The Crazy Brabant Killers

During the 80s, the infamous Brabant Killers brutally killed 28 people in supermarkets all throughout Belgium. Their motives are unknown and they were never caught. If they aren’t identified by this November, they will no longer be punishable for their crimes.

The key points about The Crazy Brabant Killers are:

  1. The Brabant Killers were a group of criminals who carried out a series of violent robberies and attacks in the Brabant region of Belgium between 1982 and 1985.

  2. The attacks were characterized by their extreme violence and brutality, and the killers used heavy firearms and grenades to cause as much damage and chaos as possible.

  3. The Brabant Killers primarily targeted supermarkets and other retail stores, as well as post offices and weapon stores.

  4. The attacks left 28 people dead and many more injured, and they were particularly shocking and traumatizing to the Belgian public because they were so random and seemingly senseless.

  5. Despite an extensive investigation that involved multiple law enforcement agencies, the Brabant Killers were never identified or caught.

  6. The motive behind the attacks remains a mystery, and there have been numerous theories about the killers’ identities and motivations, but none have been definitively proven.

  7. The case has had a lasting impact on Belgian society and has inspired numerous books, documentaries, and movies. It remains one of the most infamous and puzzling unsolved crimes in European history.

1 The Brabant Killers (Update #2)

21 mrt. 2019

Between 1982 and 1985, a group of three gunmen terrorized the Brabant region of Belgium. Now, police have begun to focus their attention on a group of police officers that may have interfered in the investigation. Just days after their arrest, one of their colleagues – another retired detective named Roger Romelart – took his own life… For more information about the original series, head to: https://unresolved.me/brabant/ Written, hosted, and produced by Micheal Whelan Original music by T. Nordgren

2 The Brabant Killers (Update)

5 feb. 2019

This is an update for episodes 31 – 35 of the podcast, which detailed Belgium’s infamous Brabant Killers: a trio of gunmen that terrorized residents in the region surrounding Brussels. They killed 28 and wounded dozens of others in a series of attacks aimed at grocery stores.
 
For more information about the original series, head to: https://unresolved.me/brabant/
 
Written, hosted, and produced by Micheal Whelan

3 Voormalig magistraat “Bende onderzoek is gesaboteerd”

15 nov. 2018

VTM 15/11/2018

4 VRT-journaal schetst een overzicht van de Bende van Nijvel

29 apr. 2018

In 2014 werd er na 29 jaar nog eens een man aangehouden in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. In Het Journaal werd een overzicht geschetst van de gewelddadige praktijken van de Bende.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

5 Phara interviewt Leo Stoops over onderzoek naar Bende van Nijvel

4 jun. 2009

Op 22 januari werd Leo Stoops – justitiespecialist bij de openbare omroep VRT – geïnterviewd tijdens het programma Phara. De aanleiding van dit gesprek was de vondst van beenderen en tanden in Elouges, nabij de Henegouwse gemeente Dour, door de speurders van de Cel Waals Brabant. Dit fragment is het volledige interview.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

6 TerZake interviewt Hugo Coveliers over Bende van Nijvel

4 feb. 2010

Naar aanleiding van de schorsing van commissaris Lionel Ruth van de Cel Waals Brabant interviewt Ter Zake Hugo Coveliers. Hij is vroeger nog lid geweest van de Bendecommissies. Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

7 Getuigenis kassierster Delhaize Overijse

23 jun. 2010

Een kassierster van het Delhaize-warenhuis van Overijse vertelt tegenover Radio 1 over de overval van de Bende van Nijvel.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

8 Opsporing Verzocht: Bende van Nijvel

9 jul. 2010

In juni 2010 werd er in België een reconstructie uitgezonden van de overval op het Delhaize-warenhuis van Aalst en de laatste 30 uren van de Bende van Nijvel. Nadien werd de reportage ook uitgezonden in Nederland tijdens het Avro-programma Opsporing Verzocht. Commissaris Eddy Vos van de Cel Waals Brabant kwam nadien nog uitleg geven.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

9 David Van de Steen in De Wereld Draait Door

4 nov. 2010

David Van de Steen overleefde op 9-jarige leeftijd een aanslag op zijn leven door de Bende van Nijvel. De beruchte, Belgische bende pleegde in de jaren ’80 vele gewelddadige moorden, een duidelijk motief ontbrak. De ouders en het zusje van David overleefde de aanslag niet. Hij heeft nu een boek geschreven over wat hij heeft meegemaakt en komt met een nooit onderzochte aanwijzing dat er wellicht… Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

10 Getuigen overval Delhaize Overijse door Bende van Nijvel

13 sep. 2011

Een Ter Zake-reportage over getuigen van de bloedige overval op het Delhaize-warenhuis van Overijse op 27 september 1985. Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

11 Interview met Eddy Vos in TerZake

19 jan. 2012

Eddy Vos, de speurder die al 16 jaar onderzoek doet naar de Bende van Nijvel, stopt ermee. Dat meldt De Morgen. Vos heeft zijn overplaatsing naar een andere dienst gevraagd. Hij blijft wel beschikbaar voor advies.

12 Eddy Vos blijft zoeken naar de Bende van Nijvel

8 jun. 2010

25 jaar na het laatste wapenfeit van de beruchte Bende van Nijvel heeft de federale politie afgelopen week een nieuwe robotfoto verspreid van een vermoedelijk lid. Ze hoopt dat ze nu eindelijk een tip zal krijgen waarmee ze de bende kan ontmaskeren. Bendespeurder Eddy Vos vertelt in Phara of hij al veel bruikbare tips ontvangen heeft.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

13 De Bende van Nijvel in Brandpunt

8 mrt. 2012

voorjaar 2012, een Nederlandse reportage in Brandpunt (Ned. 2) over De Bende van Nijvel

14 Brandpunt over de Bende van Nijvel: race tegen de klok

17 mei 2012

Het is het grootste misdaadmysterie van België en nog altijd een nationaal trauma: de moorden van de Bende van Nijvel. De bende houdt België in de jaren ’80 in een wurggreep van angst en terreur. Bijna dertig jaar na dato is nog steeds niemand opgepakt voor de in totaal 28 moorden. Deze maand deed Justitie voor het eerst in jaren nieuwe huiszoekingen. Dat geeft uitzicht op hoop maar ook op de zoveelste teleurstelling. Want de afgelopen decennia heeft de Belgische justitie in het onderzoek naar de Bende van Nijvel fout op fout gestapeld. Aart Zeeman over de race tegen de klok om de Bende van Nijvel nog voor de verjaring van de misdaden te ontmaskeren.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

15 David Van de Steen over het onderzoek naar de Bende van Nijvel

11 nov. 2012

Op 9 november 2012 was het precies 27 jaar geleden. De bende van Nijvel voerde toen een raid uit op de Delhaizevestiging in Aalst, waarbij 9 mensen het leven lieten. David Van de Steen verloor zijn beide ouders en zijn zus, en raakte zelf zwaargewond.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

16 Slachtoffers Bende van Nijvel aan het woord

4 feb. 2013

Gefilmd Panorama-fragment over de begrafenis van de slachtoffers en interviews met nabestaanden van de golf van aanslagen van de Bende van Nijvel. Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

17 Netwerk: 20 jaar na de overval van de Bende van Nijvel in Aalst

17 apr. 2013
 
Op 9 november 2005 was het 20 jaar geleden dat de Bende van Nijvel een bloedige overval pleegde op het Delhaize-warenhuis van Aalst. Acht mensen kwamen daarbij om het leven, zeven anderen raakten gewond. De Nederlandse actualiteitenrubriek Netwerk zond ter herinnering aan deze verjaardag een reportage uit over de overval en het onderzoek naar de Bende van Nijvel.
 
Onder andere Eddy Vos (speurder), Marie-Jeanne Callebaut (nabestaande) en Danny Ilegems (journalist) komen aan het woord.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com
 
IMPORTANT CONTENT

18 Les Tueurs du Brabant Wallon

18 apr. 2013

Franstalige documentaire uit 1986 over de Bende van Nijvel. Komen onder andere aan het woord: Daniel Dekaise, procureur Jean Deprêtre en Patricia Finné, dochter van de in Overijse vermoordde Leon Finné.

19 Les 30 dernières heures des tueurs du Brabant

22 apr. 2013

Vijfentwintig jaar na de laatste hold-up van de Bende van Nijvel lanceert de Cel Waals Brabant een nieuwe oproep om te getuigen. Door details vrij te geven van de laatste dertig uur van de Bende, hopen de speurders nieuwe elementen in te zamelen.
 
De reconstructie begint bij de ontdekking van onder meer cheques op 9 november 1985 in het Bois de la Houssière bij Nijvel en eindigt 36 uur later opnieuw in het bos wanneer de overvallers hun voertuig in brand steken. “Als mensen tips kunnen geven over die laatste cruciale uren, kan dat een doorbraak zijn in het onderzoek”, aldus nog Vos.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

20 De laatste 30 uren van de Bende van Nijvel [Telefacts Crime]

21 mei 2014

Telefacts Crime brengt een reconstructie van de laatste 30 uur van de Bende van Nijvel. Die beginnen bij de voorbereiding van de overval in het bos van La Houssière in ‘s Gravenbrakel en eindigen bij het in brand steken van de beruchte golf GTI waarmee de bendeleden zich verplaatsten.

21 Van Gils & Gasten :: David Van de Steen en Stijn Coninx over de Bende van Nijvel

2 aug. 2017

David Van de Steen verloor zijn ouders en zus door de Bende van Nijvel. Regisseur Stijn Coninx bestudeert de Bende van Nijvel al 7 jaar en gaat er een film over maken, 32 jaar na de feiten.

22 Informant: “Ga ervan uit dat de helft van de Bende van Nijvel nog leeft”

 

2 aug. 2017

Wat verbergen de vijvers in Adinkerke, waar er op de modderige bodems volop gezocht wordt naar de wapens die mogelijk gebruikt zijn door de Bende van Nijvel? De tipgever die de speurders jaren geleden al naar Adinkerke leidde, doet nu voor het eerst zijn verhaal in “Terzake”. “Veel mensen zijn zenuwachtig nu er gegraven wordt. De bendeleden zijn oud geworden, maar ze zijn nog niet allemaal dood.”
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

23 Les tueurs fous du Brabant

 
18 apr 2013
 
Franstalige documentaire uit 1986 over de Bende van Nijvel. Komen onder andere aan het woord: Daniel Dekaise, procureur Jean Deprêtre en Patricia Finné, dochter van de in Overijse vermoordde Leon Finné.

 

Les tueurs fous du Brabant

 

25 mrt. 2022

9 okt. 2017

les tueurs fous du Brabant : Rendez-vous avec Mr X du 27 mars 1999 bende van Nijvel Belgique
 
IMPORTANT CONTENT

24 Het web rond de Bende van Nijvel – Panorama (1990)

23 okt. 2017

In 1985 deed de Bende van Nijvel België op zijn grondvesten daveren. De bendeleden hebben 28 doden op hun geweten bij hun reeks bloedige overvallen. Een parlementaire onderzoekscommissie bracht sensationele verklaringen aan het licht waardoor toppolitici in opspraak kwamen. Eén van hen was voormalig minister en vicepremier Paul Vanden Boeynants (CVP-PSC, 1919-2001).
 
Ten tijde van deze Panorama zat het werk van de onderzoekscommissie er bijna op. Ze had bovendien pas een cruciale knoop doorgehakt: Vanden Boeynants oproepen om voor de commissie te getuigen in een openbare zitting. In deze aflevering, “Net niet te pakken”, gaat het over het belang van zijn getuigenis.

26 Panorama over de Bende van Nijvel

 
17 sep 2011
 
In november 1995 was het tien jaar geleden dat de Bende van Nijvel een bloedige overval pleegde op het Delhaize-warenhuis in Aalst. Tijdens die overval stierven acht mensen. Om die verjaardag te herdenken, werd er op de toenmalige BRTN een tweedelige uitzendingen vertoond over de feiten, de daders, het onderzoek en het motief.

25 Peter Vandermeersch: Bende van Nijvel 

24 okt. 2017

26 Panorama over de Bende van Nijvel “vervolg dossier”

24 jul 2017

Verder graven in dit dossier is geboden…om tot resultaten te komen…over wat we weten zitten hier zeker politieke kopstukken tussen!!!! men hoort het elke dag in de media ….verdwijnen van deze aardbol is tegenwoordig niet meer zo moeilijk met al die Corrupte politiekers..die hun zakken vullen. En als ze het niet meer zien zitten de pol;itiekers plegen ze zelfmoord…kan daar ook nog dossiers van publiceren als je wil..als men in een stinkend potje roert kan het soms stinken!!!
 
Tien jaar na de laatste overval van de Bende Van Nijvel maakte het VRT-reportagemagazine Panorama een uitgebreide reportage over alles wat geweten was over de Bende.

27 Bende van Nijvel: Een oud politieman getuigt

21 nov. 2017

Een voormalig lid van de gerechtelijke politie heeft vanmorgen een getuigenis afgelegd bij de politie over de Bende van Nijvel. Dat zegt VTM Nieuws. Volgens de ex-politieman werd de bewaking van de Delhaize in Aalst een paar dagen voor de laatste overval op 9 november 1985 afgeblazen. Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

28 De Zevende Dag: Groot Debat over de Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Was dit nu de week van de doorbraak in het onderzoek naar de Bende van Nijvel? Een Groot Debat met slachtoffer Linda Van Huffelen, advocaat Peter Callebaut, oud-lid van de Bendecommissie Servais Verherstraeten, burgemeester van Aalst Christoph D’Haese (N-VA) en journalist Caroline Van den Berghe.

29 Terzake: Een stand van zaken over de Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Er is een spoor naar een vermoedelijk lid van de Bende van Nijvel. Nabestaanden van slachtoffers hopen alvast op een doorbraak in het onderzoek. Stein Falk sprak met Diederik en Nathalie Palsterman, zij verloren hun vader tijdens de aanslag in Aalst. In de studio reageert hun advocaat Walter Van Steenbrugge.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

30 Terzake: Beïnvloeding in dossier Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel is gemanipuleerd, maar onduidelijkheid blijft regeren. Lauwke Vandendriessche zoekt naar antwoorden bij voormalig parlementslid Hugo Coveliers. Hij was lid van de eerste parlementaire Bendecommissie. Herman De Croo (Open VLD), minister ten tijde van de Bende van Nijvel, reageert in de studio.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

31 De Afspraak: Een stand van zaken rond de Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Ivan de Vadder overloopt de politieke week met sp.a-politicus Johan Vande Lanotte, journalist Rik Van Cauwelaert en opiniemaker Walter Zinzen. Naar aanleiding van de stroomversnelling in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel, schetsen ze nog eens de sfeer van de loden jaren ’80, houden ze enkele losse eindjes van het onderzoek tegen het licht, en zoeken ze naar verbanden.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

32 Terzake: Stein Falk zet alle feiten van de Bende van Nijvel op een rijtje

21 nov. 2017

Er zijn wapens en munitie opgedoken die mogelijk gebruikt zijn door de Bende van Nijvel. Een doorbraak of een nieuw dwaalspoor? Stein Falk zet alle feiten op een rijtje, in de studio reageert procureur-generaal Christian De Valkeneer.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

33 Terzake: Gouden tips in onderzoek Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Om het geld is het hem niet te doen, zegt die, maar strafpleiter Jef Vermassen verklaart wel de gouden tip voor de ontmaskering van de Bende van Nijvel te hebben gekregen. Bart Aerts schetst de stroomversnelling waarin het Bende-dossier sinds 2 weken is beland.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

34 Bende Van Nijvel: Het verdriet van Aalst

11 dec. 2017

VRT-reporters Machteld Libert, Sara Van Boxstael en Linde De Ceuster gaan op zoek naar het vergeten leed van de Bende Van Nijvel-moordpartij in Aalst in ’85.

Het was een schok, enkele weken geleden. En niet in het minst voor Aalstenaars. Want de zogenaamde ‘Reus’ van de Bende van Nijvel leek eindelijk een gezicht te krijgen. ‘Iemand van ons’ nog wel.

Op 11 december geven de speurders tekst en uitleg aan de slachtoffers, en weten we misschien of dit écht het juiste spoor is. Of toch weer een dwaalspoor. Maar één ding is zeker: oude wonden zijn in het Aalsterse keihard opengereten.

Nu pas komen sommige verhalen naar boven. De Pano-reporters vonden mensen die het meegemaakt hebben en er 32 jaar niet over gepraat hebben. Uit schrik. Ook nu pas komt bij velen het besef dat ze toen niet de juiste zorg kregen.

35 Was de Bende Van Nijvel een politiek gedreven complot?; Sid Lukkassen en Olli Salvatore

Back to menu

27 jan. 2018

Complot theorieën rond de Bende Van Nijvel houden heel België al sinds de jaren ‘80 bezig en veel feiten en getuigenissen wijzen steeds weer in de richting van een politiek gedreven terreuraktie.

De Vlaamse auteur Olli Salvatore deed zelfstandig onderzoek naar de achtergronden en beweegredenen van de bende van Nijvel. Hij baseert zich daarin op eerdere onderzoeken en inmiddels bekende feiten. Ook hij volgt de conclusie dat het om politiek gedreven terreur ging. Maar hij gaat wel verder met zijn conclusie dat de terreur van de Bende Van Nijvel vermoedelijk een onderdeel was van een anti-Russisch netwerk dat werd opgericht door de CIA.

“In de jaren ’80 zaaide de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’ her en der in België terreur met het lukraak neerschieten van mensen, in de stijl van I.S. en Al Qaeda. Hun buit stond nooit in verhouding tot het grote aantal slachtoffers. Al snel ontstond onder de bevolking de indruk dat hier meer achter school. Alles speelde zich af in een periode waarin de regering weigerachtig stond tegenover het plaatsen van Amerikaanse kruisraketten, gericht op de Sovjetunie.”

Olli Salvatore werd net niet slachtoffer van de bende toen hij in 1985 woonde in Aalst, waar hun laatste en meest bloedige aanslag plaatsvond. Al die tijd droomde hij ervan die terreurgroep te ontmaskeren, terwijl het onderzoek nu al 32 jaar vastloopt. In de loop der jaren werd de link gelegd met ‘Gladio’, een ondergrondse, bewapende Europese ‘stay behind’ verzetsgroep die paraat moest staan om een eventuele Sovjetinvasie te beantwoorden, en naar verluidt ook samenwerkte met neonazi’s.

Nu de slachtoffers en nabestaanden door justitie opnieuw op een koude douche worden getrakteerd omdat het onderzoek weer is vastgelopen, heeft Salvatore zijn eigen onderzoek afgerond en heeft hij zijn bevindingen gepubliceerd. ‘Het Rapport Salvatore’ is terug te vinden op zijn website https//:www.bendevannijvel.info

De conclusie van zijn onderzoek is dat een ‘neocon’ strekking in de toplaag van de Amerikaanse politiek al decennialang koste wat koste een oorlog met Rusland (toen nog de Sovjetunie) wil uitlokken om een verdere gebiedsuitbreiding van de NAVO mogelijk te maken. De hernieuwde NAVO-activiteiten aan de grenzen met Rusland en de Westerse bemoeienis in Ukraïne lijken dit overduidelijk aan te tonen. In dat opzicht deelt hij geheel de mening van de bekende politicoloog dr. Karel van Wolferen, die dat in eerdere Weltschmerz afleveringen wereldkundig maakte.

36 ‘Wat heeft de bende van Nijvel te maken met geopolitiek?’, Tom Zwitser over zijn boek Permafrost.

Back to menu

3 nov. 2017

Boekenbeurs 2017, Antwerpen. Uitgeverij de Blauwe Tijger organiseert een reeks evenementen op het grootste boekenevenement van de Lage Landen. Vandaag uitgever en filosoof Tom Zwitser met zijn lezing over ‘Permafrost, een filosofisch essay over 100 jaar geopolitiek, van 1914 tot heden’.
 

37 Van Gils & gasten: De zoektocht naar de Reus

29 apr. 2018

Slachtoffer David Van De Steen, zijn advocaat Jef Vermassen en Geert Lenssens (de advocaat van de familie van ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky in gesprek.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

38 De bende van Nijvel | ANDERE TIJDEN

 
28 mensen vermoord en nooit is iemand ervoor veroordeeld. De bende van Nijvel zaait in de jaren ’80 dood en verderf in België. Bij hun laatste overval op supermarkt Delhaize in Aalst, richten ze het grootste bloedbad aan. In deze video vertellen de overlevenden wat zij voor hun ogen zagen gebeuren.
 
Andere Tijden, het geschiedenisprogramma over (bijna) vergeten gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. Andere Tijden wordt gemaakt door de NTR & VPRO voor NPO2. Check anderetijden.nl voor de hele afleveringen.
 

26 okt. 2018

In de jaren 80 zaaide de Bende van Nijvel dood en verderf in België. In een periode van drie jaar vielen bij 17 overvallen 28 doden en tientallen gewonden. De laatste en meest gewelddadige overval vond plaats op 9 november 1985.

Bij een overval op een supermarkt van Delhaize in Aalst werden 8 mensen in koelen bloede doodgeschoten. David van de Steen zag als negenjarige jongen voor zijn ogen zijn vader, moeder en zus vermoord worden op de parkeerplaats van de Delhaize.

‘Niet schieten, dat is mijn papa!’ Dat zijn de laatste woorden van zijn veertienjarige zus. In Andere Tijden spreken overlevenden en nabestaanden over de overval, de gevolgen ervan op hun leven, het moeizame verloop van het onderzoek en de nazorg die de slachtoffers hebben gekregen.

Dit is een aflevering van ‘Andere Tijden’. Andere Tijden is het geschiedenisprogramma van de NTR en de VPRO dat wekelijks wordt uitgezonden op NPO2. In een half uur behandelt het programma onderwerpen uit de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Voor deze onderwerpen zoekt Andere Tijden naar een relatie met de actualiteit, naar het opmerkelijke, onbekende verhaal, naar nieuwe feiten en naar nooit eerder in Nederland vertoonde beelden. Het programma wordt gepresenteerd door historicus Hans Goedkoop en maakt onderdeel uit van de afdeling Geschiedenis van de NTR en de VPRO.

Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

39 Bende van Nijvel

Back to menu

31 okt. 2018

Op zondag 2 oktober 1983 omstreeks 1.00 uur ‘s morgens, hebben twee gewapende mannen de eigenaar van het restaurant «Au Trois Canards » in Ohain vermoord. De daders zijn gevlucht met de wagen van het slachtoffer – een rode Volkswagen Golf GTI met nummerplaat FGK 991.

Vier dagen later op donderdag 6 oktober 1983 omstreeks 14.00 uur werd dezelfde Golf opgemerkt op de Renault parking in de rue de Fer in Namen.
De Golf had nog steeds dezelfde nummerplaat FGK 991 maar was in het zwart gespoten.

– De onderzoekers zijn op zoek naar de persoon die deze Golf heeft herspoten en dit tussen 2 en 6 oktober 1983. Deze persoon zou toen in de regio van Namen hebben gewoond.

De dag nadien, op vrijdag 7 oktober 1983 om 19.50 uur werd deze in het zwart herspoten Golf gebruikt bij een overval op de Delhaize in Beersel. Deze keer werd er wel een andere nummerplaat op de Golf bevestigd.

Tijdens de overval in Beersel werd bij één van de overvallers een geboortevlek of een wijnvlek opgemerkt in de nek. Het was een langgerekte ovalen vlek van 3 tot 5 cm lang. De dader was groot en zo’n 1m85 à 1m90 lang.

– Mocht u een persoon kennen die aan deze beschrijving van de dader voldoet, neem dan contact op met de speurders.

Begin november 1986 aan het kanaal van Ronquières
Er werd door 3 rijkswachters in burger aan een lokale duiker gevraagd om een nieuwe zoekactie te doen in het kanaal.
Er werd toen een zak uit het water gehaald, nochtans was er een jaar voordien reeds een zoekactie geweest op dezelfde plaats die toen geen resultaat had opgeleverd.
De rijkswachters verplaatsten zich met een witte Renault R4. Deze R4 droeg geen uiterlijke kentekens van de Rijkswacht.

– De onderzoekers zijn op zoek naar de personen die mee hielpen duiken of die meer informatie hebben over deze zoeking.

Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

40 FAROEK – Bende van Nijvel (30/10/2018)

Back to menu

31 okt. 2018

FAROEK – Bende van Nijvel 30 oktober 2018

41 De Afspraak: Sarah Smeyers en Guy Polspoel over de Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Oud-Wetstraatjournalist Guy Polspoel geeft zijn visie op de ontwikkelingen in het dossier rond de Bende van Nijvel. Zat de politiek er destijds voor iets tussen? Sarah Smeyers (N-VA) zit in de Commissie voor de Justitie en vindt het hoog tijd dat er schot in de zaak komt.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com
 
 
IMPORTANT CONTENT

42 “Staatsveiligheid wist dat Bende van Nijvel Delhaize zou binnenvallen”

5 mrt. 2018

Er is opnieuw een interessante tip binnengekomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Zo zou iemand van de Staatsveiligheid zijn familie gewaarschuwd hebben om niet naar de Delhaize van Aalst te gaan in het weekend van de aanslag.

43 David Van de Steen – Bende van Nijvel begint bij de Roze Balle

2 jan. 2018

www.tvoost.be

44 – 25 Jaar later zijn wonden nog niet geheeld

9 nov. 2010

Het stadsbestuur van Aalst en een veertigtal nabestaanden, slachtoffers en hulpverleners hielden deze voormiddag een minuut stilte aan het gedenkteken voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel. Precies een kwarteeuw geleden vielen in en aan een Delhaizevestiging in Aalst acht doden en zeven gewonden bij de laatste en bloederigste aanslag.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

45 Overlever van de Bende van Nijvel

27 nov. 2018

9 november 1985. De negenjarige David ziet hoe zijn ouders en zusje worden vermoord door de Bende van Nijvel in Aalst. Zelf raakt hij zwaargewond. Dertig jaar later is het weeskind van toen zelf vader. In navolging van Petje, zijn overleden grootvader, probeert hij zich een weg te graven naar de waarheid, die het gerecht na al die jaren nog steeds niet gevonden heeft. Daarbij krijgt hij de onverwachte hulp van een filmregisseur, een advocaat en een voormalige rijkswachtkolonel.
 
In dit boek vertelt David niet alleen zijn levensverhaal van de aanslag tot nu. Hij praat ook, vaak voor het eerst, met andere slachtoffers en nabestaanden, politiemensen en rijkswachters, ex-speurders en ex-gangsters. Ook hun leven werd onherroepelijk veranderd door de Bende van Nijvel. Ontgoocheld over het falende onderzoek, vecht overlever David vandaag meer dan ooit voor een beter lot voor de slachtoffers.
 

46 David Van de Steen stelt “Niet schieten, dit is mijn Papa” voor

8 okt. 2010

25 jaar lang is ons land gehuld in de mysterie van de Bende Van Nijvel. Tot op vandaag weten we niks van de daders of hun motieven. David van de steen toen 9 jaar overleefde de moordaanslag in Aalst. Samen met journaliste Annemie Bulté heeft zijn verhaal neergepend in een aangrijpend boek. Het boek werd voorgesteld op het stadhuis van Aalst in aanwezigheid van enkele promimenten figuren waaronder de minister van Justitie Stefaan De Clerck.
 
Op 9 november 1985 Vlak voor sluitingstijd valt de Bende van Nijvel het warenhuis Delhaize in Aalst binnen en schiet met zware munitie op alles wat beweegt. Er sterven 8 mensen. Waaronder de ouders en de zus van David. Ook David werd iets vederop in het warenhuis tot negenmaal toe beschoten. De kogels troffen hem in de lies.
 
“Niet schieten, dit is men papa” is een aangrijpend boek dat mensen wil wakker houden om dit drama nooit te vergeten. Het ligt vanaf nu in de handel en is uitgegeven door uitgeverij Vrijdag.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

47 “Wellicht te laat om hem te vervolgen”

17 mei 2014

Als de Brusselaar die maandag is opgepakt ook effectief iets te maken heeft met de Bende van Nijvel, zal het heel moeilijk worden om hem te berechten. Want volgend jaar verjaren de feiten. Dat vertelt VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes.
 
De aanhouding van de man is sowieso een grote verrassing, ook voor de nabestaanden. David Van de Steen, die zag hoe zijn zus en ouders werden doodgeschoten bij de overval op de Delhaize in Aalst in 1985, werd niet op de hoogte gebracht.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

48 Ooggetuigen van de overval in Aalst

8 nov. 2010

Ooggetuigen van de overval op de Delhaize van Aalst zijn zwaar onder de indruk van de brutaliteit waarmee de Bende van Nijvel is tekeergegaan. Kogels vlogen in het rond en sommigen kropen door het oog van de naald.

49 Tueries du Brabant: Le témoignage troublant d’un ex-enquêteur

18 dec. 2017

Ex-BOB’er Jean-Pierre Adam is ervan overtuigd dat nummer 18 van de Bende van Nijvel Michel Piro, een restauranthouder uit Charleroi, is. Al bijna twintig jaar spaart de nu gepensioneerde rijkswachter tijd noch moeite om de gegevens die hij jaren geleden verzamelde over te maken aan de diensten waarvoor ze van nut zijn: het parket en de cel Waals-Brabant. Tot op vandaag kreeg hij nooit enige reactie, laat staan een antwoord dat zijn piste om een welbepaalde reden niet de juiste zou zijn.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

50 Bende van Nijvel puzzle : Jef Vermassen – Opgeven is geen optie

10 nov. 2019

Bende van Nijvel puzzle : Jef Vermassen – Opgeven is geen optie

51 De Zevende Dag: Doorbraak in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel

8 nov. 2017

Dan toch de finale doorbraak in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel? Een spoor naar de mogelijke identiteit van “De Reus” klinkt alvast veelbelovend.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com
 
Contacteer ons » info@bendevannijvel.com

52 Het Journaal over onderzoek de Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Het Journaal van 24 oktober 2017 van 13u over het onderzoek naar Bende van Nijvel.
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

53 Geens: ‘Binnen drie jaar proces over Bende van Nijvel’

29 apr. 2018

Binnen dit en drie jaar komt er een proces over de Bende van Nijvel. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de studio van VTM NIEUWS. “De mensen die op het dossier zitten, werken daar nu dag en nacht voor.”
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

54 Tueries du Brabant les révélations de Jean Bultot JT 13h

19 okt. 2018

Jean Bultot – 19 octobre 2018

55 Slachtoffers Bende van Nijvel: “Funderingen justitie zijn rot” | Terzake

15 mei 2019

In 2017 leek er een doorbraak te zijn in het dossier van de Bende van Nijvel. Voor de familie van de slachtoffers was het een moment van hoop, maar ook van verdriet en bitterheid over de rol van justitie. Een gesprek met de familie Palsterman. Een reportage van Stein Falk voor Terzake (23 oktober 2017)

56 Bende van Nijvel deel van strategie om angst te zaaien

1 mei 2019

Oud-parketmagistraat Edwig Steppé

57 Terzake: Geheim Gladionetwerk blijft ook nu nog een mysterie de Bende van Nijvel

21 nov. 2017

Na de Tweede Wereldoorlog organiseerden de West-Europese landen een ultrageheim netwerk van slapende agenten. Die agenten moesten in actie komen bij een eventuele inval van de Russen in Europa. Het Gladionetwerk blijft ook vandaag nog een mysterie. Had het iets te maken met de Bende van Nijvel?
 
Bezoek de website » http://www.bendevannijvel.com

58 Wie vormden de mysterieuze en brute Bende van Nijvel? | NU.nl

 

21 jun. 2020

Afgelopen week verspreidde de Belgische politie een nieuwe foto van een verdachte in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. In de jaren tachtig pleegde die bende een aantal zeer gewelddadige overvallen, waarbij in totaal 28 mensen werden gedood. 35 jaar na de laatste feiten is er nog steeds niemand veroordeeld. Over vijf jaar is de zaak verjaard.
 
Abonneer je NU op het NU.nl YouTube-kanaal: https://bit.ly/2HGTbwY
 
NU.nl is Nederlands grootste nieuwssite op het web en op mobiel. Snel, betrouwbaar en overzichtelijk: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook op YouTube plaatsen we de belangrijkste video’s met o.a. binnen- en buitenlands nieuws, entertainmentnieuws, sportnieuws, technieuws en opmerkelijk nieuws.

59 Fake Pregnancy in a Taxi

27 jun. 2014

This is probably the cleverest way to catch a cab!