Belgian criminal lawyer

Jef Vermassen is a prominent Belgian criminal lawyer who has been involved in several high-profile cases. Here are some key points about him:

  1. Legal Career: Jef Vermassen has been a criminal lawyer for more than 40 years and is widely regarded as one of the best in Belgium.

  2. High-profile cases: Vermassen has been involved in several high-profile cases, including the Dutroux case, the Brabant Killers case, and the Cools assassination case.

  3. Philosophy: Vermassen’s legal philosophy centers around the idea that every person deserves a fair trial and that the defense lawyer’s job is to ensure that the client’s rights are protected.

  4. Public persona: Vermassen is known for his outspoken nature and his willingness to speak out on controversial issues.

  5. Author: Vermassen has written several books, including “De Waarheid Over De Zaak Dutroux” (The Truth About the Dutroux Case), which details his involvement in the case.

  6. Media presence: Vermassen is a frequent guest on television and radio shows, where he shares his insights on legal matters and current events.

  7. Awards: Vermassen has received several awards for his work as a lawyer, including the Golden Owl for Best Dutch-language Crime Novel in 2020 for his book “Ik Ben God Niet” (I Am Not God).

Overall, Jef Vermassen is a highly respected and influential figure in the Belgian legal system, known for his dedication to justice and his unwavering commitment to defending his clients.

1 De Vier Kanten van Jef Vermassen

30 aug. 2017

Jef Vermassen, grote naam in justitie en in de media – Journalist Gust Verwerft relativeert.

2 Bende van Nijvel Gesprek met Jef Vermassen over gouden tip

1 nov. 2017

TV Oost

3 Jef Vermassen over zijn nieuw boek: ‘Meester, ik heb geen tranen meer’

Back to menu            IMPORTANT CONTENT   Listening recommended

25 okt. 2017

4 Advocaat Jef Vermassen over Belgische seriemoordenaar – Deel 1

14 jan. 2010

Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/7ccm6g België is in rep en roer na de arrestatie van tekenleraar Ronald Janssen. De man wordt ervan verdacht een jong stel te hebben vermoord. Hij zou ook drie jaar geleden de 18-jarige Annick van Uytsel om het leven te hebben gebracht. Jef Vermassen is de advocaat van de ouders van Annick en schreef het boek ‘Moordenaars en motieven’. Hij gaat bij Pauw & Witteman in op de gruwelijke gebeurtenissen en het profiel van een seriemoordenaar.

5 Advocaat Jef Vermassen over Belgische seriemoordenaar – Deel 2

14 jan. 2010

Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/7ccm6g België is in rep en roer na de arrestatie van tekenleraar Ronald Janssen. De man wordt ervan verdacht een jong stel te hebben vermoord. Hij zou ook drie jaar geleden de 18-jarige Annick van Uytsel om het leven te hebben gebracht. Jef Vermassen is de advocaat van de ouders van Annick en schreef het boek ‘Moordenaars en motieven’. Hij gaat bij Pauw & Witteman in op de gruwelijke gebeurtenissen en het profiel van een seriemoordenaar.

6 Jef Vermassen wou eigenlijk niet dat z’n nieuwe reeks ‘Vermassen’ zou heten

4 sep. 2017

Naar aanleiding van de vierdelige reportagereeks ‘Vermassen’ op VTM hadden we een lange babbel met de legendarische advocaat. Over z’n loopbaan, over het programma, over het verleden en de toekomst. De reeks mocht eigenlijk niet ‘Vermassen’ heten. Uit vrees dat hij weer als mediageil zou worden bestempeld? “Zo geil ben ik niet hoor.” 
 

7 Jef Vermassen in Pauw & Witteman 15 december 2011

15 dec. 2011

Dinsdagmiddag werd België en de rest van de wereld opgeschrikt door een verschrikkelijke aanslag in de Waalse stad Luik. Zeker 5 personen verloren het leven en minstens 123 mensen raakten gewond, toen de 33-jarige Nordine Amrani granaten op een druk bushokje gooide en tot ontploffing bracht. Vervolgens schoot hij als een wilde om zich heen met een AK-47 (Kalasjnikov). Dit alles gebeurde op het erg drukke Place Saint-Lambert. Nog steeds verkeert een aantal slachtoffers nog in zeer kritieke toestand.

Aanvankelijk werd uitgegaan van meerdere daders, maar uiteindelijk opereerde Amrani, die met een revolver een einde aan zijn leven maakte, waarschijnlijk alleen. Amrani zou onderweg geweest zijn naar het Paleis van Justitie in Luik om zich te verantwoorden voor een zedenzaak.

De nieuwe Belgische minister van Justitie Annemie Turtelboom zal zich donderdag moeten verantwoorden voor de bloedige aanslag. De partij Vlaams Belang wil haar in het parlement aan de tand voelen over de omgang van justitie met de dader, bleek vandaag uit een verklaring.

Nordine Amrani was in 2009 veroordeeld voor meerdere drugs- en zedendelicten, maar niet voor wapenbezit. Dit zou niet gebeurd zijn vanwege een ‘technisch probleem’. Uiteindelijk vond men na de aanslag een arsenaal zeer zware wapens (‘oorlogstuig’) in zijn woning.

De Belgische advocaat Jef Vermassen (onder meer bekend van de ‘parachutemoord’) denkt dat de aanslag voorkomen had kunnen worden en legt vanavond in Pauw & Witteman uit waarom.

8 De Afspraak: Jef Vermassen en David Van de Steen over de Bende van Nijvel

21 nov. 2017

De aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst werd vandaag herdacht. Advocaat Jef Vermassen en slachtoffer David Van de Steen maken de balans op. Hebben zij er nog goede hoop op?
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

9 Jef Vermassen: “Ja, ik heb iemand willen vermoorden”.

7 dec. 2017

Topadvocaat Jef Vermassen kreeg van ons een wel héél verrassende vraag: heb jij ooit iemand willen vermoorden? Tot onze grote verbazing was het antwoord positief. Jef Vermassen vertelt het verhaal voor het eerst aan Showbizztv.

10 Parachutemoord

Beruchte moordzaak

11 Jef Vermassen deel 1

28 mrt. 2018

 
IMPORTANT CONTENT

12 Jef Vermassen deel 2

28 mrt. 2018

 
IMPORTANT CONTENT

13 Man Bijt Hond – Wie zijn de fans van Jef Vermassen?

21 okt. 2010

Man Bijt Hond – Wie zijn de fans van Jef Vermassen? (Man bijt hond – 21/10/10).

14 Serie Jef Vermassen – deel 2

12 sep. 2017

Over de grootste zaken uit zijn loopbaan. Journalist Gust Verwerft zet enkele komma’s en vraagtekens.

15 Pater Damiaan toonbeeld van solidariteit

 

19 apr. 2010

In het bijzonder voor de leerlingen van het scheppers in wetteren die deze video zien in een stage. Voor elke ander geïnteresseerde deze video bevat beelden van het pleidooi van Jef Vermassen voor Pater Damiaan als grootste Belg, maar ook een deel van een monoloog over Damiaan.

16 Broer de Reus doet oproep: “Het moet gedaan zijn. De kopstukken moeten bovenkomen”

8 nov. 2017

De broer van “de Reus” van de Bende van Nijvel heeft bij VRT NWS een emotionele oproep gedaan aan iedereen die iets méér zou weten. “Het zou eens moeten uitkomen. Mijn broer was een soldaat, de generaals zouden ze moeten hebben.”
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

17 Het leven begint bij 40: Jef Vermassen: ‘Ik mis vrije tijd’

11 okt. 2019

 
Ken jij de podcast van Sven & Anke al? ‘Het leven begint bij 40’, een inspirerende podcast voor iedereen die het soms benauwd krijgt bij het idee dat er voortaan een vier voor staat, maar ook voor iedereen die benieuwd is wat de volgende decennia in petto kunnen hebben.
 
In deze aflevering van het Leven begint bij 40 vertelt strafpleiter Jef Vermassen onder andere over solidariteit, over hoe hij z’n dagen zal vullen als hij met pensioen gaat en over sprookjes.

18 – 28. Jef Vermassen & De Vrijspraak Voor Moord

Back to menu      IMPORTANT CONTENT    Listening recommended

 
 
Vandaag komt legendarische advocaat, Jef Vermassen, ons vertellen over psychopaten, moordenaars en hoe de Belgische Wet hier mee omgaat. Hij heeft zich voornamelijk gefocust op passionele moorden en is voor minstens 110 zaken langs het hof van asissen gepasseerd. We gaan doorheen een aantal concrete voorbeelden die tot de vrijspraak hebben geleid en het belang van een burgerjury. Uiteraard zoomen we in over hoe hij dit persoonlijk ervaren heeft en hoe zijn veiligheid al onder druk is komen staan. Kortom, iemand die echt iets te vertellen heeft.
 
Enjoy! DISCOURS vzw https://www.discours.be

19 FRIETCAST 07 JEF VERMASSEN

Back to menu

 

25 nov 2022

In de zevende aflevering van Frietcast heb ik de bekendste strafpleiter van ons land te gast: Jef Vermassen. Frieten eten is voor hem verbonden met Aalst Carnaval en humor blijkt een essentieel en belangrijk element te zijn bij het pleiten. Blijkbaar houdt het hem ook jong want op zijn 75 ste is hij nog steeds aan het werk. Ondanks het extreme leed dat hij in zijn lange carrière zag, blijft meester Vermassen positief en houdt hij het geloof in de goedheid van de mens.

Feedback maakt frieten beter. Laat weten wat je van de aflevering vond. Nog fijner, ABONNEER je. Niets zo belangrijk als het vinden, terugvinden (belonen en bekronen) van een goede frituur.

VOLG Frietcast op andere kanalen: Luister via: https://linktr.ee/frietcast (Apple podcast, Spotify, Google, YOUTUBE…) Instagram: www.instagram.com/frietcast

In de podcast Frietcast ontvangt Petra De Pauw (Top 10-ranking, frietliefhebber VI) elke week een boeiende frietvriend aan haar tafel. Gebruik het woord ‘friet’ in je openingszin en elke Belg begint te praten. Enthousiast, vurig, verlangend en gepassioneerd. Frieten, frituren en frietgewoontes zijn het uitgangspunt, de opwarming en de rode draad van deze smakelijke en ongecompliceerde interviews. Maar het leven zo blijkt is meer dan frieten alleen. Achter de frietliefhebber zit een mens met mooie verhalen, interessante meningen en verrassende dromen. Petra haalt ze voor jou uit het vet, schudt ze op en zorgt voor de juiste saus. Smakelijk!

Contact: voor samenwerkingen of boekingen: info@frietcast.be

20 The Worst Paramedics in History Prank

Back to menu

15 mrt. 2016

 
Welcome to the world-famous Just for Laughs Gags channel, where we pull public pranks on unsuspecting Montreal residents and tourists.