11 aug 2015
 

Mylène de la Haye gaat een dag aan het werk als persoonlijk assistente van strafpleiter Bram Moszkowicz. Deze serie werd uitgezonden in 1999 op RTL 5

26 TERUGKIJKEN: Uitspraak in ‘minder Marokkanen’-proces Wilders

27 Wilders legt uit wat hij bedoelt met “minder Marokkanen”

22 mrt 2014
 

Al meerdere keren legde Wilders uit dat hij met “minder marokkanen” o.a. criminele marokkanen bedoeld. De media herhaalt 1000 selectief gekozen fragmenten met de halve waarheid , en dus een leugen. Half nederland trapt in de hetze tegen Wilders.

26 Peter R. de Vries volgt het proces tegen Wilders

“Een volksmenner in de dop” en “een gevaarlijke politicus”, zijn de kwalificaties van Peter R. de Vries voor PVV-leider Geert Wilders. Het leverde hem een stortvloed aan hatemail op. Het weerhield De Vries er niet van om de rechtszaak tegen Wilders bij te wonen.

27 Peter Plasman en Peter R. de Vries over het proces tegen Geert Wilders

28 Peter R de Vries vs. Geert Wilders

Back to menu  IMPORTANT CONTENT  Listening recommended  Must ***

 
20 okt 2010
 
Peter R. de Vries is een felle tegenstander van Geert Wilders en zijn Partij Voor de Vrijheid. De Vries zei begin oktober onder andere dat hij het belachelijk vindt, dat iemand die vrijheid van meningsuiting heel belangrijk vindt, zich in een proces tegen hem, op zijn zwijgrecht beroept.

28 ‘Geert Wilders gebruikt een ontzettend smerige truc’ – RTL LATE NIGHT

Back to menu  IMPORTANT CONTENT  Listening recommended  Must ***

 
21 mrt 2014

De toespraak van Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de PVV in Den Haag heeft hem veel kritiek opgeleverd. Pieter Klein (adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws) heeft in een open brief geschreven dat Geert zich moet schamen. Columniste Ebru Umar is juist van mening dat Wilders het beste is wat allochtonen is overkomen. Daar staat Peter R. de Vries weer lijnrecht tegenover. Een pittige discussie bij Humberto aan tafel.

29 GEERT WILDERS vertelt eerlijk over zijn POLITIEKE AMBITIES en zijn PRIVÉLEVEN | SHOWNIEUWS

 

8 nov 2023

Shownieuws is iedere dag te zien om 23:00 uur bij SBS 6 en KIJK.nl.

30 Exclusief: Geert Wilders over zijn jeugd

 

7 mrt 2017

*Ik ben niet de eigenaar van de auteursrechten van de inhoud van deze video, die zijn in handen van Omroep MAX (NPO).

Mocht er sprake zijn van auteursrechtenschending of van welke andere vorm van inbreuk dan ook, twijfel niet om contact op te nemen via de direct message functie van YouTube, dan onderneem ik direct actie.*

Geert Wilders (PVV) bij MAX Over Verkiezingen 15 Maart

In de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart 2017 nodigen we de fractievoorzitters uit van alle politieke partijen die op dit moment zitting hebben in de Tweede Kamer. We vinden het leuk om wat meer van hun persoonlijke omstandigheden te weten te komen. Maar we vragen ook wat hun partij wil gaan doen voor de ouderenzorg. Deze uitzending is PVV-leider Geert Wilders te gast.

geert, wilders, geert wilders, islam, pvv, news, politiek, politics, vvd, trump, eu, world, brexit, verkiezingen, immigration, mark rutte, europe, dutch, holland, euronews, european union, muhammad, party for freedom, donald trump, geert wilders (politician), dutch elections, donald, nederland, kuzu, pechtold, marine le pen, stemmen, rutte, pvda, marokkanen, right wing, niederlande, muslims, jinek, elections, koran, nigel farage, in, referendum, muslim, the, cda, interview, bbc, wilders interview, populism


geert, wilders, debat, pvv, geert wilders, politiek, islam, discussie, tweede kamer, vvd, nederland, d66, moslims, kuzu, politics, verkiezingen, pvda, politics (tv genre), geert wilders (politician), mark rutte, moslim, partij, koran, trump, kamer, eu, denk, eenvandaag, cda, pownews, turkije, alexander pechtold (politician), rutte, pleur op, dutch, eva jinek, jews, jinek, right wing, debate (quotation subject), news, tunahan kuzu, party for freedom (political party), aanslagen, brussel

31 Full interview: Geert Wilders ‘will disappoint his followers’ says estranged brother

32 Bram Moszkowicz over zijn vader Max Moszkowicz

Back to menu

 
12 jan 2017
 

24 uur met Bram Moszkowicz en Theo Maassen Copyright VPRO

33 Andries Knevel interviewt mr. Max Moszkowicz (1996)

Back to menu

 
28 jan 2022

34 WE MOSZKOWICZ/ WIJ MOSZKOWICZ DOCUMENTARY (2016) ENGLISHsubs #MaxMoszkowicz #Moszkowicz #Documentary

 

In première gegaan op 30 sep 2021
#WijMoszkowicz #WeMoszkowicz #Moszkowiczdocumentary

The story is the search of the young Moszkowicz looking for his identity within his Jewish family, he wants to part with his inner demons and wants to break with the negative patterns in his life. In a country where 75 percent of Jews were murdered in the Holocaust, the Moszkowicz family of lawyers stood out as a unique Jewish success story. Descended from Max Moszkowicz, a steel-willed Auschwitz survivor who became Holland’s first modern celebrity attorney, his four lawyer sons took the family business to new heights, turning their name into a household brand here with winning arguments in some of the country’s most famous trials. Max Moszkowicz himself in 1987 obtained a mere four-year sentence for the kidnappers of the beverage mogul Freddy Heineken. His second son, Robert, in 1976 became Holland’s youngest person to pass the bar exam at 23 (he was a millionaire by 29). The Moszkowiczes were widely recognized as legal geniuses in the media and at events held in their honor. the Moszkowiczes again made headlines in Holland because of “We Moszkowicz,” the first revealing documentary film about the remarkable family. Made by the first-born son of Robert Moszkowicz, the television production retraces the Holocaust’s deep effects on three generations that for many represent Dutch Jewry’s struggle to return to normalcy after the trauma of the genocide. Combining footage from Amsterdam, Jerusalem and Auschwitz, the critically acclaimed work by Max Moszkowicz — a 37-year-old filmmaker who is named for his 89-year-old grandfather — offers an unprecedented insight into the rise and fall of a now notorious familyBut “We Moszkowicz” is no damning indictment, filmmaker Max Moszkowicz told JTA in an interview last week about his film, which the Volkskrant daily described as “confrontational, moving and often painful.” Rather it’s a story about three generations of a troubled but loving family, and an attempt to examine their dysfunctions in light of secondhand emotional damage in siblings attempting to live up to their fathers’ ideals and legacy. The film reveals that the patriarch, determined to rebuild the Jewish family destroyed by the Nazis, disowned Robert because he married a non-Jewish wife — the filmmaker’s mother. Ostracized by his kin, Robert Moszkowicz, a handsome fast talker who enjoyed Italian designer suits and expensive cars — though he struggles with debts, he still owns a late model Jaguar — was driven over the edge following the death of his third child. Jair lived less than one year — Robert had him with his second wife, a heroin addict who kept injecting throughout her pregnancy. Following his first arrest in the 1990s for drug dealing, Robert received a visit in jail from his father, who despite their harsh disagreements took on his son’s legal case because not doing so “would’ve meant losing my son forever,” as the patriarch said during a television interview. During the charged jailhouse meeting, the father told his wayward son that the facility reminded him of the concentration camp.
“That’s what I want to experience,” Robert replied in what he explained in the film as “a typical desire to feel what my father felt” in the Holocaust.
The rejection was so absolute that in 1993, the elder Max Moszkowicz and three of his sons appeared as a family on a television talk show without ever mentioning Robert. “Four musketeers,” Bram Moszkowicz told the host in describing his family on the show. “One for all, all for one.”
Filmmaker Max Moszkowicz said the images, which he saw at 14, “cut like a knife.” “I wanted to understand what my father had done to be cut from the family as though he never existed,” he said. The filmmaker describes to his father his own panic as a child at seeing Robert — then still a celebrated and practicing lawyer — collapse into a drug-induced stupor at his mansion near Maastricht. Heroin was in plain sight at the father’s Amsterdam apartment, the filmmaker recalls. Robert told him as a child that the beige powder and tin foil were for making special flu medicine. Standing opposite his father, Max Moszkowicz confronts him over his shame at elementary school following Robert’s publicized arrest. Over the space of six years, the filmmaker followed his father around, assembling the portrait of a vain, sometimes selfish and ultimately unrepentant man who never apologized for actions that apparently have scarred several of his nine children, whom he had with four women.

35 Nova College Tour: Bram Moszkowicz (10-02-2011)

 

1 jan. 2020

In deze aflevering ontvangt presentator Twan Huys topadvocaat Bram Moszkowicz. De presentator interviewt samen met studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) de hoofdgast over: – zijn studietijd aan de UvA; – de ervaringen van zijn vader Max Moszkowicz in concentratiekampen Westerbork en Auschwitz; – zijn relatie tot de Joodse cultuur en religie; – de verdediging van de Surinaamse legerleider Desi Bouterse; – het verdedigen van zware criminelen; – het proces tegen PVV-politicus Geert Wilders, die door Moszkowicz wordt verdedigd; – de positie van moslims in Nederland; – zijn optredens in ‘RTL Boulevard’ en een reclamespot; – het proces tegen topcrimineel Willem Holleeder. * INTERVIEW met schrijver Leon de Winter die zijn visie geeft op zijn vriend Moszkowicz.

36 Proces Wilders: Bram veegt vloer aan met eisen aanklagers (clowns) Wilders

21 okt 2010
 
Dag 2 van pleidooi, verdediging Geert Wilders. Bram Moszkowicz . Fragment waarin Bram ingaat op de schadevergoedingen die de linkse clowns voor de aanklagers vertegewoordigen. Freedom of speech

37 Bram Moszkowicz spreekt met Paul Vugts in de nieuwe aflevering van Recht in de ogen van | SHOWNIEUWS

Back to menu       IMPORTANT CONTENT

 

12 sep 2023

Shownieuws is iedere dag te zien om 23:00 uur bij SBS 6 en KIJK.nl.

38 De val van ‘huize Moszkowicz’; Hans Knoop en Max Moszkowicz

19 jan 2019

‘Die achternaam daar heb ik behoorlijk last van’, zegt Max Moszkowicz junior.

Max Moszkowicz is één van de vier zonen van de roemruchtige strafpleiter Max Moszkowicz senior. De overige zonen zijn Bram, David en Baruch. Zowel de vader als de zonen stonden bekend als superieure- , succesvolle advocaten en strafpleiters.

Op het moment van dit interview is Max senior ernstig dementerend en Max junior de enige nog praktiserende advocaat. De overige drie broers zijn uit hun ambt gezet.

Max Moszkowicz vertelt in het gesprek met Hans Knoop over het familiedrama en zijn persoonlijke situatie.

39 Pijnlijk, maar eerlijk: film over de familie Moszk – RTL LATE NIGHT

Back to menu       IMPORTANT CONTENT

26 mei 2016

Misschien is Robert het meest spraakmakende lid van de familie Moszkowicz. Door zijn jarenlange heroïneverslaving werd hij het zwarte schaap van de familie en zelfs verstoten. Zijn zoon Max durfde, bewapend met een camera, zijn vader vragen te stellen die hij nooit eerder durfde te stellen. Dat resulteerde in de film Wij Moszkowicz. Robert en Max vertellen welke impact deze film heeft op hun relatie als vader en zoon.

40 Lawyers Tour met Nardy Desloover

5 apr. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten met Nardy Desloover 
 
Hij studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Werd in 1988 advocaat. Sindsdien heeft hij zich altijd bezig gehouden met arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht en letselschaderecht. Hij is specialist op het gebied van de WW en de WIA. Hij doceert al vele jaren op het terrein van het arbeidsongeschiktheidsrecht. Was van 2004 tot 2010 lid van de Raad van Toezicht van de Rotterdamse Orde van Advocaten en van 2011 tot en met 2014 deken in het arrondissement Rotterdam. 
 
Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiaires stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies!

41 Lawyers Tour met Martijn Snoep

2 okt. 2019

 
IMPORTANT CONTENT

42 Lawyers Tour met Edgar Du Perron

24 okt. 2019

 
IMPORTANT CONTENT

43 Lawyers Tour met Marinus Pannevis

1 okt. 2018

 
IMPORTANT CONTENT

44 Lawyers Tour met Ferdinand Grapperhaus

13 sep. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten met
Ferdinand Grapperhaus.

Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiairs stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies en inzichten.

Ferdinand Grapperhaus (1959) is sinds 1984 advocaat in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij is vooral bekend door zijn werk op het gebied van collectieve arbeidsgeschillen, medezeggenschapszaken, individuele arbeidskwesties en de advisering van raden van bestuur.

In het verleden heeft hij nog andere nevenfuncties vervuld. Zo was hij in de periode 2006 – 2015 Kroonlid Sociaal-Economische Raad.
Grapperhaus heeft verschillende boeken en publicaties op zijn naam staan. In 2017 verscheen zijn boek Rafels aan de rechtsstaat.

Hij blogt regelmatig op http://www.ferdinandgrapperhaus.nl/blog

IMPORTANT CONTENT

45 Lawyers Tour met Peter Plasman

21 apr. 2020

 
Lawyers Tour met Peter Plasman

46 Lawyers Tour met Richard Korver

47 Lawyers Tour met Willem Jebbink

22 mrt. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten​ met
Willem Jebbink.

Willem Jebbink is partner bij Jebbink Soeteman advocaten in Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in het financieel-economisch strafrecht. Hij is gespecialiseerd in cassatiezaken bij de Hoge Raad en internationaal mensenrechtelijke procedures, zoals het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties. Jebbink is deskundig op het gebied van uitingsdelicten (vrije meningsuiting en demonstratievrijheid).
Jebbink is in de media bekend als de advocaat van Volkert van der G. Ook trad hij op als advocaat voor de man die verdacht werd van majesteitsschennis en voor de anti-zwarte-piet-beweging.

Lawyers Tour #Woudschoten​ is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiaires stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies!

48 Lawyers Tour met Tijn van Osch

17 nov. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten met
Tijn van Osch.

Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiairs stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies en inzichten.

Tijn van Osch werkt ruim 20 jaar in de rechterlijke macht; vanaf 1994 als rechter bij de rechtbank Zutphen en sinds 2004 als raadsheer in het gerechtshof Arnhem (nu gerechtshof Arnhem-Leeuwarden). In 2014 is hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden.

De raad van discipline Arnhem-Leeuwarden is belast met de tuchtrechtspraak in eerste aanleg voor advocaten die gevestigd zijn in de arrondissementen Gelderland, Midden-Nederland, Noord-Nederland en Overijssel.

Van Osch is lid van de ledenraad van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR). Ook verzorgt hij als docent bij de SSR de cursus vonnissen schrijven.

IMPORTANT CONTENT

49 Lawyers Tour met Alrik de Haas

26 mei 2019

 
IMPORTANT CONTENT

50 Lawyers Tour met Bas Martens

51 Lawyers Tour met Marry de Gaay Fortman

4 apr. 2019

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten​ met Marry de Gaay Fortman.

Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiairs stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies en inzichten.

Marry is partner en advocaat bij Houthoff. Zij is betrokken bij publiek-private reguleringsvraagstukken en gespecialiseerd in economisch publiekrecht en (corporate) governance. Ze is trusted boardroom advisor, o.a. van Vestia in het derivaten debacle. Marry’s expertise varieert van onderzoeksvraagstukken, het adviseren over de effecten van voorgenomen wetgeving, regelgevingsaspecten met betrekking tot de toezichthoudende autoriteiten, handhaving van bestaande wetgeving tot het voeren van diverse procedures.

Marry combineert haar advocatenpraktijk met non-executive bestuursrollen, onder meer als commissaris bij De Nederlandsche Bank en commissaris bij KLM. Ook is Marry voorzitter van Internationaal Theater Amsterdam. In het verleden was Marry toezichthouder bij onder meer bij Royal Haskoning DHV, GVB Amsterdam en zorgverzekeraar VGZ. Daarnaast geeft ze lezingen over boardroom dynamics aan de Governance University en organiseert Round Table bijeenkomsten voor commissarissen, waarbij o.a. governance vraagstukken aan de orde komen.

Naast haar werkzaamheden, schreef Marry vorig jaar het boek ‘Verdrink geen dooie eend. De kunst van beminnelijke doeltreffendheid’ over haar carrière als vrouw in een mannenwereld. De belangrijkste lessen: verspil geen energie aan negatieve situaties of dwarsliggers – ‘dooie eenden’ – en onderschat nooit de kracht van beminnelijkheid. Als je motto ‘getting to yes’ is, hoef je nooit meer iemand zijn ongelijk, onvermogen of falen in te wrijven, maar ontstaat er ruimte om nuchter te focussen op het bereiken van gezamenlijke doelen. Effectief gedrag en open communicatie voorkomen dat anderen onnodig beschadigd raken in het debat – iets waarmee je uiteindelijk vooral jezelf in de vingers snijdt. Marry vertelt over de ‘dooie eenden’ waarmee ze worstelde en hoe ze er gaandeweg efficiënt en met schwung mee leerde dealen.

52 Lawyers Tour met Mirjam de Blécourt

17 jan. 2020

Lawyers Tour met Mirjam de Blécourt.

53 Lawyers Tour met Janneke Mulder

54 Lawyers Tour met Robert Sanders

55 Lawyers Tour met Victor Koppe

56 Het Grote Gesprek – Een goede advocaat

57 Purse Full of Cash Goes in Trash Prank

15 nov. 2016

We thought these women had too many dollar bills so we threw their purses in the trash!!!
 
Filmed in Montreal, Quebec Welcome to the world-famous Just for Laughs Gags channel, where we pull public pranks on unsuspecting Montreal residents and tourists.