In the margin of the website

An Inconvenient Truth

It is a hard question!

Current page

Key Points Summary

1 Harvard alumna Amanda Gorman delivered a soaring inaugural poem.

Amanda Gorman’s Inaugural Poem ‘The Hill We Climb’

1 Michelle Obama’s Life Advice Will Leave You SPEECHLESS (MUST WATCH)

Back to menu

13 aug. 2021

“Becoming”: https://amzn.to/3sae5NY
“Becoming: Adapted for Young Readers”: https://amzn.to/2Ub9hLJ

Want to be SUCCESSFUL? Listen to this INCREDIBLE motivational speech by Michelle Obama. She shares her profound words of wisdom on how to live a life full of prosperity and happiness. This video is a MUST WATCH! Michelle Obama describes how she used introspection to truly identify who he really is. Take the time to figure out who you are, accept that we are human, and do your best to improve each day.

Speaker: Michelle Obama

Michelle Obama is an American lawyer and writer who served as the First Lady of the United States from 2009 to 2017. She is married to the 44th President of the United States, Barack Obama, and is the first African-American First Lady. Raised on the South Side of Chicago, Illinois, Obama is a graduate of Princeton University and Harvard Law School, and spent her early legal career working at the law firm Sidley Austin, where she met her husband. She subsequently worked as the Associate Dean of Student Services at the University of Chicago and the Vice President for Community and External Affairs of the University of Chicago Medical Center. (Source – wikipedia.org/wiki/Michelle_Obama)

Michelle Obama’s Life Advice Will Leave You SPEECHLESS (MUST WATCH) – Blog

 

3 A beautiful speech by Harvard Male Orator Jonathan Roberts | Harvard Commencement 2017

Harvard Male Orator Jonathan Roberts | Harvard Commencement 2017

President Obama Addresses the British Parliament

“The gentleman calls attention to the good points in others;
he does not call attention to their defects.
The small man does just the reverse of this.”

4 Harvard Course Michael Sandel Justice:

 What’s The Right Thing To Do?

5 It is a different type of ball game

Ellen Surprises Incredible Teacher Mr. Bonner

A teacher who doesn’t pretend but really cares about his students, even if they are no longer his students…

6 Bryan Stevenson Life is not easy! How to handle an exceptional situation?

Chocolate Milkshake: The Power of Hope

The importance of ‘being there’ during difficult circumstances

 

7 Don’t Talk to the Police

Don’t Talk to the Police

8 Trust in justice

What is trust?

Make-or-break

2 Dirk de Wachter | De kunst van het ongelukkig zijn

Back to menu

20 aug. 2019


‘Het probleem van deze wereld is de obsessie met gelukkig zijn.’ Psychiater Dirk de Wachter trekt volle zalen met zijn lezingen over geluk. Hij pleit ervoor elkaar meer tot steun te zijn in de alledaagse ongelukkigheid.

—————————————————————————————————————-
“De zin van het bestaan is te vinden in de ogen van de hulpvragende ander”, aldus psychiater Dirk de Wachter. “De lastigheid is in het leven af en toe daar, dat is niet te vermijden. Maar als we dan samen zijn met een geliefde, die ons kan bijstaan en die wij kunnen bijstaan dan is dat ook mooi. De mooiste liefdevolheid tussen mensen toont zich in lastige dagen”.

Een opmerkelijke boodschap in deze tijd waarin perfectie en autonomie de norm zijn en tegelijkertijd eenzaamheid hoogtij viert. De Vlaming stelt daar tegenover dat liefde en verbondenheid juist bij tegenslag en tekort ontstaan. Hij zet vraagtekens bij de tendens dat – zeker op social media – alles altijd maar ‘leuk’ moet zijn en trekt met die boodschap bomvolle zalen. De Wachter is behalve psychiater en universitair docent ook schrijver van verschillende goed lopende boeken, zoals Borderline Times en recent nog het essay De kunst van het ongelukkig zijn. In Vlaanderen is hij een ware volksheld en ook in Nederland rijst zijn ster.


Onlangs sprak hij over het thema ‘geluk’ in de Jacobikerk in Utrecht. Het leidde tot de ongewone aanblik van een stampvolle kerk met veel jongeren in het publiek. Zij luisterden gretig naar deze man die ondanks hemzelf wel eens wordt aangeduid als ‘de profeet van de lastigheid’. Kruispunt was erbij en sprak later uitgebreid met de welbespraakte Vlaming bij hem thuis in Antwerpen.

De Wachter signaleert in onze maatschappij een onwil om verdriet en problemen als normale verschijnselen onder ogen te zien. Hij pleit ervoor elkaar meer tot steun te zijn en alledaagse ongelukkigheid niet langer onder te brengen bij de therapeut. “Verdriet is geen psychiatrische afwijking”.

De populaire psychiater waarschuwt voor de oppervlakkigheid van de huidige beeldcultuur. “We moeten opletten dat we de taal niet zouden verwaarlozen en alleen nog beeld zouden zijn. Verdriet heeft woorden nodig, heeft vertelling nodig, heeft erkenning nodig, in een wezenlijke ontmoeting waarin geluisterd kan worden, niet alleen door een smiley die huilt of lacht.”

marliese boeren
Dank u voor het nieuwe boek ‘de kunst van het ongelukkig zijn’. Ik ga het nog vaak ter hand nemen om er stukken uit te herlezen. Misschien maakt het mij minder ongelukkig in mijn gelukkig leven.
Domien Debar
Dit is het evangelie van de wachter dirk
Nestor
Wat een zeveraar. Ik ben al 11 jaar alleen thuis, ziek met hartproblemen, en ik heb hier nog niet veel volk over de vloer gezien. De waarheid is dat niemand niemand nog helpt in deze harde a-sociale maatschappij, meneer pastoor. Psychiater ? Pffffffffffffffffffffffff.
Kathleen Cornelis
Je kent hem dan helemaal niet! Dat is net wat hij aankaart, dat we te veel op onszelf zijn gericht en dat we daar juist komaf mee moeten kijken. Dat we juist wel weer meer naar de ander moeten kijken. Mocht zijn oproep massaal gevolg krijgen, zou u niet meer zo alleen zijn. Hij vindt de maatschappij ook a-sociaal.

3 Wat is het leven?

Back to menu

19 mei 2021

“Maar vaak zijn die moeilijke momenten, opportuniteiten ook.” – Dirk De Wachter over verdriet in al hun vormen.
 
Alppino
Hij weet het zelf niet.
luciana martins
zonder de liefde van Jezus te kennen, zullen mensen zich eenzaam voelen. leeg van iets. ze proberen die leegte te vullen met tijdelijk geluk “om van het leven te genieten” maar zonder Jezus zal die leegte aanwezig zijn. “Want ik weet welke plannen ik voor u heb, zegt de Here. Met deze plannen heb ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. Als u tot Mij bidt, zal ik luisteren. U zult Mij vinden als u Mij zoekt en het oprecht van Mij verwacht. Jeremia 29:11-13🙏
zonder de liefde van Jezus te kennen, zullen mensen zich eenzaam voelen. leeg van iets. ze proberen die leegte te vullen met tijdelijk geluk “om van het leven te genieten” maar zonder Jezus zal die leegte aanwezig zijn. “Want ik weet welke plannen ik voor u heb, zegt de Here. Met deze plannen heb ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. Als u tot Mij bidt, zal ik luisteren. U zult Mij vinden als u Mij zoekt en het oprecht van Mij verwacht. Jeremia 29:11-13🙏

 

 

4 Dirk de Wachter | Het geheim van geluk

Back to menu

22 jun. 2021


ZIN/ZIJN is een educatief platform voor de onderzoekende open geest, met als doel: het leven doorgronden en verheffen.

In dit onderzoek maken we gebruik van de grote vruchten van het menselijk denken, zoals filosofie, natuurwetenschap, geneeskunde, psychologie, sociologie, spiritualiteit en onderzoek naar de natuur van het bewustzijn.

In deze eerste reeks worden sprekers met uiteenlopende achtergronden uitgedaagd om na te denken over de zin van het leven, gezondheid, welzijn, miserie en geluk.

Met onder andere: Wim Hof, Jan Terlouw, Sanneke de Haan, Dirk de Wachter, Barbara Raes, Jan Geurtz, Vincent Icke, Ruben van Zwieten, Pim van Lommel, Johanna Maria Riemen, Frans Jansen, Hubertus Bahorie en Frédéric Antonious (Yoginâm).

ZIN/ZIJN is het vervolg op de gelijknamige documentaire, over de zoektocht naar betekenis in de wereld van vandaag.

10 Professor doctor Jonathan Holslag

Professor doctor Jonathan Holslag

13 A boy of 13 and 15 opens the eyes of the judges and the audience of 4000.

Leondre and Charlie’s act combines cuteness and originality, charming the audience with their voices and message.

“What I wear is all I have
We lost our home, I’m livin’ from a bag”

 

Wat ik draag is alles wat ik heb
We zijn ons huis verloren, alles wat we hebben zit in een tas

15 Inspiring man born without arms or legs – Nick Vujicic | 60 Minutes Australia

NO LIMITS with Nick Vujicic

17 And if you fall as Lucifer fell

Stars Collabro There, out in the darkness

There, out in the darkness
A fugitive running
Fallen from God
Fallen from grace
God be my witness
I never shall yield
Till we come face to face
Till we come face to face

He knows his way in the dark
But mine is the way of the Lord
And those who follow the path of the righteous
Shall have their reward
And if they fall as Lucifer fell
The flame, the sword

19 Little boy lost in market embarks on journey to find family

Little boy lost in market embarks on journey to find family | 60 Minutes Australia

21 Mamoudou GASSAMA: Malian migrant who saved child to be given French citizenship by Emmanuel Macron

Super hero Mamoudou Gassama

5 Royce de Vries over verlies Peter R.: “Het is alsof hij elk moment kan binnenkomen”

Back to menu

Na de dood van zijn vader, breekt voor Royce de Vries een gitzwarte periode aan. Wij spraken hem voor het eerst sinds Peters overlijden over de periode van extreme onzekerheid na de aanslag, het enorme gemis en natuurlijk de bijzondere band met zijn vader.
 
 

23 Human Rights

Human Rights

24 Mahatma Gandhi

Gandhi

26 Rosa Parks 1955

Rosa Parks 1955

Greta Thunberg during the opening of a three-day Youth for Climate summit in Milan, Italy, 28 Sept 2021

29 Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari

34 A Journey through life

A Journey through life

36 An Icon Has Fallen – dr Cliff Huxtable – The Cosby Show

The Cosby Show – some random excerpts

How to Think About Bill Cosby and ‘The Cosby Show’ The New York Times

The Cosby Show was an American sitcom that ran from 1984 to 1992. The show is about the American high-class family of Cliff Huxtable in the Brooklyn area of New York.

37 Pilate washes his hands

Pilate washes his hands

38 Le Petit Prince

The Little Prince

39 The Meaning of Life

The Meaning of Life

40 The making of

The making of

The making of justice.
Because when you shoot you don’t know.

41 How they mistook your kindness for Foolishness

Hoe ze jouw vriendelijkheid voor dwaasheid aanzagen

Youp van ‘t Hek over T-Mobile

42 The box of tricks

Candid camera in real life performed by the police

43 To raise eyebrows

6 Kids Pee In Pool Prank

Back to menu

24 mei 2011

Little brats pee in a kiddy pool and run off. Then a bunch of kids jump and splash in the gross, pee-filled pool, while prank victims can only watch in disgust.
 
A presentation of JustForLaughsTV, the official Just For Laughs Gags YouTube channel. Home of the funniest, greatest, most amazing, most hilarious, win filled, comedy galore, hidden camera pranks in the world!

An Inconvenient Truth

It is a hard question!

Current page

Key Points Summary