Laywers Anker and Anker – Rowing against the Current

Anker and Anker is a prominent law firm based in the Netherlands known for its expertise in criminal defense.
Here are some key points about Anker and Anker:

  1. Established Reputation: Anker and Anker has built a strong reputation over several decades as one of the leading criminal defense firms in the Netherlands.

  2. Specialization in Criminal Law: The firm specializes in criminal defense cases, representing clients facing a wide range of criminal charges, from minor offenses to serious felonies.

  3. Expertise and Experience: The lawyers at Anker and Anker are highly experienced and knowledgeable in all aspects of criminal law. They have successfully defended numerous high-profile cases, earning them widespread recognition and respect within the legal community.

  4. Client-Centered Approach: Anker and Anker is known for its client-centered approach, providing personalized attention and dedicated representation to each client. They prioritize understanding their clients’ needs and concerns, and work tirelessly to achieve the best possible outcomes for them.

  5. Commitment to Justice: The firm is dedicated to upholding the principles of justice and fairness. They are passionate about defending the rights of their clients and ensuring that they receive a fair trial and due process under the law.

Overall, Anker and Anker is renowned for its legal expertise, commitment to excellence, and unwavering advocacy on behalf of its clients in the field of criminal defense.

1 – 7 Wim Anker 11 11 2001

Back to menu

2 Interview Wim Anker – Meest gewaardeerde advocaat strafrecht

Back to menu

2 jan. 2015

Welke advocaat wordt het meest gewaardeerd door advocaten zelf? Strafrechtadvocaten kozen voor ‘uitmuntend pleiter’ en ‘nuchtere Fries’ Wim Anker. Hij vertelt in dit interview over zijn vak.
 
www.advocatenbladlive.nl
 
Kristine
Proficiat! Zelfs in België bent u en uw broer zeer gewaardeerd .

3 Wim en Hans Anker

Back to menu

19 feb. 2016

Strafpleiter Hans Anker in gesprek met zijn broer Wim over de hoogtepunten van hun carrière in de advocatuur.

Wim Anker geeft de komende tijd een aantal
#theatercolleges. Er zijn nog kaarten te koop!
 

4 WIM ANKER – College Tour (14/09/2012)

Back to menu

Gepubliceerd op 30 mrt. 2018
 
 
Raoul Tak
Wat een prachtige mensen, die Ankertjes.
Ilias Talha
Deze heren ( beide gebroeders Anker) zijn helden op het gebied van strafrecht. Hulde!
badian ou812
2020 corona huisgebonden..genoten van deze college. Wat een prachtige kerels.
Gert Tuinstra
Als ik ooit een strafzaak krijg, ik mag hopen van niet. Dan is dit kantoor mijn kantoor!! Wauw wat een respect voor deze mannen!!
Jan A Mulder
Twee prachtige mannen.
Bas Van Grunsven
anker en anker wat een prachtige mensen
S De Jong
Wow! Wat een welbesproken man
danny van strien
Ik heb advocaat Anker en Anker uit Friesland in het verleden ontmoet en gesproken in Rhoon Zuid Holland Waar hij ook advocaat was van mensen uit TBS Kliniek De Keijvelanden in Poortugaal Zuid Holland Over verschillende onderwerpen gehad Maar vooral over Sc Heerenveen en Abe Lenstra Vriendelijke groeten Danny van Strien

5 De verdediging van Robert M.

Back to menu

Gepubliceerd op 11 okt. 2013
 
‘Eenieder heeft recht op verdediging, ongeacht de aard van het misdrijf’ Artikel 18 Grondwet.
 
De documentaire De verdediging van Robert M. is een uniek verslag van de grootste zedenzaak uit de Nederlandse geschiedenis vanuit het perspectief van de advocaten van de hoofdverdachte. Dat Robert M. recht heeft op verdediging is voor Wim Anker en Tjalling van der Goot een uitgemaakte zaak. Dat zij die verdediging zo goed mogelijk moeten voeren staat voor hen eveneens buiten kijf. Maar dat de zaak een emotionele uitputtingsslag voor alle betrokkenen zou worden had niemand kunnen voorspellen.
 
Na een melding uit de Verenigde Staten over kinderporno die uit Nederland afkomstig is, wordt eind 2010 de 27-jarige Robert M. opgepakt. Hij blijkt enkele tientallen jonge kinderen te hebben misbruikt op verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam. Uiteindelijk bekent Robert M. 83 gevallen van ernstig seksueel misbruik van jonge tot zeer jonge kinderen. Op 17 maart 2011 begint onder grote mediabelangstelling in de zwaarbeveiligde Amsterdamse Bunker het proces dat ruim twee jaar zal duren.
 
De verdediging van Robert M. volgt de geruchtmakende Amsterdamse zedenzaak vanuit het advocatenkantoor Anker & Anker in Leeuwarden waar (doods)bedreigingen arriveren per post, telefoon en mail en waar de advocaten zich in ploegendienst door kilometers dossier met details van het seksueel misbruik worstelen. Tjalling van der Goot en Wim Anker voeren wekelijks intensief overleg met hun cliënt die opgesloten zit in de Penitentiaire Inrichting in Vught, in een cel met 24-uurs camerabewaking. De zedenzaak roept veel emoties op, de media zitten er bovenop en de samenleving schreeuwt om wraak. Het werk van de advocaten wordt er bepaald niet makkelijker op als de staatssecretaris en de minister zich bemoeien met de rechtsgang. Ondertussen proberen de advocaten zich te beschermen tegen de gruwelijke inhoud van de grote hoeveelheid slachtofferdossiers die zich opstapelen tegen de muren van het kantoor.
 
Op 26 april 2013 wordt Robert M. in hoger beroep veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs met dwangverpleging.
 
Koud Vuur
Mikkelson heeft ontzettend smerige dingen gedaan. Het stond al vast vanwege het aangetroffen materiaal. Anderzijds vind ik het enorm moedig van kantoor Anker en Anker om de verdediging van dit “beest” op zich te nemen ondanks alle bedreigingen. Ik had het niet gedaan/gedurfd als ik advocaat zou zijn. Geweldig trouwens; die dynamiek tussen de gebroeders Anker.
Bernhard Baarn
Volgens mij gaat het hier niet om de daden maar om de rol van een advocaat. Jammer dat vrijwel niemand hieronder iets zinnigs heeft te zeggen over de rol van de advocaat. Pet je af voor de advocaten!
Dennis
Een zeer bijzondere documentaire, deze upload zou gewoon: de verdediging mogen heten, de verdachte is zorgvuldig bijgestaan, ongeacht de aard van het delict of de persoonlijkheid van de verdachte. Het extra gewicht wat deze rij misdrijven met zich mee bracht voor de professionele in deze zaak is vooral voor de advocaten te voelen, iemand tot 20 jaar en TBS veroordelen zal altijd in de smaak vallen bij het publiek ,O.M, doet wat er verwacht wordt. Als advocaat moet je gaan nalopen voor verdachte of alles ook echt ordelijk verlopen is, das het zogeheten: rot klusje, dit deden ze, zorgvuldig, met gezonde tegenzin, en liefde voor het vak.
Altijd een groot zwak gehad voor de gebroeders Anker! Geen glamour advocaten die liever aan de boulevard desk aanschuiven dan hun werk verrichten, nee vakidioten! Echter denk ik wel dat het contraproductief kan zijn door het specificeren van wat aankomt bij een advocaat, zoals het genoemde kruispunt! Zo wordt het meer een handboek voor hoe je in het hoofd van een advocaat kan geraken en dat lijkt me juist absoluut niet de bedoeling:S verder zeer interessante docu!
Joker
Enorm veel respect voor deze advocaten. Je zou zo’n monster maar kunnen verdedigen. Daarbij komt nog kijken dat je over je schouder dient te kijken vanwege constante en serieuze bedreigingen.
Lona Hegeman
Facinating and highly educational for the general public. Thank you for posting. Much appreciated.
Boris R
Bedankt voor de goede upload.
Marco van der Stok
Hoe kon Robert 3 topadvocaten veroorloven? En voor wie maakte hij dat beeldmateriaal?
armando nijenhuis
Je moet je voorstellen dat Robert M baby’s van een paar maanden oud heeft vastgebonden met handen en voeten aan een bureautafel en heeft gepenetreerd . Echt als ik eraan denk dan staat het kippenvel overal op mijn lichaam . Echt respect voor de rechercheurs die al deze tapes hebben moeten kijken . Ik heb gezien dat rechercheurs de tapes keken zonder geluid omdat het te gruwelijk voor woorden was .
Webm. Tjeezers
Het is natuurlijk ook nodig om een super boef een super advocaat toe te wijzen. Die hebben elkaar verdient 🙂
manuel parreira
Prachtige uitzendingen, wat een werk zeg, met vele tegenstrijdingen, petje af hoor, Groeten uit Portugal, hier werkt Justitie helemaal NIET !
SimplyLimbo
Je zou al die beelden en fotos maar eens moeten omzetten tot tekst. Die collega zag er beroerd uit, toen hij zei dat het lezen van die beschrijvingen zwaarder was dan hij in eerste instantie had verwacht.
trueblue wonderful
Degenen die de advocaten bedreigden hebben zo’n laag I.Q dat ze er niets van snapten.
Atelier 16A
Die kids leggen hem het vuur aan zijn schenen… 😂😂😂😍
Paul Wevers
Woorden van M over camera toezicht , “Ik heb van alles geprobeerd om de directeur duidelijk te maken , die camera maakt mij kapot en dat blijkt hem geen kip te interesseren” Tsja….de slachtoffertjes van deze M konden niets duidelijk proberen te maken wanneer ze verkracht werden terwijl de camera meedraaide. Dat interesseerde M geen kip. Mocht het hem achteraf wel geïnteresseerd hebben en zich daadwerkelijk te hebben verplaatst in de slachtoffertjes en hun familie dan had hij zichzelf omgebracht vanuit dat schuldgevoel. Want als je de werkelijke pijn van kinderen en vooral ouders zou kunnen beseffen dan valt daar niet mee te leven. Dat heeft M niet. Dat interesseert hem geen kip. Dat geeft die conclusie van het Pieter Baan centrum over narcistische trekjes en mogelijke autistische kenmerken die maken dat hij zich niet in een ander kan verplaatsen en dus niet overziet wat voor pijn hij veroorzaakt bij anderen meer kracht. TBS maatregel en een behandeling om om te gaan met narcisme en mogelijke autistische kenmerken lijkt mij een verloren zaak. Echter TBS is juist zo`n maatregel wat dit soort zieke zielen binnen houd, ook na het zitten van de tijdstraf gegeven. Doe maar dus in mijn opinie. De heren advocaten doen hun best om het recht te verdedigen, meer dan daadwerkelijk de daden en de persoon M te verdedigen. De Ankers houden wel van de camera. Daar zijn zij nu juist wel als de kippen bij. Voelen zich kiplekker met dat ding op hun neus. Mag best hoor. Niets menselijks is ons vreemd. En wij beste youtube kijkers? Waarom kijken wij zoveel opnames via die camera`s? Niets menselijks is ons ook vreemd? Of iets dergelijks?
Meer tonen
libertyguy13
is there a translation of this?
W Van Gaal
Zeer professionele advocaten, maar die Robert M mag nooit meer vrijkomen!
ASTUESP
Waarom dragen ze nooit hun gordels op de snelweg?
ikbefalleenopdinsdag x
Joris Demmink en Joost tonino lopen nog steeds vrij rond
mar jamen
Wat een zware baan zeg. Nooit zo gerealiseerd.
isawayto
Die kinderen aan het begin waren echt cool haha
TVDL Music
Op welke grond is het betoog over de onrechtmatige huiszoeking verworpen?
FullFledged2010
Moskovitch die moordenaars heeft verdedigt word als held gezien en deze mensen worden met de dood bedreigt 🤦‍♂️
mauherkan
Alle achting voor de rechter aan het eind. Gaat rustig door en veegt de boel even weg. Complimenten.
LVThN Von Ach
26:30 Hij zit gewoon de zaak inhoudelijk te bespreken waar de barman bij staat?! Hmm…
 
 
Lonneke Kalf
Fred zoekt zijn bonnetje nog
Tom
1:25:25 is het dragen van een gordel niet verplicht voor advocaten?
Niels Erkens
Ik vind het zo vreemd dat ze allemaal die Ankers dood willen hebben, Die mannen advocaten, geen medeplichtigen. 
Realist
Artikel 18 Grondwet leest helemaal niet “”Eenieder heeft recht op verdediging, ongeacht de aard van het misdrijf”…
Pittige Gast
Ik begin ‘vervelend’ te snappen, de werkelijke gevoelens gaat ‘het publiek’ niks aan.
miranda hosla
Ik ben geen voorstander van de doodstraf
E Ner
Wie betaalt dit ? Pro deo levert toch €800 op ?
 
Alleen cognitieve empathie van weten en begrijpen zonder affectieve empathie van begaan zijn en compassie erbarmen en mededogen. Cognitieve empathie en affectieve empathie zijn twee verschillende begrippen. Ze kunnen wel aanvoelen wat een ander voelt maar voelen daar zelf niets bij en gebruiken dat uit berekening m er beter van te worden en louter op eigen voordeel gericht. Mensen met narcisme zijn oppervlakkig sociaal en charmant aan de buitenkant maar dat is maar oppervlakkig en niet diep en oprecht maar gespeeld. . .

6 – #24 – Wim Anker – “Stilte werkt altijd.”

Back to menu      IMPORTANT CONTENT

 

26 okt 2023 Sprekersgilde

In deze aflevering een gesprek met Wim Anker. Samen met zijn tweelingbroer Hans behoort hij tot de meest gerenommeerde strafpleiters van Nederland en is hij bekend van talloze geruchtmakende strafzaken.
Ruim 40 jaar verzorgt Wim lezingen over de rol en taak van de strafpleiter. Daarnaast verzorgt hij avondvullende theatercolleges over de hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière, de afkalving van de Nederlandse rechtsstaat en dilemma’s uit de kantoorpraktijk. Een openhartig gesprek over de houding, rol en attitude van de advocaat in strafzaken, zijn zorgvuldige taalgebruik en uitgesproken principes.

In de podcast Sprekersgilde gaat programmamaker Maurits Ouweneel in gesprek met de beste sprekers en dagvoorzitters van Nederland. Wie zijn deze mensen die dag in dag uit voor volle zalen staan en daar anderen weten te inspireren en motiveren? En wat heeft hen ooit geïnspireerd om dit te gaan doen? Als je geïnteresseerd bent in de wereld van sprekers en dagvoorzitters, dan is deze podcast zeker iets voor jou! Abonneer je en mis geen enkele aflevering.
Een podcast van ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Buro van Oranje⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ | ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠maurits@burovanoranje.nl

7 Wim Anker te gast in ‘Van Liempt, één op één’

Back to menu   IMPORTANT CONTENT  Listening recommended  Must ***

Gepubliceerd op 1 nov. 2016
 
 
Bijzondere video

8 Anker&Anker deel 1

Gepubliceerd op 14 aug. 2013

Anker & Anker Deel 1 In het eerste deel van de documentaire over advocatenkantoor Anker & Anker komen de hoger beroepzaken van een potloodventer en een moordverdachte met maffiaconnecties aan bod. Op 22 februari 2002 worden in de berm van de A12 bij Woerden de lichamen gevonden van twee Brazilianen. Ze zijn van dichtbij door het hoofd geschoten. In 2003 biecht Filippo Cerfeda, een kopstuk binnen de Italiaanse maffia en net opgepakt door de politie in Italië, plotseling op dat hij opdracht heeft gegeven tot de liquidaties en beweert dat Aldo G. de mede-opdrachtgever is. Cerfeda is nu spijtoptant en kroongetuige en wordt als zodanig niet vervolgd in deze zaak. Aldo G. daarentegen krijgt door de rechtbank in Utrecht levenslang opgelegd. Aldo G. benadert Anker & Anker, die besluiten in hoger beroep te gaan in een poging tot strafvermindering te komen. Een hypersexuele potloodventer, heeft van de rechtbank in Amsterdam anderhalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging gekregen en besluit in hoger beroep te gaan. De Ankers vinden de opgelegde straf buiten proportie en proberen bij het hof Amsterdam de tbs er af te krijgen. Opmerkelijk detail is dat het hier om een eeneiige tweeling gaat, die zich beiden schuldig maken aan potloodventerij, maar nooit konden worden opgepakt aangezien op basis van de signalementen nooit zeker was om welke broer het ging. Richard K. is dit keer echter in de fout gegaan door aan zijn slachtoffer zijn naam prijs te geven, waardoor hij opgepakt kon worden door de politie.

9 Anker&Anker deel 2

Gepubliceerd op 15 aug. 2013

Anker & Anker Deel 2 Het tweede deel van de documentaire over advocatenkantoor Anker & Anker draait om de langstzittende tbs-er van Nederland en de zaak van een dubbele babymoord. Een jonge studente heeft tot twee keer toe haar baby’s direct na de bevalling om het leven heeft gebracht. De babylijkjes zijn net ontdekt en de pers zit er bovenop. Verdachte Marike H. heeft in beide gevallen haar zwangerschap weten te verhullen. Zij wordt overgebracht naar het Pieter Baan Centrum waar zij onderzocht wordt. De verdediging probeert het advies van het PBC, tbs met dwangverpleging, om te vormen naar tbs met voorwaarden. Deze laatse vorm van tbs duurt maximaal vier jaar, terwijl tbs met dwangverpleging al snel 10 of 20 jaar of nog langer kan duren. Theo H., is bekend als de langstzittende tbs-er in Nederland. Deze ‘vergeten’ gevangene zit al 48 jaar in de tbs. Wim Anker probeert al jaren om via de rechtbank een andere plek voor hem te vinden, zodat hij zijn laatste jaren kan slijten in een kliniek die minder gesloten en iets humaner is. Anker heeft gezworen dat hij Theo’s 50-jarig jubileum in de tbs niet gaat meemaken. Maar het ministerie van justitie is een taaie tegenstander.

10 Wat betekent een levenslange gevangenisstraf in Nederland? | Sophie & Jeroen | BNNVARA | NPO Start

 

27 feb 2024

Een vraag die vaak gehoord wordt, is een levenslange gevangenisstraf in Nederland ook echt levenslang? De gebroeders Anker zijn, ondanks dat ze hun toga aan de wilgen hebben gehangen, nog steeds dé autoriteit als het hierop aankomt. Bij Sophie leggen ze uit hoe het werkt in Nederland en waarom.

 

11 Boppeslach Kafee fan 8 maart 2012

9 mrt 2012

Yn Boppeslach Kafee is hjoed in bysûndere twilling te gast. De bruorren Hans en Wim Anker skowe oan by Arjen de Boer. Se sille it ha oer harren passy foar sport. De manlju binne grut supporter fan SC Hearrenfean en ha sels ek lang aktyf west as fuotballer yn Akkrum. Fierders organisearje se it mêstklimmen, slingeraap en sels reedrydwedstriden troch harren doarp. Koartom, njonken harren drokke bestean as strafadvokaat binne de Ankers wyld fan sport. Hoe’t dat sa kaam is en wêr’t se de tiid weihelje om dit allegear foar mekoar te krijen sjogge jo yn it Boppeslach Kafee.

12 En WEL voor de moord op Van Gogh? | Sophie & Jeroen | BNNVARA | NPO Start

 

27 feb 2024

De bekende advocatentweeling Anker is, ondanks dat ze hun toga inmiddels aan de wilgen hebben gehangen, nog altijd dé autoriteit op het gebied van de levenslange gevangenisstraf.

13 Verdachte van moord op advocaat Wiersum bijgestaan door advocaat Wim Anker. Hij legt uit waarom.

 
 
1 nov 2019
 

Waarom staat Wim Anker de verdachte van de moord op advocaat Wiersum bij? Die vraagt beantwoorde de advocaat tijdens het MKB Ondernemerscongres 2019.

14 Advocaat Anker over rechtszaak Sander V.

12 nov 2010
 
In Dordrecht wordt vandaag de rechtszaak tegen Sander V. hervat. Hij wordt verdacht van de moord op Milly Boele. De officier van justitie zal vandaag onder meer de strafeis bekendmaken.
 

15 Advocaten doen huilie huilie

16 Interviews met bekende strafpleiters

Back to menu

 
31 jul 2010
 
8.062 weergaven • 31 jul 2010
In opdracht van de publieke omroepen maakten we een serie interviews met bekende strafpleiters.

16 Kruisgesprek in zaak Milly Boele

12 nov 2010
 

17 Robert M. ligt overhoop met zijn rechters

 

18 🎙 Videoboodschap ANKER & ANKER | ‘𝑳𝑰𝑻 𝑱𝑰𝑴 𝑮𝑬𝑨𝑵, 𝑭𝑹𝑰𝑬𝒁𝑬𝑵’

Back to menu

 
21 feb 2022
 
Anker & Anker hebben een speciale videoboodschap voor alle supporters van sc Heerenveen. De gebroeders doen een oproep om volgende week massaal naar het Abe Lenstra stadion te komen om de club te steunen tegen FC Utrecht.

19 Wim Anker is rijdende rechter bij A1

20 Anker & Anker – Gouden Schoen

 
Hans en Wim Anker hebben zo hun bedenkingen bij de toekenning van de Gouden Schoen aan John Heitinga.
 

21 Home Invasion Prank

Back to menu