The Lawyer

Righteousness

Morally correct behaviour , or a feeling that you are behaving in a morally correct way:

She is completely convinced of her own righteousness.
He has left the path of righteousness.

More examples

His anger was prompted by a sense of righteousness.
They thought the righteousness of the cause was self-evident.
Our religion tells us that we should seek righteousness.

Cambridge Dictionary

Interview Wim Anker – Meest gewaardeerde advocaat strafrecht

Back to menu

2 jan. 2015

Welke advocaat wordt het meest gewaardeerd door advocaten zelf? Strafrechtadvocaten kozen voor ‘uitmuntend pleiter’ en ‘nuchtere Fries’ Wim Anker. Hij vertelt in dit interview over zijn vak.
 
www.advocatenbladlive.nl
 
Kristine
Proficiat! Zelfs in België bent u en uw broer zeer gewaardeerd .

Wim en Hans Anker

Back to menu

19 feb. 2016

Strafpleiter Hans Anker in gesprek met zijn broer Wim over de hoogtepunten van hun carrière in de advocatuur.

Wim Anker geeft de komende tijd een aantal
#theatercolleges. Er zijn nog kaarten te koop!
 

Oog in oog – Gerard Spong (28-5-2013)

Back to menu

24 mrt. 2022

Aflevering van Oog in oog met advocaat Gerard Spong.

Theo Hiddema – OOG in OOG. Hiddema doet een boekje open!

Back to menu

30 nov. 2017

Sven Kockelmann ontvangt een prominente gast uit binnen- of buitenland. Politici, topbestuurders, sporters: ze worden scherp ondervraagd in een één-op-één-gesprek.
 
Kijk en abonneer voor meer interessante topics bij -|NP&M|- uw mening telt! –|{Nieuws – politiek en meer}|–

1 Advocaten, Kijken in de Ziel, Afl. 1: Op Zitting

Back to menu

Gepubliceerd op 26 jul. 2018

 
Een zeldzame inkijk in de advocatuur van het strafrecht. De strafrechtadvocaten in deze serie behoren tot de beste en meest gerenommeerde strafpleiters van de 21ste eeuw.
 
Interviewer: Coen Verbraak
Advocaten: Willem Anker, Béndicté Ficq, Stijn Franken, Theo Hiddema, Geert-Jan Knoops, Cees Korvinus, Bram Moszkowicz, Lucy Oldenburg, Peter Plasman, Gerard Spong, Inez Weski.
Deze serie is opgenomen in 2010, in het oude gerechtsgebouw in Tiel.

2 Advocaten, Kijken in de Ziel, Afl. 2: De verdachte

Back to menu

Gepubliceerd op 26 jul. 2018
 

3 WIM ANKER – College Tour (14/09/2012)

Back to menu

Gepubliceerd op 30 mrt. 2018
 
 
Raoul Tak
Wat een prachtige mensen, die Ankertjes.
Ilias Talha
Deze heren ( beide gebroeders Anker) zijn helden op het gebied van strafrecht. Hulde!
badian ou812
2020 corona huisgebonden..genoten van deze college. Wat een prachtige kerels.
Gert Tuinstra
Als ik ooit een strafzaak krijg, ik mag hopen van niet. Dan is dit kantoor mijn kantoor!! Wauw wat een respect voor deze mannen!!
Jan A Mulder
Twee prachtige mannen.
Bas Van Grunsven
anker en anker wat een prachtige mensen
S De Jong
Wow! Wat een welbesproken man
danny van strien
Ik heb advocaat Anker en Anker uit Friesland in het verleden ontmoet en gesproken in Rhoon Zuid Holland Waar hij ook advocaat was van mensen uit TBS Kliniek De Keijvelanden in Poortugaal Zuid Holland Over verschillende onderwerpen gehad Maar vooral over Sc Heerenveen en Abe Lenstra Vriendelijke groeten Danny van Strien

4 De verdediging van Robert M.

Back to menu

Gepubliceerd op 11 okt. 2013
 
‘Eenieder heeft recht op verdediging, ongeacht de aard van het misdrijf’ Artikel 18 Grondwet.
 
De documentaire De verdediging van Robert M. is een uniek verslag van de grootste zedenzaak uit de Nederlandse geschiedenis vanuit het perspectief van de advocaten van de hoofdverdachte. Dat Robert M. recht heeft op verdediging is voor Wim Anker en Tjalling van der Goot een uitgemaakte zaak. Dat zij die verdediging zo goed mogelijk moeten voeren staat voor hen eveneens buiten kijf. Maar dat de zaak een emotionele uitputtingsslag voor alle betrokkenen zou worden had niemand kunnen voorspellen.
 
Na een melding uit de Verenigde Staten over kinderporno die uit Nederland afkomstig is, wordt eind 2010 de 27-jarige Robert M. opgepakt. Hij blijkt enkele tientallen jonge kinderen te hebben misbruikt op verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam. Uiteindelijk bekent Robert M. 83 gevallen van ernstig seksueel misbruik van jonge tot zeer jonge kinderen. Op 17 maart 2011 begint onder grote mediabelangstelling in de zwaarbeveiligde Amsterdamse Bunker het proces dat ruim twee jaar zal duren.
 
De verdediging van Robert M. volgt de geruchtmakende Amsterdamse zedenzaak vanuit het advocatenkantoor Anker & Anker in Leeuwarden waar (doods)bedreigingen arriveren per post, telefoon en mail en waar de advocaten zich in ploegendienst door kilometers dossier met details van het seksueel misbruik worstelen. Tjalling van der Goot en Wim Anker voeren wekelijks intensief overleg met hun cliënt die opgesloten zit in de Penitentiaire Inrichting in Vught, in een cel met 24-uurs camerabewaking. De zedenzaak roept veel emoties op, de media zitten er bovenop en de samenleving schreeuwt om wraak. Het werk van de advocaten wordt er bepaald niet makkelijker op als de staatssecretaris en de minister zich bemoeien met de rechtsgang. Ondertussen proberen de advocaten zich te beschermen tegen de gruwelijke inhoud van de grote hoeveelheid slachtofferdossiers die zich opstapelen tegen de muren van het kantoor.
 
Op 26 april 2013 wordt Robert M. in hoger beroep veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs met dwangverpleging.
 
Koud Vuur
Mikkelson heeft ontzettend smerige dingen gedaan. Het stond al vast vanwege het aangetroffen materiaal. Anderzijds vind ik het enorm moedig van kantoor Anker en Anker om de verdediging van dit “beest” op zich te nemen ondanks alle bedreigingen. Ik had het niet gedaan/gedurfd als ik advocaat zou zijn. Geweldig trouwens; die dynamiek tussen de gebroeders Anker.
Bernhard Baarn
Volgens mij gaat het hier niet om de daden maar om de rol van een advocaat. Jammer dat vrijwel niemand hieronder iets zinnigs heeft te zeggen over de rol van de advocaat. Pet je af voor de advocaten!
Dennis
Een zeer bijzondere documentaire, deze upload zou gewoon: de verdediging mogen heten, de verdachte is zorgvuldig bijgestaan, ongeacht de aard van het delict of de persoonlijkheid van de verdachte. Het extra gewicht wat deze rij misdrijven met zich mee bracht voor de professionele in deze zaak is vooral voor de advocaten te voelen, iemand tot 20 jaar en TBS veroordelen zal altijd in de smaak vallen bij het publiek ,O.M, doet wat er verwacht wordt. Als advocaat moet je gaan nalopen voor verdachte of alles ook echt ordelijk verlopen is, das het zogeheten: rot klusje, dit deden ze, zorgvuldig, met gezonde tegenzin, en liefde voor het vak.
Altijd een groot zwak gehad voor de gebroeders Anker! Geen glamour advocaten die liever aan de boulevard desk aanschuiven dan hun werk verrichten, nee vakidioten! Echter denk ik wel dat het contraproductief kan zijn door het specificeren van wat aankomt bij een advocaat, zoals het genoemde kruispunt! Zo wordt het meer een handboek voor hoe je in het hoofd van een advocaat kan geraken en dat lijkt me juist absoluut niet de bedoeling:S verder zeer interessante docu!
Joker
Enorm veel respect voor deze advocaten. Je zou zo’n monster maar kunnen verdedigen. Daarbij komt nog kijken dat je over je schouder dient te kijken vanwege constante en serieuze bedreigingen.
Lona Hegeman
Facinating and highly educational for the general public. Thank you for posting. Much appreciated.
Boris R
Bedankt voor de goede upload.
Marco van der Stok
Hoe kon Robert 3 topadvocaten veroorloven? En voor wie maakte hij dat beeldmateriaal?
armando nijenhuis
Je moet je voorstellen dat Robert M baby’s van een paar maanden oud heeft vastgebonden met handen en voeten aan een bureautafel en heeft gepenetreerd . Echt als ik eraan denk dan staat het kippenvel overal op mijn lichaam . Echt respect voor de rechercheurs die al deze tapes hebben moeten kijken . Ik heb gezien dat rechercheurs de tapes keken zonder geluid omdat het te gruwelijk voor woorden was .
Webm. Tjeezers
Het is natuurlijk ook nodig om een super boef een super advocaat toe te wijzen. Die hebben elkaar verdient 🙂
manuel parreira
Prachtige uitzendingen, wat een werk zeg, met vele tegenstrijdingen, petje af hoor, Groeten uit Portugal, hier werkt Justitie helemaal NIET !
SimplyLimbo
Je zou al die beelden en fotos maar eens moeten omzetten tot tekst. Die collega zag er beroerd uit, toen hij zei dat het lezen van die beschrijvingen zwaarder was dan hij in eerste instantie had verwacht.
trueblue wonderful
Degenen die de advocaten bedreigden hebben zo’n laag I.Q dat ze er niets van snapten.
Atelier 16A
Die kids leggen hem het vuur aan zijn schenen… 😂😂😂😍
Paul Wevers
Woorden van M over camera toezicht , “Ik heb van alles geprobeerd om de directeur duidelijk te maken , die camera maakt mij kapot en dat blijkt hem geen kip te interesseren” Tsja….de slachtoffertjes van deze M konden niets duidelijk proberen te maken wanneer ze verkracht werden terwijl de camera meedraaide. Dat interesseerde M geen kip. Mocht het hem achteraf wel geïnteresseerd hebben en zich daadwerkelijk te hebben verplaatst in de slachtoffertjes en hun familie dan had hij zichzelf omgebracht vanuit dat schuldgevoel. Want als je de werkelijke pijn van kinderen en vooral ouders zou kunnen beseffen dan valt daar niet mee te leven. Dat heeft M niet. Dat interesseert hem geen kip. Dat geeft die conclusie van het Pieter Baan centrum over narcistische trekjes en mogelijke autistische kenmerken die maken dat hij zich niet in een ander kan verplaatsen en dus niet overziet wat voor pijn hij veroorzaakt bij anderen meer kracht. TBS maatregel en een behandeling om om te gaan met narcisme en mogelijke autistische kenmerken lijkt mij een verloren zaak. Echter TBS is juist zo`n maatregel wat dit soort zieke zielen binnen houd, ook na het zitten van de tijdstraf gegeven. Doe maar dus in mijn opinie. De heren advocaten doen hun best om het recht te verdedigen, meer dan daadwerkelijk de daden en de persoon M te verdedigen. De Ankers houden wel van de camera. Daar zijn zij nu juist wel als de kippen bij. Voelen zich kiplekker met dat ding op hun neus. Mag best hoor. Niets menselijks is ons vreemd. En wij beste youtube kijkers? Waarom kijken wij zoveel opnames via die camera`s? Niets menselijks is ons ook vreemd? Of iets dergelijks?
Meer tonen
libertyguy13
is there a translation of this?
W Van Gaal
Zeer professionele advocaten, maar die Robert M mag nooit meer vrijkomen!
ASTUESP
Waarom dragen ze nooit hun gordels op de snelweg?
ikbefalleenopdinsdag x
Joris Demmink en Joost tonino lopen nog steeds vrij rond
mar jamen
Wat een zware baan zeg. Nooit zo gerealiseerd.
isawayto
Die kinderen aan het begin waren echt cool haha
TVDL Music
Op welke grond is het betoog over de onrechtmatige huiszoeking verworpen?
FullFledged2010
Moskovitch die moordenaars heeft verdedigt word als held gezien en deze mensen worden met de dood bedreigt 🤦‍♂️
mauherkan
Alle achting voor de rechter aan het eind. Gaat rustig door en veegt de boel even weg. Complimenten.
LVThN Von Ach
26:30 Hij zit gewoon de zaak inhoudelijk te bespreken waar de barman bij staat?! Hmm…
 
 
Lonneke Kalf
Fred zoekt zijn bonnetje nog
Tom
1:25:25 is het dragen van een gordel niet verplicht voor advocaten?
Niels Erkens
Ik vind het zo vreemd dat ze allemaal die Ankers dood willen hebben, Die mannen advocaten, geen medeplichtigen. 
Realist
Artikel 18 Grondwet leest helemaal niet “”Eenieder heeft recht op verdediging, ongeacht de aard van het misdrijf”…
Pittige Gast
Ik begin ‘vervelend’ te snappen, de werkelijke gevoelens gaat ‘het publiek’ niks aan.
miranda hosla
Ik ben geen voorstander van de doodstraf
E Ner
Wie betaalt dit ? Pro deo levert toch €800 op ?
 
Alleen cognitieve empathie van weten en begrijpen zonder affectieve empathie van begaan zijn en compassie erbarmen en mededogen. Cognitieve empathie en affectieve empathie zijn twee verschillende begrippen. Ze kunnen wel aanvoelen wat een ander voelt maar voelen daar zelf niets bij en gebruiken dat uit berekening m er beter van te worden en louter op eigen voordeel gericht. Mensen met narcisme zijn oppervlakkig sociaal en charmant aan de buitenkant maar dat is maar oppervlakkig en niet diep en oprecht maar gespeeld. . .

5 – 7 Wim Anker 11 11 2001

Back to menu      IMPORTANT CONTENT

1 feb. 2018

 
 
IMPORTANT VIDEO: To-the-point – beyond

 

Minute 33: a child a nine

6 Wim Anker te gast in ‘Van Liempt, één op één’

Back to menu

Gepubliceerd op 1 nov. 2016
 
 
Bijzondere video

7 Anker&Anker deel 1

Gepubliceerd op 14 aug. 2013

Anker & Anker Deel 1 In het eerste deel van de documentaire over advocatenkantoor Anker & Anker komen de hoger beroepzaken van een potloodventer en een moordverdachte met maffiaconnecties aan bod. Op 22 februari 2002 worden in de berm van de A12 bij Woerden de lichamen gevonden van twee Brazilianen. Ze zijn van dichtbij door het hoofd geschoten. In 2003 biecht Filippo Cerfeda, een kopstuk binnen de Italiaanse maffia en net opgepakt door de politie in Italië, plotseling op dat hij opdracht heeft gegeven tot de liquidaties en beweert dat Aldo G. de mede-opdrachtgever is. Cerfeda is nu spijtoptant en kroongetuige en wordt als zodanig niet vervolgd in deze zaak. Aldo G. daarentegen krijgt door de rechtbank in Utrecht levenslang opgelegd. Aldo G. benadert Anker & Anker, die besluiten in hoger beroep te gaan in een poging tot strafvermindering te komen. Een hypersexuele potloodventer, heeft van de rechtbank in Amsterdam anderhalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging gekregen en besluit in hoger beroep te gaan. De Ankers vinden de opgelegde straf buiten proportie en proberen bij het hof Amsterdam de tbs er af te krijgen. Opmerkelijk detail is dat het hier om een eeneiige tweeling gaat, die zich beiden schuldig maken aan potloodventerij, maar nooit konden worden opgepakt aangezien op basis van de signalementen nooit zeker was om welke broer het ging. Richard K. is dit keer echter in de fout gegaan door aan zijn slachtoffer zijn naam prijs te geven, waardoor hij opgepakt kon worden door de politie.

8 Anker&Anker deel 2

Gepubliceerd op 15 aug. 2013

Anker & Anker Deel 2 Het tweede deel van de documentaire over advocatenkantoor Anker & Anker draait om de langstzittende tbs-er van Nederland en de zaak van een dubbele babymoord. Een jonge studente heeft tot twee keer toe haar baby’s direct na de bevalling om het leven heeft gebracht. De babylijkjes zijn net ontdekt en de pers zit er bovenop. Verdachte Marike H. heeft in beide gevallen haar zwangerschap weten te verhullen. Zij wordt overgebracht naar het Pieter Baan Centrum waar zij onderzocht wordt. De verdediging probeert het advies van het PBC, tbs met dwangverpleging, om te vormen naar tbs met voorwaarden. Deze laatse vorm van tbs duurt maximaal vier jaar, terwijl tbs met dwangverpleging al snel 10 of 20 jaar of nog langer kan duren. Theo H., is bekend als de langstzittende tbs-er in Nederland. Deze ‘vergeten’ gevangene zit al 48 jaar in de tbs. Wim Anker probeert al jaren om via de rechtbank een andere plek voor hem te vinden, zodat hij zijn laatste jaren kan slijten in een kliniek die minder gesloten en iets humaner is. Anker heeft gezworen dat hij Theo’s 50-jarig jubileum in de tbs niet gaat meemaken. Maar het ministerie van justitie is een taaie tegenstander.

9 Theo Hiddema raakte in conflict met Max Moszkowicz – RTL LATE NIGHT MET TWAN HUYS

Back to menu

Gepubliceerd op 26 sep. 2018
 
Volledig gesprek: https://www.rtllatenight.nl/video/vid… Theo Hiddema nam na zes jaar afscheid van het kantoor van Moszcowicz. Theo Hiddema ging ervan uit dat Moszkowicz dacht dat het toeval was dat hij vervolgens in de buurt een kantoor opende. Echter is Peter R. de Vries het daar niet helemaal mee eens. De Vries: “Hij dacht daar anders over.” Theo Hiddema tegen Peter R de Vries: “Ik kan in de Tweede Kamer vertellen dat ik u de baas was.”

10 De noodklok over het rechtssysteem; Arno Wellens en Richard Korver

 

Back to menu

17 jan. 2019

Richard Korver is de pitbull onder advocaten die vooral slachtoffers bijstaat.
 
Korver stelt in het gesprek dat men in heel Europa spreekt van een teruggang in de criminaliteit. Voor een deel klopt dat ook. Dankzij de nieuw ontwikkelde technologieën en o.a. massaal toegepaste cameracontroles is de pakkans van bepaalde criminaliteit fors toegenomen.
 
Verkeerde prikkels verzieken echter het rechtssysteem. Rechters luiden de noodklok en hebben de groep ‘tegenlicht’ geformeerd, omdat zij hun werk niet meer kunnen doen. De ‘afname’ van de criminaliteit is niet alleen een reëele afname, maar komt ook door grondig gebrek aan capaciteit bij justitie bij aangifte en opsporing. Staatssecretaris Dekker wil nu bovendien de toevoeging van advocaten financieel beperken waardoor steeds meer advocaten stoppen met de sociale praktijk. De rechtsgang is er nog voor draagkrachtigen waarmee het vertrouwen in de rechtsstaat (en politiek) door de burger verslechterd.

11 Nova College Tour: Bram Moszkowicz (10-02-2011)

Back to menu       IMPORTANT CONTENT

1 jan. 2020

In deze aflevering ontvangt presentator Twan Huys topadvocaat Bram Moszkowicz. De presentator interviewt samen met studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) de hoofdgast over: – zijn studietijd aan de UvA; – de ervaringen van zijn vader Max Moszkowicz in concentratiekampen Westerbork en Auschwitz; – zijn relatie tot de Joodse cultuur en religie; – de verdediging van de Surinaamse legerleider Desi Bouterse; – het verdedigen van zware criminelen; – het proces tegen PVV-politicus Geert Wilders, die door Moszkowicz wordt verdedigd; – de positie van moslims in Nederland; – zijn optredens in ‘RTL Boulevard’ en een reclamespot; – het proces tegen topcrimineel Willem Holleeder. * INTERVIEW met schrijver Leon de Winter die zijn visie geeft op zijn vriend Moszkowicz.

12 Mr. Spong over de kernwaarde ‘partijdigheid’

8 nov. 2018

“Een advocaat MOET alle wettige middelen aangrijpen om zijn cliënt bij te staan. Doet hij dit niet, dan ondermijnt hij de rechtsstaat”, aldus Gerard Spong bij het Gerbrandydebat 2018. Het Gebrandydebat 2018 vond plaats in societeit De Witte aan het Plein in Den Haag. Gasten waren onder meer Gerard Spong, Judith Sargentini, Michiel van Nispen, Chris van Dam, Diana de Wolff, Jennifer Willemsen en Eric Daalder: https://www.advocatenorde.nl/dossier/…

Who’s Next – Gerard Spong

Back to menu

5 jul. 2007

Robert van de Roer leest nrc.next met Gerard Spong
 
didi roos
Top advocaat ,en niet zo zeiken over  deze man ,want dat is slecht . Hij is en blijft een topper , daar kan niemand omheen ha ha ha
Hollandia777
laten wij niet vergeten dat “the eyes R o’nes soul mirror”… Kijk naar de ogen van meneer Spong!….
Maarttttt
Advocaten zijn master

Meten met twee maten.

Back to menu

1 feb. 2009

Advocaat Gerard Spong legt rechtszaak tegen Geert Wilders uit.

13 Lawyers Tour met Nardy Desloover

5 apr. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten met Nardy Desloover 
 
Hij studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Werd in 1988 advocaat. Sindsdien heeft hij zich altijd bezig gehouden met arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht en letselschaderecht. Hij is specialist op het gebied van de WW en de WIA. Hij doceert al vele jaren op het terrein van het arbeidsongeschiktheidsrecht. Was van 2004 tot 2010 lid van de Raad van Toezicht van de Rotterdamse Orde van Advocaten en van 2011 tot en met 2014 deken in het arrondissement Rotterdam. 
 
Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiaires stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies!

14 Lawyers Tour met Martijn Snoep

2 okt. 2019

 
IMPORTANT CONTENT

15 Lawyers Tour met Edgar Du Perron

24 okt. 2019

 
IMPORTANT CONTENT

16 Lawyers Tour met Marinus Pannevis

1 okt. 2018

 
IMPORTANT CONTENT

17 Lawyers Tour met Ferdinand Grapperhaus

13 sep. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten met
Ferdinand Grapperhaus.

Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiairs stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies en inzichten.

Ferdinand Grapperhaus (1959) is sinds 1984 advocaat in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij is vooral bekend door zijn werk op het gebied van collectieve arbeidsgeschillen, medezeggenschapszaken, individuele arbeidskwesties en de advisering van raden van bestuur.

In het verleden heeft hij nog andere nevenfuncties vervuld. Zo was hij in de periode 2006 – 2015 Kroonlid Sociaal-Economische Raad.
Grapperhaus heeft verschillende boeken en publicaties op zijn naam staan. In 2017 verscheen zijn boek Rafels aan de rechtsstaat.

Hij blogt regelmatig op http://www.ferdinandgrapperhaus.nl/blog

IMPORTANT CONTENT

18 Lawyers Tour met Peter Plasman

21 apr. 2020

 
Lawyers Tour met Peter Plasman

19 Lawyers Tour met Richard Korver

20 Lawyers Tour met Willem Jebbink

22 mrt. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten​ met
Willem Jebbink.

Willem Jebbink is partner bij Jebbink Soeteman advocaten in Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in het financieel-economisch strafrecht. Hij is gespecialiseerd in cassatiezaken bij de Hoge Raad en internationaal mensenrechtelijke procedures, zoals het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties. Jebbink is deskundig op het gebied van uitingsdelicten (vrije meningsuiting en demonstratievrijheid).
Jebbink is in de media bekend als de advocaat van Volkert van der G. Ook trad hij op als advocaat voor de man die verdacht werd van majesteitsschennis en voor de anti-zwarte-piet-beweging.

Lawyers Tour #Woudschoten​ is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiaires stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies!

21 Lawyers Tour met Tijn van Osch

17 nov. 2017

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten met
Tijn van Osch.

Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiairs stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies en inzichten.

Tijn van Osch werkt ruim 20 jaar in de rechterlijke macht; vanaf 1994 als rechter bij de rechtbank Zutphen en sinds 2004 als raadsheer in het gerechtshof Arnhem (nu gerechtshof Arnhem-Leeuwarden). In 2014 is hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden.

De raad van discipline Arnhem-Leeuwarden is belast met de tuchtrechtspraak in eerste aanleg voor advocaten die gevestigd zijn in de arrondissementen Gelderland, Midden-Nederland, Noord-Nederland en Overijssel.

Van Osch is lid van de ledenraad van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR). Ook verzorgt hij als docent bij de SSR de cursus vonnissen schrijven.

IMPORTANT CONTENT

22 Lawyers Tour met Alrik de Haas

26 mei 2019

 
IMPORTANT CONTENT

23 Lawyers Tour met Bas Martens

24 Lawyers Tour met Marry de Gaay Fortman

4 apr. 2019

Bekijk hier de samenvatting van Lawyers Tour #Woudschoten​ met Marry de Gaay Fortman.

Lawyers Tour is een variant op het gelijksoortige tv-programma ‘College Tour’. Het Nederlands Debat Instituut leidt het programma en advocaat-stagiairs stellen vragen. Ieder interview begint met een aantal stellingen waarop de gast met een ongenuanceerd ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Daarna reageert de gast inhoudelijk op de stellingen. Er ontstaan vaak mooie discussies en inzichten.

Marry is partner en advocaat bij Houthoff. Zij is betrokken bij publiek-private reguleringsvraagstukken en gespecialiseerd in economisch publiekrecht en (corporate) governance. Ze is trusted boardroom advisor, o.a. van Vestia in het derivaten debacle. Marry’s expertise varieert van onderzoeksvraagstukken, het adviseren over de effecten van voorgenomen wetgeving, regelgevingsaspecten met betrekking tot de toezichthoudende autoriteiten, handhaving van bestaande wetgeving tot het voeren van diverse procedures.

Marry combineert haar advocatenpraktijk met non-executive bestuursrollen, onder meer als commissaris bij De Nederlandsche Bank en commissaris bij KLM. Ook is Marry voorzitter van Internationaal Theater Amsterdam. In het verleden was Marry toezichthouder bij onder meer bij Royal Haskoning DHV, GVB Amsterdam en zorgverzekeraar VGZ. Daarnaast geeft ze lezingen over boardroom dynamics aan de Governance University en organiseert Round Table bijeenkomsten voor commissarissen, waarbij o.a. governance vraagstukken aan de orde komen.

Naast haar werkzaamheden, schreef Marry vorig jaar het boek ‘Verdrink geen dooie eend. De kunst van beminnelijke doeltreffendheid’ over haar carrière als vrouw in een mannenwereld. De belangrijkste lessen: verspil geen energie aan negatieve situaties of dwarsliggers – ‘dooie eenden’ – en onderschat nooit de kracht van beminnelijkheid. Als je motto ‘getting to yes’ is, hoef je nooit meer iemand zijn ongelijk, onvermogen of falen in te wrijven, maar ontstaat er ruimte om nuchter te focussen op het bereiken van gezamenlijke doelen. Effectief gedrag en open communicatie voorkomen dat anderen onnodig beschadigd raken in het debat – iets waarmee je uiteindelijk vooral jezelf in de vingers snijdt. Marry vertelt over de ‘dooie eenden’ waarmee ze worstelde en hoe ze er gaandeweg efficiënt en met schwung mee leerde dealen.

25 Lawyers Tour met Mirjam de Blécourt

17 jan. 2020

Lawyers Tour met Mirjam de Blécourt.

26 Lawyers Tour met Janneke Mulder

27 Lawyers Tour met Robert Sanders

28 Lawyers Tour met Victor Koppe

29 Het Grote Gesprek – Een goede advocaat

30 Purse Full of Cash Goes in Trash Prank

15 nov. 2016

We thought these women had too many dollar bills so we threw their purses in the trash!!!
 
Filmed in Montreal, Quebec Welcome to the world-famous Just for Laughs Gags channel, where we pull public pranks on unsuspecting Montreal residents and tourists.