Rub salt in the wound – Bart De Pauw The trial nobody wanted

A fake alcohol check where Tom Lenaerts and Bart De Pauw make people do or believe the craziest things. At one point, Tom Lenaerts can barely contain his laughter because of how ridiculous the things he makes that man do are. Also, Tom’s reaction to the question if it’s for television is simply brilliant. 28 feb 2009

Rub salt in/into the wound

To make a difficult situation even worse for someone:

Losing was bad enough. 

Watching them receiving the trophy just rubbed salt into the wound.

Cambridge Dictionary

Is this still a society?

Is this still a church?

Is this still justice?

Are you still  human?

Emotional Impact

Deceptive Justice

1 Schalkse Ruiters – Alcoholcontrole

Back to menu

28 feb 2009

Een fake alcoholcontrole waarin Tom Lenaerts en Bart De Pauw de mensen de zotste dingen laten doen of wijsmaken. Op een bepaald moment kan Tom Lenaerts zich bijna niet meer inhouden van lachen omdat het zo belachelijk is wat hij die man laat doen. Ook de reactie van Tom op de vraag of het voor televisie is, is gewoonweg schitterend.

B-boys: Groen

Back to menu

 
28 feb 2015

The case of Bart De Pauw, titled “Het proces dat niemand wou” (The trial nobody wanted), revolves around allegations of sexual harassment and inappropriate behavior by De Pauw towards several women. Here are the key points:

  1. Allegations of Sexual Harassment: Several women, including colleagues and former employees of De Pauw, came forward with allegations of sexual harassment and inappropriate behavior against him. These allegations ranged from unwanted advances to inappropriate messages.

  2. Investigation by the VRT: The allegations first came to light in November 2017 when the Belgian public broadcaster VRT announced that they had terminated their collaboration with De Pauw due to complaints about his behavior. The VRT initiated an internal investigation into the allegations.

  3. De Pauw’s Response: Bart De Pauw denied the allegations of sexual harassment but admitted to engaging in flirtatious behavior. He stated that he was unaware that his behavior was unwelcome or made anyone uncomfortable.

  4. Legal Proceedings: Following the allegations, the case went through legal proceedings. De Pauw and his legal team contested the accusations and argued that the VRT did not follow proper procedures in handling the case.

  5. Public Attention: The case garnered significant public attention in Belgium, sparking discussions about workplace harassment and the #MeToo movement. It also raised questions about how institutions handle allegations of misconduct.

  6. Ongoing Debate: The case has sparked ongoing debate about the balance between addressing allegations of misconduct while also ensuring due process for the accused. It has also prompted discussions about the prevalence of harassment in the entertainment industry and other workplaces.

Overall, the case of Bart De Pauw represents a significant moment in Belgium’s reckoning with issues of sexual harassment and workplace misconduct.

3 VRT-CEO Frederik Delaplace reageert op heisa rond Bart De Pauw-docu

Back to menu

Het proces dat niemand wou

Acht vrouwen doen hun persoonlijke relaas over de gemediatiseerde zaak rond televisiemaker Bart De Pauw.

DOCU Het proces dat niemand wou

4 Waarom schrapte de VRT docu rond Bart De Pauw? En wat is de rol van ceo Delaplace? “Ze werkten zi…

Back to menu

 

21 mrt 2024 De Insider

Frederik Delaplace, ceo van VRT, zit in een nieuwe storm omdat hij de documentaire rond Bart de Pauw liet schrappen. Nochtans was dat op zich niet zo’n big deal. “Maar toen er in het persbericht iets stond rond aangekondigde verzoeningsgesprekken, werd duidelijk dat er iets niet klopte.”

5 Waarom stapte De Pauw naar VRT over documentaire: zijn advocaat John Maes analyseert

Back to menu  IMPORTANT CONTENT  Listening recommended  Must ***

6 Topman openbare omroep reageert op heisa rond Bart De Pauw en toxisch leiderschap

Back to menu

7 Mededeling Bart De Pauw


Back to menu

 
9 nov 2017

8 Bart De Pauw reageert voor het eerst op ontslag in “De ochtend” op Radio 1

Back to menu

10 nov 2017

Bart De Pauw heeft vrijdagochtend op Radio 1 gereageerd op zijn ontslag na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag.
“Het zijn geen fijne tijden voor mij”, luidde het. “Ik ontken niet dat ik sms’en gestuurd heb, maar stalking… dat is wel een zeer zware beschuldiging.
Men heeft mij opgepakt én opgehangen zonder eerst verhoord te worden.”
De televisiemaker overweegt juridische stappen tegen de VRT.

9 Telefacts NU – Bart De Pauw

Back to menu

 

30 jul 2021

Omwille van copyrightredenen zijn de fragmenten die eigendom zijn van van Woestijnvis onzichtbaar gemaakt.

Bart De Pauw wordt beschuldigd van stalking van meerdere vrouwen en elektronische overlast. Voor het eerst geeft de echtgenote van de bekende tv-maker haar versie van de feiten. Ines De Vos spreekt als zaakvoerster van Koeken Troef, het productiehuis van Bart De Pauw dat na de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag bijna over de kop ging. Maar ze spreekt ook als moeder van drie kinderen en echtgenote van Bart De Pauw. De reconstructie legt eveneens elementen bloot die een nieuw licht werpen op het ontslag van De Pauw bij de VRT. De redactie van Telefacts NU contacteerde hiervoor alle betrokken partijen in de zaak: alle dertien vrouwen die zich burgerlijke partij stelden en hun advocaat, de familie De Pauw en de betrokken medewerkers bij de VRT.

10 Podcast. De Stemmen van Assisen: Het proces Bart De Pauw gaat van start

Back to menu

 
 

13 okt 2021 Podcast. De Stemmen van Assisen

Lang waren ze anoniem, de vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Maar deze week start het proces, en dan komen ze vól in de spotlights. Wie zijn die vrouwen? Hoe kwamen ze met De Pauw in contact? En waarvan beschuldigen ze hem concreet? In deze podcast blikken we vooruit naar het proces van het jaar, en vertellen reporters Cedric Lagast en Pieter Huyberechts het verhaal van elke vrouw apart. “Stel u dat voor. Bart De Pauw die samen met zijn vrouw naar het kantoor van Wouter Vandenhaute wordt gesommeerd. En de grote baas zegt: Gedraag u, ten opzichte van jonge vrouwen.”

11 Podcast. De Stemmen van Assisen: Proces-De Pauw, na dag 2


Back to menu

 

15 okt 2021 Podcast. De Stemmen van Assisen

Wat moeten we nu denken van de excuses en de tranen van Bart de Pauw? Waren ze echt? Zullen ze hem iets opbrengen? Of was het vooral window dressing, terwijl zijn advocaten resoluut voor de vrijspraak gingen? In deze laatste podcast rond het proces-De Pauw analyseren Pieter en Cedric de waanzinnige slotdag. “Zijn tranen leken oprecht. Maar het was heel duidelijk: hij wou geen schuld bekennen.”

12 Bart De Pauw is schuldig: “Dat had een rechtszaak kunnen vermijden”

Back to menu

 
25 nov 2021
 
Het proces Bart De Pauw kende vandaag zijn uitspraak. Hij is door de correctionele rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan stalking van vijf vrouwen en aan overlast met elektronische communicatiemiddelen bij één vrouw. Het verdict is een celstraf van zes maanden met uitstel.

13 De Inzichten van Maaike Cafmeyer: kwaadheid

Back to menu

 

12 okt 2022

De Inzichten op Eén (VRT) is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten. Presentator Nic Balthazar. Alle afleveringen van De Inzichten zijn integraal te bekijken op https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-inzic… of te beluisteren als podcast.

In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar de grappigste actrice van West-Vlaanderen en omstreken: Maaike Cafmeyer. Ze heeft na 20 jaar televisie en theater zelfs haar eigen reeks, Chantal, een politiechef met een heerlijke westhoek af. Een afgeleide eigenlijk van haar personage in Eigen Kweek. Maar de Ensor voor beste actrice won ze met haar dramatische rol als moordenares (of niet?) in de sublieme rechtbankreeks De Twaalf. Terwijl ze ook ongewild in de schijnwerpers kwam te staan in een ander, echt rechtbankdrama dat de fictie haast overtrof, het proces De Pauw.

14 VRT | Terzake – donderdag 25 november 2021

Back to menu

 

20 dec 2021

00:59 Uitspraak in proces Bart De Pauw
09:15 Dodelijk ongeval voor kust van Calais
18:13 Coronadebat in de Kamer

Vanmorgen viel de uitspraak in de zaak tegen tv-maker Bart De Pauw. Hij werd schuldig bevonden aan stalking van 5 vrouwen en elektronische overlast bij 1 vrouw. Zijn advocaat John Maes reageert op de uitspraak. Gisteren vond één van de dodelijkste incidenten ooit op het Kanaal plaats voor de kust van Calais. 27 migranten verdronken, 2 mensen werden gered. Franse en Britse politici reageerden ontzet op de gebeurtenis. Thomas De Graeve is ter plaatse en geeft een stand van zaken. De besmettingscijfers blijven stijgen, en daarom komt het Overlegcomité morgen vervroegd samen. Vandaag in de Kamer ging het debat voornamelijk over de pandemie. Pieterjan De Smedt spreekt met Maggie De Block (Open Vld) en Dominiek Sneppe (Vlaams Belang) over de corona-aanpak.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/terzake/…

15 Quote van de dag: “Bart De Pauw is slechts het topje van de ijsberg”

Back to menu

 
24 nov 2017

“In de cultuursector heerst een doofpotmentaliteit over seksueel grensoverschrijdend gedrag.” Dat zegt Vlaams Parlementslid Bart Caron van Groen tijdens een commissievergadering over het onderwerp met minister van cultuur Sven Gatz.

for-when-the-hearts-an-open-wound-its-greatest-threat-i-fear-is-that-the-salt-rubbed-into-it-does-come-from-the-ones-own-tears

16 Bart De Pauw In De Beschutte Werkplaats

Back to menu

 
10 jan 2012
 
Bart De Pauw bezoekt beschutte werkplaats Mivas te Lier.

17 Bart de pauw “de papieren”

Back to menu

 
25 aug 2013
 
fragment uit het geslacht de pauw

18 Bart de Pauw ow ow – Mannen op de rand

Back to menu

 
11 nov 2017

19 Mannen Op De Rand Van Een Zenuwinzinking

Back to menu

 
15 nov 2020
 
Dana Winner

20 Grensoverschrijdend gedrag – in het hoofd van Maaike Cafmeyer #250

Back to menu

 
2 mrt 2023
 
‘Bedrijven die niet weten hoe grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken, mogen me bellen’ schreef Maaike Cafmeyer in De Tijd een dikke maand geleden. Dus ik heb gebeld. ‘t is te zeggen, ik heb gemaild. En nu zit ze hier bij mij op de kantoorboot. Actrice, regisseuse en producente, en ondertussen verschillende awards op zak oa voor Beste Hoofdrol en Beste Vrouwelijke Bijrol. Sterk betrokken bij het bevorderen van culturele diversiteit en gendergelijkheid in de entertainmentindustrie én binnenkort dus ook in het bedrijfsleven. Een podcast over grensoverschrijdend gedrag dus. Ze heeft beloofd niet met het vingertje te zwaaien, maar het thema met humor en finesse te benaderen, net zoals haar alter ego politie agente Chantal zou doen. +++

21 Bart De Pauw is schuldig: “Dat had een rechtszaak kunnen vermijden”

Back to menu

 
 
 
25 nov 2021
 

Het proces Bart De Pauw kende vandaag zijn uitspraak. Hij is door de correctionele rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan stalking van vijf vrouwen en aan overlast met elektronische communicatiemiddelen bij één vrouw. Het verdict is een celstraf van zes maanden met uitstel.

22 Maaike Cafmeyer krijgt geen gelijk in het proces Bart De Pauw

Back to menu

 

25 nov 2021

Het proces Bart De Pauw kende vandaag zijn uitspraak. Hij is door de correctionele rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan stalking van vijf vrouwen en aan overlast met elektronische communicatiemiddelen bij één vrouw. Het verdict is een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

23 Vlaams minister Benjamin Dalle over ‘Het proces dat niemand wou.’

Back to menu

30 okt 2023
 
In een special van Mediastorm over de Vlaamse serie ‘Het proces dat niemand wou.’ interviewden we Benjamin Dalle, Vlaams minister van Media. Bekijk hier het volledige interview.

24 Stuck to pavement prank

Back to menu

7 apr. 2011

A man with cruches asks for help getting up off the pavement. Everyone runs to his rescue thinking it will be easy. Little do they know he is chained to the pavement. The strongest people try to pull him up and only two young school girls are able to lift him. Leaving everyone else confused.
 
JFL British Edition is a presentation of JustForLaughsTV, the official Just For Laughs Gags YouTube channel. Home of the funniest, greatest, most amazing, most hilarious, win filled, comedy galore, hidden camera pranks in the world!

Is this still a society?

Is this still a church?

Is this still justice?

Are you still  human?

Emotional Impact

Deceptive Justice