Well-known criminal advocates

Criminal law

The part of the legal system that relates to punishing people who break the law

Cambridge Dictionary

Geheime tape Willem Holleder en Peter R. de Vries kwam vanuit kantoor advocaat Stijn Franken

Back to menu

24 mrt. 2012

Vanuit het kantoor van advocaat Stijn Franken sprak Peter R. de Vries een uur lang met Willem Holleder die toestemming gaf het gesprek op te nemen. Het gebruik van een advocatenlijn voor het doorgeven van boodschappen aan een derde wordt beschouwd als een doodzionde. Toch nam Franken het risico. Wie meer wil weten over deze eigenzinnige advocaat die Lucia de B. kreeg vrijgesproken, kijkt mee naar het college dat hij gaf op de Universiteit van Leiden.

Eerder stond Franken ook al in het nieuws:Vught – Volgens het Openbaar Ministerie heeft advocaat Stijn Franken geheime brieven aan Holleeder de Extra Beveiligde Inrichting in Vught binnengesmokkeld. Eerder al spraken de zussen Astrid en Sonja Holleeder in hun verklaringen aan de politie over advocaat Franken als doorgeefluik naar hun broer.

Franken en het Openbaar Ministerie willen niet reageren op dit nieuws. Wel eist de hoofdofficier van justitie in Amsterdam opheldering van de Orde van Advocaten, zo is dit in de Telegraaf te lezen.

Volgens de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten is het een oude kwestie en betreft het een liefdesbriefje van een op Holleeder verliefde vrouw. Het OM was toen woedend op Franken omdat hij in strijd met de gevangenisregels en met zijn eigen beroepsgroep heeft gehandeld. Franken is toen niet tuchtrechtelijk gestraft voor de brief.

De gevonden brieven kwamen bij toeval boven water tijdens een routineonderzoek in Holleeder zijn cel. Dit onderzoek ging over de pogingen van Holleeder om zijn twee zussen en journalist Peter R. de Vries te laten ombrengen. Justitie vermoedde al dat de crimineel sinds 2014 contact had met de buitenwereld.

Wie meer wil weten over Stijn Franken kijkt mee naar het college dat hij gaf op de Universiteit van Leiden.

Eerder in het nieuws:

12 mei 2016: Advokaat Stijn Franken stopt met verdediging van Willem Holleeder

Amsterdam – De twee zussen van Willem Holleder, Sonja en Astrid, hebben evenals zijn ex Sandra den Hartog, bij de Orde van Advocaten met succes een klacht ingediend tegen Stijn Franken wegens belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog tot het moment dat ze tegen Willem Holleder getuigde.

Na dringend advies van de deken van de Orde van Advocaten stopt advocaat Stijn Franken met de verdediging van top crimineel Willem Holleder.

Gerard Spong zelf slachtoffer van etnische profilering – RTL LATE NIGHT

Back to menu

3 jun. 2016

In een tijd waarin racisme en discriminatie steeds vaker onderwerp van discussie is in Nederland geeft advocaat Gerard Spong aan dat hij ook zelf vaker slachtoffer is geweest van discriminatie.

Peter van Koppen (1953) ADNG Oral History

Back to menu

11 okt. 2021

Peter van Koppen is hoogleraar Rechtspsychologie aan de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam.


A project by the Archive for Dutch Behavioral History.
Find us at www.adng.nl

Interviewer: Vittorio Busato.

Producer: Ernst Boskamp AV Producties.

Ethische dilemma’s | Prof. mr. Stijn Franken | HAN FEM Pitstop 13

Back to menu

8 jun. 2018

Wat is de rol van ethiek in het recht? En is het belangrijk dat advocaten zich laten leiden door ethische overwegingen? Prof. mr. Stijn Franken bespreekt in een interactieve Pitstop de ethische dilemma’s van de strafrechtadvocaat. Franken werd onder meer bekend door de verdediging van onder anderen Volkert van der Graaf, Willem Holleeder en Lucia de Berk.

1 Advocaten ‘Making a murderer’ over wereldberoemde zaak

Back to menu

23 okt. 2016

Steven Avery zat achttien jaar onschuldig vast voor verkrachting. Na zijn vrijlating werd hij verdacht van moord. Netflix maakte over dit waargebeurde verhaal de serie ‘Making a Murderer’. Het wereldberoemde advocatenduo dat Avery bijstond, vertelt in Nieuwsuur over de zaak.

2 Interviews met bekende strafpleiters

Back to menu

31 jul. 2010

In opdracht van de publieke omroepen maakten we een serie interviews met bekende strafpleiters.

3 Prof. mr. Stijn Franken | Juridisch bewijs

11 mei 2015

Strafrechtadvocaat en hoogleraar straf(proces)recht prof. mr. Stijn Franken (Strafrecht, UU) over bewijs in de rechtspraak.Hoe verhoudt juridisch bewijs zich tot wetenschappelijk bewijs? In hoeverre is het vinden van de waarheid een doelstelling van het strafproces? Wat zijn daarbij de rollen van de deelnemers aan het strafproces, zoals de officier van justitie, de rechter en de advocaat? Hoe zijn dwalingen zoals de zaken omtrent de Schiedammer parkmoord, de Puttense moordzaak en de strafzaak tegen Lucia de Berk te verklaren? Prof. mr. Stijn Franken licht een tipje van de sluier op.
 
Deze lezing is onderdeel van de lezingenserie ‘Bewijs het maar!’ van Studium Generale, voorjaar 2015, over bewijs in verschillende vakgebieden, van wiskunde tot journalistiek. Meer info over de serie, en de andere lezingen terugkijken? Ga naar: http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaa…
 
Lees hier het blog naar aanleiding van de lezing: http://www.sg.uu.nl/nieuwsblog/2015/0…
 
© Copyright Studium Generale Doorplaatsen uitsluitend met toestemming en onder vermelding van link en Studium Generale.
 
IMPORTANT CONNTENT

4 RIB-I-070224, Strafrecht: Bewijs

11 dec. 2012

Interview met mr. K.H.J. Puite, coordinerend vice-president van de rechtbank in Dordrecht over bewijs.
 
IMPORTANT CONTENT

5 De val van ‘huize Moszkowicz’; Hans Knoop en Max Moszkowicz

 

Back to menu

19 jan. 2019

‘Die achternaam daar heb ik behoorlijk last van’, zegt Max Moszkowicz junior.
 
Max Moszkowicz is één van de vier zonen van de roemruchtige strafpleiter Max Moszkowicz senior. De overige zonen zijn Bram, David en Baruch. Zowel de vader als de zonen stonden bekend als superieure- , succesvolle advocaten en strafpleiters.
 
Op het moment van dit interview is Max senior ernstig dementerend en Max junior de enige nog praktiserende advocaat. De overige drie broers zijn uit hun ambt gezet.
 
Max Moszkowicz vertelt in het gesprek met Hans Knoop over het familiedrama en zijn persoonlijke situatie.

6 Bram Moszkowicz over zijn autobiografie in Pauw & Witteman 29-03-2012

Back to menu

29 mrt. 2012

In de autobiografie Liever rechtop sterven dan op je knieën leven schrijft topadvocaat Bram Moszkowicz over zijn familiegeschiedenis en over zijn advocatenpraktijk.

Moskowicz omschrijft wat het voor hem betekent een strafpleiter te zijn. Ook laat hij zich uit over de in zijn ogen miserabele stand van de rechterlijke macht in Nederland. In zijn nieuwe boek behandelt hij onder meer het proces tegen zijn cliënt Geert Wilders, het functioneren van de rechterlijke macht en de omgang met de media. Daarnaast geeft hij zijn visie op de toekomst van de rechterlijke macht.

De in Nederland meest bekende strafpleiter is in zijn autobiografie zeer open over zijn familiegeschiedenis. Hij komt uit het bekende advocatengeslacht Moszkowicz en is zoon van de eminence grise van de Nederlandse strafrechtadvocatuur Mr. Max Moszkowicz sr. “Soms wil ik weten hoe elke centimeter van de veertienhonderd kilometer rook en voelde, in die wagons die mijn vader, zijn zus, broer en ouders van Westerbork naar Auschwitz brachten. De feiten zijn: de trein vertrok dinsdag 21 september 1942, elf uur ‘s ochtends. De locomotief trok dertien veewagons. Elke wagon vervoerde om en nabij 60 joden. Alleen mijn vader keerde terug”, zo wordt op de achterflap van zijn boek vermeld.

=====

Bram Moszkowicz, Liever rechtop sterven dan op je knieën leven. ISBN 9789461560872, Bertram + de Leeuw Uitgevers.

BELANGRIJKE VIDEO: meesterlijk en vakkundig intelligent taalgebruik


Vanaf minuut 9’00”

o.a. minuut 15’00”

7 Bram Moszkowicz in Pauw & Witteman 09-11-2011

Back to menu

10 nov. 2011

President van de Amsterdamse rechtbank mr. Carla Eradus beschuldigt advocaat Bram Moszkowicz van spionage in het Wilders-proces. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Moszkowicz is woedend op de in zijn ogen onterechte beschuldigingen van de rechtbank.

Reden van de beschuldigingen is dat de advocaat zich tijdens het proces tegen de PVV-leider Geert Wilders liet bijstaan door een medewerkster die eerder als griffier voor de rechtbank werkte. De medewerksters zou volgens Eradus bij een collega hebben geïnformeerd over het Wilders-dossier.

De president van de rechtbank heeft haar beschuldigingen geuit tegenover de deken van de Orde van Advocaten van Amsterdam. In een brief schrijft Moszkowicz dat hij zich bezint op verdere stappen tegen deze aantijgingen.

Dat Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper liet vandaag weten een gesprek met advocaat Bram Moszkowicz te willen. De deken wil weten hoe de hele gang van zaken precies is gegaan en volgens hem is van een spionagebeschuldiging voorlopig helemaal geen sprake.

Eerdere gesprekken over het proces-Wilders in Pauw & Witteman:

8 Ethiek – Hoe ver reikt geheimhouding

Back to menu

Fragment uit “Kijken in de ziel” van documentairemaker Coen Verbraak.

9 Theo Hiddema te gast in, ‘Van Liempt, één op één’

23 jan. 2017

Paul van Liempt interviewt strafpleiter Theo Hiddema in zijn grachtenpand in Amsterdam. Hij geeft een rondleiding door zijn huis en laat zijn favoriete muziek horen. Uiteraard wordt ook over politiek gepraat: Hiddema is de nummer 2 op de kieslijst van de nieuwe partij ‘Forum Voor Democratie’.

10 Documentaire : Officier van Justitie Dossier van een moordzaak

13 feb. 2019

Officier van Justitie – Dossier van een moordzaak “Ja, maar de vraag is, van wie is dat bloed?” Officier van justitie, Anne-Marie Ruijs-Verweij, denkt hardop na, terwijl zij de plaats delict bestudeert. Het is een zomerse dag. Even verderop ligt onder een blauw laken het lichaam van een dode man. Een rechercheur in een wit pak legt uit wat hij zojuist heeft ontdekt. De plaats delict is een bosperceel langs de snelweg in de buurt van Eindhoven. De plek vormt het vertrekpunt van een complexe zoektocht door de officier naar ‘waarheid’ achter een gruwelijke moord. Tijdens het onderzoek ontrafelt zich een beeld van de dader en zijn daad. Werkend onder druk van politiek, media en publieke opinie is het de officier van justitie die verantwoordelijk is voor het opsporen en vervolgen van verdachten, die overzicht houdt in het onderzoek en het rechercheteam bijstuurt waar het nodig is. Al het gevonden bewijs komt in het strafdossier, op basis waarvan de rechter tot een uitspraak zal komen. De film volgt officier Ruijs-Verweij achter de schermen van het Openbaar Ministerie. De kijker is getuige van wendingen in het moordonderzoek, zoals het overleg met de recherche, het aanhouden van een verdachte en het beluisteren van de verhoren. Met het vinden van een verdachte houdt het zoeken naar ‘waarheid’ niet op. “Ik ben er niet bij geweest, dus wat ik probeer te reconstrueren is wat er is gebeurd.” Gaat het om een vooropgezet plan of is het zelfverdediging? “Kijk, die voorbedachte raad, daar komen we wel uit. Maar dat noodweer…” Is er sprake van een willekeurig slachtoffer? En welke straf moet de officier uiteindelijk bij de rechter gaan eisen? De film laat een proces zien waarin de officier van justitie haar bewijs continue weegt om in de rechtszaal overtuigend met een aanklacht te kunnen komen. Het blijkt een zoeken naar evenwicht tussen wettelijke mogelijkheden, maatschappelijk belang en persoonlijk.

11 Anatotomie van een moord

12 Betrouwbaarheid telefoontaps in het geding

7 mei 2011

Zembla documentaire 6 februari 2003 

In geen enkel land ter wereld wordt zo veel afgeluisterd als in Nederland. Telefoontaps vormen in veel zware criminaliteitszaken zelfs het belangrijkste bewijsmateriaal. Maar de explosieve toename van mobiele telefoons en telecombedrijven hebben van het, ooit zo overzichtelijke, afluistersysteem een digitale jungle gemaakt waar nog maar weinig mensen greep op hebben. In geruchtmakende rechtszaken, zoals de zaak Baybasin en de Deventer moordzaak, wordt ernstig getwijfeld aan de betrouwbaarheid van de telefoontaps.

Undercover

13 Knoops: “Rechtbank heeft inschattingsfout gemaakt” – RTL LATE NIGHT


Back to menu
  IMPORTANT CONTENT  Listening recommended  Must ***

7 dec. 2016

Agent Ronald V. is vanmiddag in hoger beroep ontslagen van rechtsvervolging. Hij stond terecht, omdat hij in 2013 de onschuldige bijrijder van een vluchtende ramkraker neerschoot. Advocaat Geert-Jan Knoops legt uit waarom dit een belangrijke zaak was.

14 ★ Theo Hiddema vs Gerard Spong over veroordeling Wilders ★ NPO Pauw 9-12-2016

Back to menu

10 dec. 2016

PVV-leider Geert Wilders is door de rechtbank Den Haag veroordeeld wegens groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie. Hij werd vrijgesproken van aanzetten tot haat. De politicus gaat in hoger beroep, zo kondigde hij direct na de uitspraak aan.
 
WSNBM 1908
‘Spong is hier al 80 keer geweest, hij heeft een chronische knipkaart bij jullie.’ Een van de vele briljante opmerkingen van mr. Hiddema.
Faruk G
Wat een interessante man die Hiddema! Ongelovelijk goede argumentatie, je leert veel over retoriek door te luisteren naar hem.
joop3557
Hiddema is een beest! Eindelijk een keer genoten van Pauw!
 

Mark Laurens
Hiddema verdedigt zijn standpunt inhoudelijk veel beter.
R Jansen
Spong is alleen maar goed om normale PVV stemmers de grond in te boren. Nu Theo er is, is Spong zo mak als een lammetje. Spong ziet er angstig uit en brabbelt maar wat.
Ronnie
Prachtige kop die Gerard Spong, zou zo een poker speler kunnen zijn, direkt uit een Lucky Luke album gestapt.
D G
Heerlijk dat we pauw niet horen afsluiten.
dj
10:40 Dit soort opmerkingen maken Hiddema onsterfelijk! Wat een genot om die man te horen. Jammer genoeg is hij nooit hoogleraar strafrecht geworden. Want dan zat de collegezaal bomvol.
 
Hans H
Sprong gaat steeds droever kijken , terwijl hij langzaam maar zeker wordt afgebroken door Hiddema
Jordy Kreeft
Geweldige vent Dhr Hiddema
Royk Groningen
Ik hou van Theo hiddema geniale man met mooie woorden
Rico Citizen 149
alltijd respect voor mr hiddema
R Schraa
Hiddema is weer Grandioos.
georgio jansen
spong verdedigt degenen die hem hem zo van tien hoog naar beneden gooien
Bert d.j.
Geweldige vent die Hiddema en zo duidelijk in zijn bewoordingen.
Safouane Pieterse
Heerlijk om deze twee te horen! Hup Hiddema hup!
Peter
2:24 die blik van Pauw verraadt zoveel. Hij hoopt echt dat Spong er in springt en Hiddema met de grond gelijk maakt
Goarda Gimbi
Het is een rechtbank onwaardig om zich in het publieke debat te mengen. Dat hadden ze zich moeten besparen. Het is echt schandalig wat ze hebben gedaan.
robin 81
Àls ik in Marokko; “Minder, minder Hollanders!!” had gezongen, als politicus… Hadden we allemaal gelachen. PUNT 🙋‍♂️🇳🇱
Mathieu Kwanten
Onze Lieve Heer heeft er een concurrent bij …….. Theo Hiddema ! Beiden Almachtig !
JH D
Wat een fantastische kerel 🤗
Anneke de Bruyn
Jammer dat mensen zo een kant kiezen hier. Beide Hiddema en Spong hebben erg veel respect voor elkaar en benoemen elkaar uitstekende advocaten.
Magic F
Erg leuk gesprek. Toelichting op standpunten over en weer.
corry courtar
Helemaal mee eens !
Joan van Casteren
Er kommt zeer zwaar weer!!
Wosely
Echt smerig hoe Hiddema dan netjes instemt met Spong maar Spong dan steets moet benadrukken dat Hiddema met hem instemt. Theo is een held!
Andre Nix
Chapeau Theo Hiddema!
Jan Kaas
Hiddema snijdt hout en rijdt gelukkig niet mee in de trein van linkse indoctrinatie die door de media en alle naive ´´ivoren toren´´ optimisten bestuurd en gepropageerd wordt. Deze man verdient veel meer tijd in talkshows zoals Pauw.
Lolke Dijkstra
Terecht punt van Hiddema over Samsom. Spong bleekjes.
Chris Stroo
Een keurige onderbouwing van Hiddema.
Pieter van Wijk
Rustig, rustig, rustig. Hahaha 😀
judeska de bom
allemaal gelul! kijk dit maar eens en het is allemaal WAARHEID GLOBAL!
 
Reddit Credit
04:10 “Het is een interessante analyse, die van die groepsbraafheid. Maar we kunnen er toch niet omheen, denk ik, dat wat daar gezegd is in dat zaalte gewoon volgens de wet, en de rechtspraak van niet alleen de hoge raad, maar vooral van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat is ook een gezaghebbend college… Het is gewoon een strafbaar feit. Hij heeft de wet overtreden.” Hiermee was het al klaar.
T. Bots
Theo for president
Bert d.j.
Als er nu geroepen wordt van minder Nederlanders door Marokkanen, wordt dit dan ook een veroordeling. Ik vind dat je altijd iets van twee kanten moet bekijken en waarschijnlijk, vrijwel zeker was het niet tot een veroordeling gekomen.
SteF S.
Eindelijk iemand die onze samenleving slimmer maakt. #goteamHIDDEMA
EffeSerius
en nu in de tweede kamer, held! 🇳🇱
Johan Megens
geweldig…dit wederzijds respect tussen Spong en Hiddema…2 top advocaten
mindfield9
Je ziet dat Linkse Pauw Hiddema helemaal niet serieus neemt! Hij zit steeds zo seinend naar Spong te lachen.
Willemina Wehmeyer
Die veroordeling van Geert is belachelijk!
Eric B
Hiddema heeft weer gelijk, zoals hij al jaren heeft als hij in discussie gaat over het Wilders onderwerp. Top advocaat die zoals velen al hopen Minister van Justitie moet worden! Want de PVV gaat scoren komende verkiezingen. Het zou eens tijd gaan worden, ons land moet terug!
Paul Vreeling
Hiddema, geweldige man die met een zeer goed onderbouwde argumentatie de egogeile Sprong op zijn plaats zet. Chapeau Hiddema!
error:data Incomplete
Dat moet vaker op de publieke omroep.
Deux Bois
Wat is die Theo Hiddema duidelijk en correct en van Spong blijft niets over !!!!
Slice
”Ja… ik weet het ook niet” 😀
Hitman Holland
Veroordeeld maar geen straf? kennelijk wisten de rechters het zelf niet..
Tony Montana
Die spong is sneaky die waait met alle winden mee
Jean Claess'n
Het had baas geweest als Mr. Hiddema Dhr. Wilders had verdedigd!
jan van boxsel
Spong: “theo het is nu eenmaal een strafbaar feit” NEEN, spong, dat is nu juist de inzet van de rechtszaak, nl: is wilders uitlating strafbaar??? Dit is het idee van spong over een inhoudelijk antwoord; ARMOEDE.

15 Strafpleiter Gerard Spong zit al 50 jaar in het vak en dat niet zonder slag of stoot | Op1

Back to menu

4 jun. 2021

 
Strafpleiter Gerard Spong wordt 75 en zit bijna 50 jaar in het vak. Meerdere keren kreeg hij te maken met fysiek ongemak. ‘’Daardoor ben je nog blijer met iedere dag dat je leeft. Ik heb de grootste bewondering voor de toewijding waarmee je in ziekenhuis behandeld wordt.’’
 
Larry Pary
Geweldig. Vakmanschap.
mirjam breuk
Hij heeft ook leuke boeken geschreven waaronder ‘ leugens om bestwil’. Ik zou wel willen weten welke boeken hem hebben geinspireerd in zijn leven waardoor hij zo scherpzinnig is geworden 👍
Hans van Rijswijk
Ouwe….nog steeds geen pensioen ? 75 jaar! 10 jaar geleden had je al weg gemoeten

16 Ivo Niehe in gesprek met Max Moszkowicz (1993)

Back to menu

28 jan. 2022

 

17 Andries Knevel interviewt mr. Max Moszkowicz (1996)

Back to menu          IMPORTANT CONTENT

28 jan. 2022

18 WE MOSZKOWICZ/ WIJ MOSZKOWICZ DOCUMENTARY (2016) ENGLISHsubs

Back to menu

In première gegaan op 30 sep. 2021

4,72K abonnees

 
#WijMoszkowicz #WeMoszkowicz #Moszkowiczdocumentary

 

The story is the search of the young Moszkowicz looking for his identity within his Jewish family, he wants to part with his inner demons and wants to break with the negative patterns in his life. In a country where 75 percent of Jews were murdered in the Holocaust, the Moszkowicz family of lawyers stood out as a unique Jewish success story. Descended from Max Moszkowicz, a steel-willed Auschwitz survivor who became Holland’s first modern celebrity attorney, his four lawyer sons took the family business to new heights, turning their name into a household brand here with winning arguments in some of the country’s most famous trials. Max Moszkowicz himself in 1987 obtained a mere four-year sentence for the kidnappers of the beverage mogul Freddy Heineken. His second son, Robert, in 1976 became Holland’s youngest person to pass the bar exam at 23 (he was a millionaire by 29). The Moszkowiczes were widely recognized as legal geniuses in the media and at events held in their honor. the Moszkowiczes again made headlines in Holland because of “We Moszkowicz,” the first revealing documentary film about the remarkable family. Made by the first-born son of Robert Moszkowicz, the television production retraces the Holocaust’s deep effects on three generations that for many represent Dutch Jewry’s struggle to return to normalcy after the trauma of the genocide. Combining footage from Amsterdam, Jerusalem and Auschwitz, the critically acclaimed work by Max Moszkowicz — a 37-year-old filmmaker who is named for his 89-year-old grandfather — offers an unprecedented insight into the rise and fall of a now notorious familyBut “We Moszkowicz” is no damning indictment, filmmaker Max Moszkowicz told JTA in an interview last week about his film, which the Volkskrant daily described as “confrontational, moving and often painful.” Rather it’s a story about three generations of a troubled but loving family, and an attempt to examine their dysfunctions in light of secondhand emotional damage in siblings attempting to live up to their fathers’ ideals and legacy. The film reveals that the patriarch, determined to rebuild the Jewish family destroyed by the Nazis, disowned Robert because he married a non-Jewish wife — the filmmaker’s mother. Ostracized by his kin, Robert Moszkowicz, a handsome fast talker who enjoyed Italian designer suits and expensive cars — though he struggles with debts, he still owns a late model Jaguar — was driven over the edge following the death of his third child. Jair lived less than one year — Robert had him with his second wife, a heroin addict who kept injecting throughout her pregnancy. Following his first arrest in the 1990s for drug dealing, Robert received a visit in jail from his father, who despite their harsh disagreements took on his son’s legal case because not doing so “would’ve meant losing my son forever,” as the patriarch said during a television interview. During the charged jailhouse meeting, the father told his wayward son that the facility reminded him of the concentration camp.
“That’s what I want to experience,” Robert replied in what he explained in the film as “a typical desire to feel what my father felt” in the Holocaust.
The rejection was so absolute that in 1993, the elder Max Moszkowicz and three of his sons appeared as a family on a television talk show without ever mentioning Robert. “Four musketeers,” Bram Moszkowicz told the host in describing his family on the show. “One for all, all for one.”
Filmmaker Max Moszkowicz said the images, which he saw at 14, “cut like a knife.” “I wanted to understand what my father had done to be cut from the family as though he never existed,” he said. The filmmaker describes to his father his own panic as a child at seeing Robert — then still a celebrated and practicing lawyer — collapse into a drug-induced stupor at his mansion near Maastricht. Heroin was in plain sight at the father’s Amsterdam apartment, the filmmaker recalls. Robert told him as a child that the beige powder and tin foil were for making special flu medicine. Standing opposite his father, Max Moszkowicz confronts him over his shame at elementary school following Robert’s publicized arrest. Over the space of six years, the filmmaker followed his father around, assembling the portrait of a vain, sometimes selfish and ultimately unrepentant man who never apologized for actions that apparently have scarred several of his nine children, whom he had with four women.

 

Disclosure Bro
Awesome film Max, thank you for sharing your story.
-Crackerman-
This was a beautiful documentary Max, thank you for sharing!
 
 
 
Justin Carter
Touching and compelling from start to finish.A warts and all documentary.One of the best I’ve seen this year. Production was sublime. Love ya work fella.
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Merax Is
Haven’t seen any non UFO documentaries lately, but this grabbed my attention and I was pleasantly surprised with the sincerity and quality of it. Thanks for sharing!
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jac de Gooijer
Bedankt Max, in deze documentaire zie ik zo duidelijk mijn eigen “verhaal” Het moment bij de tempel muur, zo puur, kwetsbaar zoals we allen zijn. Je vader kan trots zijn op een zoon zoals jij. Shalom 🇮🇱
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
jay kay
Fascinating story. Very well made.Honest and real with a rough edge!
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
MAXandROBBIE
Wow what a life story,felt the love when you was at the wall,thanks max brilliant doc👍
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ziporah64
Wat een indrukwekkende documentaire. Jouw verdriet maar ook dat van je vader wordt door jullie openheid voor de kijker diep invoelbaar. Heel respectvol en vooral liefdevol weergegeven. Jij bent de schakel die verbindt. Vrede, wijsheid, geluk, liefde en bovenal kracht wens ik je in overvloed, voor nu en voor de toekomst.
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Carlo van Houten
Wat een mooi verhaal. Eerlijk, oprecht en kwetsbaar. Dank je wel!
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
Edwin G
Wat een diep menselijke en indrukwekkende documentaire.
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
jim hale
Great stuff Max! Often the subtitles are against a background which is so light in color that they aren’t readable.
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
Prosper 85
Prachtige docu 👏
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
NauticalStrings
Indrukwekkende docu Max.
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tokyodriftstyle
Just seen this with my father on his 60th birthday(he is from the netherlands), he really liked it.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Damiano Albani
Ten eerste, gecondoleerd met het verlies van je grootvader. Die documentaire is een mooi portrait van je familie. En voor wie geen Nederlander is zoals ik, heb ik zo een stuk (moderne) geschiedenis van Nederland geleerd. Dank!
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
Walid
Erg mooi gemaakt. Respect!
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
surfpsych
Extremely good film.
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jay0
Great film, great family
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fabiën Soyer
Erg mooie en Emotionele documentaire
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
Illustra Vitae
Lief dat je dit wilde delen, begrijpende de familie, gecondoleerd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nickyy
Wat een ongelooflijk mooie documentaire.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MAIDEN
Praten over een heroïne verslaving waar die jonge zoon bij is. Vreselijk. Hij weet al veel te veel voor zo’n leeftijd. Verder prachtige docu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hendrik huiskes
echt prachtig. zo gevoelig en tragisch.
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
Edwin Weert
Very nice Max.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tony Montana
Pawn shops, been there before.
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MAYBE PLANET
Hi Max, I’m Pascal Fechner, from the french media Maybe Planet, could you give me your e-mail ?
Mia Pope
Who in places? Our “Fake Alien, False Flag”s”. Person’s, Place’s and things…..Help PLEASE!!

19 Business Class – Bram Moszkowicz

Back to menu

Business Class Uitzending 24 januari 2016

25 jan 2016

Business Class Uitzending 24 januari 2016

Interview Harry: Bram Moszkowicz

 
Aflevering van oog in oog met daarin te gast: advocaat Bram Moszkowicz. De Raad van Discipline oordeelde dat Moszkowicz geschrapt moest worden als advocaat, omdat hij stelselmatig diverse regels heeft overtreden, de belangen van cliënten heeft verwaarloosd en zich aan het wettelijk toezicht heeft onttrokken. Het hoger beroep diende op 21 februari 2013 bij het Hof van Discipline.

Oog in oog – Bram Moscowicz (24-12-2013)

25 feb. 2022

 
25 jan 2016
 
 
Saba x
Was weer een top aflevering. Komen er nog meer binnenkort? In iedere geval bedankt voor het uploaden.!
Gabriel Hendriks
Kun je alle afleveringen die nog niet op yt staan plaatsen, super programma!
Soufian
Ver uit de beste aflevering van Oog in Oog. Als Bram spreekt blijf je adem benemend luisteren.
Ouissam
Haha, daar is ie dan! Thanks Retroxx.

20 Toppers – Bram Moszkowicz 1999

Back to menu

9 okt. 2018

Toppers Bram Moszkowicz
Datum van opname: 07-01-1999
Bron: Pal Betamax
 
Willie Wonka
Interessante aflevering. Ik heb me nooit zo sterk verdiept in Bram Moszkowicz en dacht dat het een omhoog gevallen crimineel was. Maar ik vond zijn antwoorden erg sterk. Het zou me niet verbazen gezien wat de overheid momenteel allemaal doet dat het echte verhaal rond hem heel anders ligt. Het zou interessant zijn hem eens in een interview te zien met hoe hij nu in het leven staat.
Anton Petersen
Geweldig! Hartelijke dank! Heeft u nog meer oude afleveringen van andere programma’s waar Bram Moszkowicz in zit?
dj
Geweldig om Bram zo te zien!
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
SAHYAN
Willibrord geweldig figuur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tvenradiodb.nl
op zondag 7 februari 1999 was de uitzending (22:0522:40,. SBS6) , zou ook nog herhaald kunnen zijn; zo te zien zaten de herhalingen gelijk de dag erna in de ochtend.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yasmina Ibrahimi
Jammer dat hij geen advocaat is…
igo0di
7:12 Mr. Steal Yo Bitch

21 ‘De Bokser’, het leven van Max Moszkowicz; Hans Knoop en Marcel Haenen

Back to menu

25 feb. 2019


NRC journalist Marcel Haenen schreef “De Bokser”, een boek over het leven van Max Moszkowicz

De bokser is een boek over oorlog en advocatuur, en over Jood zijn in een katholieke stad. Na de oorlog betrad Max Moszkowicz in Maastricht als strafadvocaat de ring van de rechtszaal. Met zijn vier zonen vormde hij de bekendste advocatenfirma van het land: Moszkowicz Advocaten. Hij verdedigde criminelen als drugshandelaar Klaas Bruinsma, Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, meesteroplichter Ari Olivier en Johan V., alias De Hakkelaar.

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.

In deze biografie wordt aan de hand van een honderdtal interviews, nooit eerder geopenbaarde documenten en Moszkowicz’ eigen dagboek een opzienbarend verhaal verteld. Over een handelaar in recht voor wie de oorlog nooit is opgehouden.

 

Danny kaas
Power to the People! !
K De Vries
Het gaat niet zoveel over Max, heb ik de indruk.
Anno Zijlstra
Haenen interessant , als Knoop nu Haenen alleen aan het wooord had gelaten was het nog beter geweest
giam 108
nee, je weet dat niet. je gelooft de verhalen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anton Zandt
Wat is er mooi aan monogamie dan? Als Natalie Portman avances naar je maakt ga je dan zeggen dat ze achter het net vist omdat je sinds een paar weken een vaste relatie hebt? En maak je het uit met je vriendin als ze tegen je zegt dat ze er geen moeite mee zou hebben als je een hartstochtelijk weekend met Natalie zou beleven? Je bent toch geen pinguïn?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sterke Wester
interview komt heeeeel langzaam op gang…… en meandert maar voort, weinig over het boek zelf
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
Anno Zijlstra
Haen drink genever als water , dat heb ik nog nooit zo gezien eerder 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TheKunnen
Kijkers van CWS belonen dit abominabele interview met meerderheid duimpje omlaag ..
 
 
 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
Philip van Collem
Die Marcel is niet vies van een slok, die drinkt jenever als water
TheKunnen
New york times is beste krant van de wereld. Ik kom niet meer bij. Biased by far
jenne aakster
Het is toch wel slim, om iemand een boek, een vriendelijke biographie over je zelf te laten schrijven, als je een beetje weggezakt bent, in laten we zeggen de populaire peilingen, want advocaten moeten ook leven, ik ben uiterst voorzichtig in mijn uitlatingen, dat is begrijpelijk !

22 ★ Advocaat Knoops: ”Er was actieve bemoeienis met vervolging van Wilders’’ ★ NPO 10-9-2019

Back to menu

 
10 sep 2019
 
SCHIPHOL – De verdediging van Geert Wilders heeft het Haagse gerechtshof vandaag opnieuw gevraagd om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren in de vervolging van de PVV-leider. Die zou volgens zijn advocaat „om politieke motieven een proefproces ingejaagd zijn.” Het OM bestrijdt dat.

23 Moszkowicz breekt telefonisch in bij Pauw en Witteman 15-04-2011

Back to menu

16 apr. 2011

Wanneer getuige Bertus Hendriks in het Wildersproces over het etentje te gast is bij Pauw en Witteman belt advocaat Bram Moszkowicz in om een uitspraak van Hendriks recht te zetten.
 
woudgezang
Dit is toch fantastische TV
Willem-Alexander der Nederlanden
Die advocaat uit A’dam moet eens in Den Haag zitten vind ik.
lacossa nostra
gezien je kortzichtige comment weet jij klaarblijkelijk niet wat het beroep advocaatuur inhoud!!
mokro85
sure.. en andersom gebeurt er niks. Droom lekker verder.
Oscar Oreo
Opgezet theater dit.
BUDO15
@Frankvmck haha is dat jouw definitie van populistisch? Geweldig die Moszkowicz!
Jennifer Leung
Die Moszko is wel heel agressief.
Brian Stewart
ja en hij trekt zijn grens bij nazi’s…hoe hypocriet kun je zijn he?
sebaz1982
5:54 errr err errrrrrr ik kan wel een lijntje gebruiken ……

24 Bram Moszkowicz over zijn vader Max Moszkowicz

Back to menu

12 jan. 2017

24 uur met Bram Moszkowicz en Theo Maassen Copyright VPRO
 
chrisroest
Zijn vader was echt een topper.
Maria
Wat lijkt Bram veel op zijn vader, het meest van al de 4 zonen ! Max Moszkowicz senior ! Een GROTE man !
Hans Engelen
mooi gezegd door Bram

25 Reportage tuchtzaak Moszkowicz

Back to menu

26 sep. 2012

AdvocatieTV was erbij. Maar waar was Bram Moszkowicz?

26 Actueel: Moszkowicz uit ambt gezet

Back to menu

30 okt. 2012

Actueel: Moszkowicz uit ambt gezet De bekende advocaat Bram Moszkowicz is vandaag uit zijn ambt gezet. De Raad van Discipline vindt dat hij het beroep van advocaat de rest van zijn leven niet meer mag uitoefenen. Moszkowicz is volgens het tuchtcollege schuldig aan het in ontvangst nemen van grote sommen contant geld, onvoldoende rechtsbijstand en niet nagekomen toezeggingen. Dit voorjaar voerden wij nog een gesprek met Moszkowicz. In het fragment hieronder legt hij uit dat mensen een verkeerd beeld van hem hebben. Ook zegt hij dat het hem niet interesseert of mensen hem wel of niet vertrouwen.

27 Bram Moszkowicz bij Pauw en Witteman

Back to menu

 
26 okt 2015
 
Bram Moszkowicz bij Pauw en Witteman nadat hij uit zijn ambt was gezet.

28 Who’s Next – Geert Jan Knoops

Back to menu

4 jul 2007
 
Monique Snoeijen leest nrc.next met Geert Jan Knoops

29 Advocaat Knoops: ‘aannemelijk’ dat koningshuis rol heeft gespeeld in zaak Poch

Back to menu

4 jul 2007
 
Monique Snoeijen leest nrc.next met Geert Jan Knoops

30 Knoops en Mariana Poch over Julio Poch in Pauw & Witteman 12 april 2012

Back to menu

31 Customers Caught with Dildos Prank!

Back to menu

7 jun. 201

Well, that’s a little awkward now, isn’t it? No worries though, it’s always all in good fun!
 
 Welcome to the world-famous Just for Laughs Gags channel, where we pull public pranks on unsuspecting Montreal residents and tourists.