Make-or-break

A make-or-break situation will bring great success or complete failure.

 

Make-or-break | BUSINESS ENGLISH

Used to describe a decision, event, or period of time that is very important because it can make something succeed or fail completely:

Christmas is often a make-or-break time for smaller retailers.
A spokesman for the union described the forthcoming pay talks as “make or break”.
A make-or-break decision/deal/issue
Make-or-break meetings/talks/negotiations
Each interview that you attend is a make-or-break situation.

Cambridge Dictionary

1 Pauw&Witteman “Slapende rechters”

Back to menu

7 mei 2011

Willem Wagenaar is emeritus hoogleraar psychologische functieleer en rechtspsychologie. Hij windt zich op over misstanden in de rechtsspraak. Samen met Han Israëls en Peter van Koppen neemt Wagenaar in het het boek De slapende rechter negen rechtszaken onder de loep. Zaken waarin sprake is van een rechterlijke dwaling. “De rechter is de poortwachter die de kwaliteit van het hele systeem moet bewaken en garanderen. Als de rechter slaapt, faalt het hele systeem”, stellen de schrijvers in het boek. Momenteel kan een veroordeling alleen worden herzien als nieuwe feiten boven tafel komen. Wagenaar vindt dat onzin, als de rechter zijn werk niet goed heeft gedaan dan moet een onafhankelijke instantie de zaak opnieuw bekijken.
 
Undercover
 
karatekla
Geweldige man, Willem Wagenaar. De minister van justitie zelf horen… Zolang Joris D. op zijn plaats blijft en niet voor de rechter komt en het OM ook niet zijn werk doet en de zaak Vaatstra gesensureerd blijft enz. enz. en wij onze privacy totaal verliezen, heb ik geen enkele interesse in wat de minister van justitie te zeggen zou hebben.
aangevallene
Mijnheer Willem Wagenaar, een fantastisch mens. Iemand om beretrots op te zijn en bewondering voor te hebben. Hij had al op jongere leeftijd door, dat de Nederlandse rechterlijke macht het helemaal niet zo belangrijk vindt om de waarheid boven water te kunnen krijgen en om altijd eerlijke rechter te zijn.

2 Zware corruptie in de Veurnse rechtbank?

Back to menu

30 apr. 2014

Een lange reportage (april 2014) uit een actualiteitsmagazine op de commerciële televisie over een Veurnse onderzoeksrechter die er openlijk van beschuldigd wordt corrupt te zijn en dat met medewerking van bepaalde advocaten en zelfs van andere rechters. Onthutsend, ontluisterend, onwaarschijnlijk… Met diverse getuigenenissen, zelfs van een politiecommissaris.

3 De Teeven deal en de Poortwachter

Back to menu

2 feb. 2016

De Teeven deal en de Poortwachter

4 The Unfair Psychology Behind Police Interrogations

Back to menu

14 dec. 2020

Get your first audiobook and full access to the Plus Catalog for free when you try Audible for 30 days.
 

Why does anyone confess to the police? While a plea bargain in court might lower your punishment, confessing to police can only hurt you. Yet people do it all the time.

⏰TIMESTAMPS⏰

0:15 – #1: They pretend that they’re your ally.
1:00 – #2: The positive confrontation.
3:44 – #3: Interrogators shut down denials immediately.
4:36 – #4: They give you a way out with minimization.

 

The Unfair Psychology Behind Police Interrogations – Blog

 

5 Peter R. de Vries over de Puttense moordzaak

Back to menu

10 jan. 2020

 
25 jaar geleden werden twee mannen onterecht veroordeeld in de Puttense moordzaak. Peter R. de Vries blikt terug op het proces.
 
De hele uitzending is hier te zien: https://www.npostart.nl/op1/09-01-202…
 
 
 

6 Pauw & Witteman – 9 oktober 2009

Back to menu

Gasten: Louis van Gaal introduceert biografie, Peter R. de Vries over Puttense moordzaak, Gerard Spong, advocaat van Julio P. en de echtgenote van Julio P.

7 OBA Live, 16 maart, Ton Derksen

Back to menu

Live gestreamd op 16 mrt. 2017


Theodor Holman ontvangt wetenschapsfilosoof Ton Derksen met zijn nieuwste boek ‘Onschuldig vast’. Door aanhoudend onderzoek van Ton Derksen zijn er de laatste jaren een groot aantal gerechtelijke dwalingen aan het licht gekomen, waarbij onschuldige mensen vele jaren achter de tralies bleken te zitten. Voorbeelden daarvan zijn Lucia de B., Ina Post, de vermeende daders van de Puttense moordzaak, van de Schiedammer Parkmoord en van de Hilversumse showbizzmoord. In zijn boek ‘Onschuldig Vast’ stelt Ton Derksen zich de vraag hoeveel mensen er nu nog ten onrechte gevangen zitten. Het antwoord is schokkend en ernstig verontrustend.’Onschuldig vast’ is uitgegeven bij ISVW.

Elma Drayer bespreekt de ‘Getekende Brieven’ van Peter Vos (1935-2010), de beroemde tekenaar voor oa. Vrij Nederland. Vos was niet alleen de ‘beste tekenaar van Nederland’ (volgens collega Peter van Straaten) maar ook een fervent briefschrijver. Ook bezocht Elma Drayer de tentoonstelling met werk van Peter Vos die te zien is in het Haagse Gemeentemuseum, ‘De jonge virtuoos Peter Vos’, die daar nog tot 21 mei te zien is.

Onno Blom bespreekt de nieuwe editie van ‘De laatste deur’ van Jeroen Brouwers, het magnum opus over zelfmoord in de letteren.Het is een ingrijpend herziene en zeer uitgebreide editie van het dertig jaar geleden verschenen werk. Brouwers karakteriseert uiteenlopende figuren als François Haverschmidt (Piet Paaltjens), Menno ter Braak, Halbo Kool, Jan Emmens, Jan Arends, Dirk de Witte, Jan Emiel Daele, Jotie T’Hooft en tal van anderen. Deze nieuwe editie bevat ook levensgeschiedenissen van overledenen in de laatste jaren: Adriaan Venema, Anil Ramdas, Nanne Tepper, Joost Zwagerman en Wim Brands.

8 Advocaat: a hell of a job?

Back to menu

 
 
Is advocatuur een helse job? Hugo Camps vraagt het aan Walter Van Steenbrugge en Johan Heymans. Over verontwaardiging, de menselijke drama’s, het harde van de job tot het Europees Hof : geen onderwerp blijft onaangeroerd.

9 VIDEO – Walter Van Steenbrugge over artikel 6 EVRM en het recht op een fair proces

Back to menu

 

Mensenrechten: immens belangrijk, maar zó weinig gekend. Deel 1: Walter Van Steenbrugge over artikel 6 EVRM en het recht op een fair proces.

10 Waar komt (volgens u) onze moraal vandaan? (Walter Van Steenbrugge)

Back to menu

 
 
Meer dan 140 bekende en onbekende personen met uiteenlopende culturele en levensbeschouwelijke achtergronden laten in dit boek hun gedachten gaan over de vraag waar onze moraal vandaan komt.

11 Advocaten maken zich zorgen na moord op advocate

Back to menu

 
31 okt 2023
 

In Sint-Lievens-Houtem is advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven gekomen bij een schietpartij aan een advocatenkantoor. Ook de zoon van het slachtoffer werd neergeschoten, maar is nog in leven. De omstandigheden van de schietpartij zijn nog niet duidelijk, maar het parket denkt aan een mogelijke link met een van de dossiers van de advocate. Het is niet de eerste keer dat een advocaat wordt bedreigd. Andere advocaten getuigen over dreigementen en zelfs fysieke aanvallen tegen hen.

12 Christine Mussche praat met Hugo Camps – het volledige interview

Back to menu

 
1 jul 2017
Christine gaat geen onderwerp uit de weg in dit openhartig gesprek met Hugo Camps. Zij heeft het over misbruik in de kerk, omgaan met verlies, hoffelijkheid in de rechtspraak, over de persoonlijkheid van het kantoor en over rechtsbijstand. En zij legt uit waarom ze zowel slachtoffers als daders verdedigt.
 

13 Wet Paint Bench Prank!!

Back to menu

1 jun. 2021

Don’t sit on the bench!!!
 
Welcome to the world-famous Just for Laughs Gags, we’ve been playing silly pranks on unsuspecting people in public and capturing hilarious reactions with hidden cameras.