A heinous miscalculation of reality More

Heinous

Very bad and shocking:

A heinous crime

Cambridge Dictionary

1 Denk Groter Debat met Peter R. de Vries

Back to menu     IMPORTANT CONTENT

2 mei 2017

Peter R. de Vries ging op 9 maart 2017 in de Concertzaal van Theaters Tilburg met studenten van de Juridische Hogeschool Avans Fontys in gesprek over onder andere zijn carrière, internetpesten en tbs-haaien. Het hele Denk Groter Debat kun je hier terug zien. www.fontys.nl

Heinous reality

Current page

Heinous crime

Natalee Holloway

The Big Picture

The Putten Case

Peter R. part 7

3 Peter R. de Vries in tranen om Nicky Verstappen – RTL BOULEVARD

22 aug. 2018

 
Een zichtbaar aangeslagen Peter R. de Vries aan de desk. Hij heeft zich 20 jaar lang ingezet voor het oplossen van de moord op Nicky Verstappen.

2 Yosef Tekeste-Yemane is één van de gewone burgers die Peter R. de Vries geholpen heeft | Op1

Back to menu

7 jul. 2021

 
Yosef Tekeste-Yemane is één van de gewone burgers die Peter R. de Vries geholpen heeft. Hij heeft, net als duizenden anderen, dankzij Peter een paspoort. “Hij reageerde binnen vijf minuten, toen niemand reageerde. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn verhaal kon doen.”

4 Wie is Peter R. de Vries?

Back to menu

7 jul. 2021

Peter R. de Vries is journalist en vaak op tv. Hij weet veel over misdaad en criminaliteit en praat daar vaak over in de media.

5 Peter R de Vries: Famed Dutch journalist dies nine days after being shot

Back to menu

16 jul. 2021

Celebrated crime reporter Peter R de Vries has died after being shot in a crowded Amsterdam street earlier this month. The fearless journalist has been described as a national hero for his tireless campaign to bring criminals to account. Two suspects have been arrested on suspicion of his murder. (Please note, this was made before the death of Peter R de Vries)
 
Kangaroo Kids
Rest in peace poor man. We need a thousand more like you.
Ronnie Pickering
This was a wonderful human being. My condolences to his family

6 Peter R. de Vries over Judas: “Ik sloeg steil achterover” – RTL LATE NIGHT

Back to menu

8 nov. 2016

Peter R. de Vries is al jarenlang goed bevriend met Astrid Holleeder, maar ook de misdaadverslaggever werd een aantal keren verrast door passages in het boek ‘Judas’.
 
In deze video: Humberto Tan, Peter R. de Vries

7 Dutch crime journalist shot in Amsterdam

 

Back to menu

7 jul. 2021

Famous crime reporter Peter R de Vries is ‘fighting for his life’ after being shot in Amsterdam, the city’s mayor has said.
 
Dutch police said the 64-year-old was shot on Tuesday evening in Lange Leidsedwarsstraat, a street near a large public square in the capital.

8 Dutch police arrest suspects in shooting of investigative journalist De Vries | DW News

Back to menu

8 jul. 2021

Police in the Netherlands have arrested two suspects over the shooting of prominent investigative journalist Peter De Vries. The men are due in court on Friday. Authorities are investigating links to De Vries’ reporting on a major criminal gang. European leaders say his shooting was also an attack on freedom of the press.

10 How a Dutch Gangster was Betrayed by His Sister | The Backstory | The New Yorker

Back to menu

1 aug. 2018

Patrick Radden Keefe tells the story of how Astrid Holleeder exposed a notorious Dutch gangster who happened to be her brother.

9 Astrid Holleeder wilde haar broer Willem vermoorde – RTL BOULEVARD

Back to menu

7 aug. 2018

 
Judas, geschreven door Astrid Holleeder is sinds vandaag in Amerika te koop. Daarom gaf de schrijfster een uniek interview in The New Yorker.
 
Levy Sterk
Heineken op de achtergrond bij Peter😂😂
Guironey
Peter R de Vries die hier de strijd aan het voeren was voor gerechtigheid, je bent er niet meer maar de strijd zal voort blijven bestaan! R.I.P
Roberto Valero
Die hele familie van Cor denkt dat ik het heb gedaan…..dat is een ontkenning geen bekenning.
 
rj 050
Wat als dit voor opgezet spel is om zoveel mogelijk geld te verdienen voor beide partijen ?
Doris NZxx
Wat een oordelen allemaal weer. We kennen haar niet en waarschijnlijk haar situatie al helemaal niet. Dus laat haar en haar zus gewoon hun gang gaan. Dit is hun manier om alles te verwerken en te overleven. Wie zijn wij dan om te oordelen? En ook al is het enige wat ze willen zien is geld, who cares? Willen we allemaal toch? Iedere schrijver wil zijn of haar boek promoten. Laat haar lekker en heb wat meer respect voor de medemens.
Martin Van Amsterdam
Tegenstrijdige uitspraken, eerst moet Willem dood, dan wil ze hem mee naar huis nemen. Ondertussen wordt het boek Judas al in meerdere landen verkocht, er klopt geen moer van.
R P
ze zijn allemaal tegen mij door jou.door jou! Omdat ze denken dat ik erachter zit.*ankerhoer hmmmmm
 
Hatseflats
Ik vraag mezelf echt af in wat voor maatschappij ik soms leef?! De helft is nog niet eens droog achter de oren. Die comments, echt, schaam jezelf. Ik ga niet zeggen dat Astrid de juiste weg kiest met alle media aandacht, maar om haar nu voor alles uit te schelden vind ik ook wel een beetje ver gaan.. En dan ook nog free Willem rond te bazuinen.. Schaamtevol.
justA Chink
snap wel dat ze voor amerika een uitzondering maakt vallen wel veel centen te verdienen.
eloy york
ruzies tussen siblings is niks nieuws. broers en zussen hebben altijd de neiging gehad te ruziën kijk naar caine and able die zijn het grootste voorbeeld en tot heden zijn is het niks nieuws. ontwetendheid speelt vaak het rol waardoor als dat niet het geval was zou je beter. zijn weten. zijn zus lijk hier de boosdoener die dingens weet te verdraaien als haar dat uitkomt om haar om haar broer op een of ander manier te wraken door een opgebouwde haat die vooraf afspeelde.
 
x
Ik heb zo’n gevoel dat er echt totaal niets aan die vrouw te vertrouwen is. Dat Holleeder niet altijd zo’n lieverdje is geweest spreekt voor zich maar om dat te gebruiken tegenover hem terwijl zij overal wel een slaatje er mee uit heeft kunnen slaan is bizar. She ain’t a saint too. Dan mag zij ook wel berecht worden
Sidney Klosteren
Ik ruik een hollywood film!!!!
Orfaneli One
poging tot moord 10 jaar ook voor astrid of kan zij niet vervolgd worden?
Sam Van Amsterdam
Peter gespierd💪💪💪 Soldaat💪😎👍👍👍
 
Elise Alferink
Vermoorde? Of vermoorden? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Alex T
waarom staan er zo veel mensen achter Willem?
 
HarpeDiem
Spellen is ook moeilijk zeker, RTL?
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Very Nice
Wel lekker voor haar dat ze nu ieder moment van de dag over haar schouder moet kijken.
 
 
 

4

 
 
 
 
 

 

 
 
Rowan de Gelder
Game of Thrones muziek op het achtergrond. Lekker hoor.
 
 
 

4

 
 
 
 
 

 

 
 
ingrid ruiz-meijer
ALLES ONDER REGIE VAN DE ALLESWETER
 
 
 

4

 
 
 
 
 

 

 
 
Benjamin Rugiero
Wat een domme reacties… ik ken de familie maar weet je wel wat ze hebben doorstaan..😳
 
 
 

2

 
 
 
 
 

 

 
 
Cor Ha
Waarom wilt ze dit ? Wat zou je zeggen van GELD.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Ikke Ikke ikke
Poen poen poen poen…..
 
 
 

4

 
 
 
 
 

 

 
 
David
Vermoorden het toch?
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
The Tourist
Die zussen genieten van het geld verkopen goud en vele andere dingen en verraad dan haar broer, wat een rat, Willem draaide de kraan dicht en dat ging haar te ver, achter de moord op cor zit ze zelf voor het geld, de golddigger
 
 
 

1

 
 
 
 
 

 

 
 
Nardos Tesfeye
Is Astrid een vrouw?
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
no no
waarom willen ze dit zo groot maken en uitbuiten. ik snap er echt geen bal van. hou gewoon je kop. ga naar een psycholoog en zorg ervoor dat je veilig zit. dit maakt het zoveel onechter.
 
 
 

1

 
 
 
 
 

 

 
 
Jeroen De wilde
Dit is het plan van de regering alle ogen op Holleeder en de motorclubs laten richten zodat de regering zijn ding kan doen
 
 
 

4

 
 
 
 
 

 

 
 
p g
miljuschka zit zo vaak bij boulevard dat is de dochter van astrid nou die beweegt gewoon vrij door amsterdam maar daar wordt nooit naar gevraagd wat een onzin dit
 
 
 

12

 
 
 
 
 

 

 
 
R K
Hoe kan je je eigen familie verade
 
 
 

48

 
 
 
 
 

 

 
 
DAJ R
Geld geld geld 🤪
 
 
 

43

 
 
 
 
 

 

 
 
Marielle Bos
 

 

 
 
egje39 jong
Waarom in america wel een interview???? Nou gewoon voort geld. . dus petertje lult maar wat raak zoals hij meestal doet
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Minolla
Redouan Taghi zijn zus zou dit nooit doen!!
 
 
 

5

 
 
 
 
 

 

 
 
follow the money
Lol dit is niet eens haar stem😂😭
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Chica boom
Kan mij t schelen joh! Ik bedoel..ern beetje aandacht schenken aan een sensationele criminele familie?! Echt serieus! Deze wereld zit vol Mafkezen en mensen slikken deze troep door als verse koek ook! We zouden ons moeten richten op ECHTE belangrijke zaken! Vreselijke zooi!
 
 
 

1

 
 
 
 
 

 

 
 
Bernhard Baarn
Peter pleegde in deze periode hoogverraad. Voor de 2e keer. En hierna nog een keer door de kant te kiezen van een kroongetuige. Peter was geen rechtbankverslaggever, was nimmer onafhankelijk en is niet voor niets omgelegd.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Ikke Ikke ikke
FREE HOLLEEDER!!
 
 
 

25

 
 
 
 
 

 

 
 
Sophia Hiemstra
Denk dat holleeders karakter zo is gevormd vanaf zijn jeugd en dan in aanraking crimineel circuit en dan vormt hij zich ernaar weer ,;harder karakter en zo is hij vandaag de dag NU gevormd. Hij zit er nu midden in met deze persoonlijkheid en midden in zijn leven zijn verhaal ,hij kan niet meer terug naar zijn ziel ,zijn ware ik . Zo zie ik het. En zijn familie veel verdriet en levens kapot . Het enige wat je kan doen als familie is terug blijven kijken en voelen naar de broer die hij was geweest vroeger , en ook denken aan hoe hij was geworden als volwassene met een hele goede jeugd. Alleen daar kun je nog van houden. Dit wetend en aan denken is het enige wat overblijft. En dat is dan tenminste nog iets wat holleeder hun kan geven , via deze wijsheid.. Zo zie ik het en zo is het , dit voel ik bij hun allemaal incl hem.

Meer tonen

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Xitemods
Leer eerst maar nederlands “vermoorde”
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
jkj10
Wilde vermoorde…zucht..
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
follow the money
Free de 👃🏻🔐
 
 
 

3

 
 
 
 
 

 

 
 
Mr88 Truth666
Willem de Fucking Holleeder.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Benjamin Rugiero
Nee cor van hout ook niet!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
jvd 1OAK
Ik ben een beetje klaar met die Willem en astrid
 
 
 

1

 
 
 
 
 

 

 
 
Larry Pary
Moeilijk hè, die Nederlandse taal…
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Kees Ruiters
Heel ongeloofwaardig verhaal. Onmogelijk om een eerlijk en neutraal proces te kunnen krijgen. Elke rechter in Nederland heeft informatie tot zich gekregen waardoor de zaak niet objectief beoordeelt kan worden. Heel discreet van Peter R hoe hij met informatie van derden omgaat om er zelf financieel van mee te profiteren.
 
 
 

2

 
 
 
 
 

 

 
 
stoop lights
ze hebben het geld van hem van de afpersingen en zo
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Lil Overdose
die zussen hebben Willem kei en keihard opgenaaid. Enige reden dat ze ook nog niet dood zijn is omdat ze zijn zussen zijn.
 
 
 

3

 
 
 
 
 

 

 
 
Daan
Vermoorden*
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Exposer333
Je ziet al in Willems ogen dat het een psychopaat is. Bij Petertje trouwens ook, maar dat is Autisme.
 
 
 

23

 
 
 
 
 

 

 
 
Joeri
is ”Zij” een shemaiL?
 
 
 

7

 
 
 
 
 

 

 
 
Wouter Van Diepen
Free willem 💲💰💰
 
 
 

2

 
 
 
 
 

 

 
 
Jasper Alkmaar
 

 

 
 
simone weerink
waarom zegt iedereen een geldwolf dat is ze niet dat heeft ze zelf gezegd en ze werd mishandeld en dan ben je Astrid eigelijk nog meer verdriet alles wat peter r de vries zegt is echt hij is zelf ook bedreigd door Wim dus IEDEREEN die denkt dat Astrid een geldwolf is hou op
 
 
 

3

 
 
 
 
 

 

 
 
Hink Olgen
wat een rot stem heeft die Peter pffffffffffffff
 
 
 

4

 
 
 
 
 

 

 
 
Floortje van den Belt
Astrid en haar zoontje zijn bedreigd door Willem. Hij heeft een pistool op het hoofd van het jongetje gezet en zei dat hij ze allemaal zou laten vermoorden als ze iets zouden zeggen. Dat heeft ze toch gedaan omdat ze het niet eerlijk vond dat hij met al die moorden op zijn geweten gewoon vrij mocht rondlopen. Ook heeft hij de man van de zus van Astrid vermoord…
 
 
 

2

 
 
 
 
 

 

 
 
David
Ik geloof holleeder eerder dan Astrid En Peter zijn wandelen op de grens en regelmatig over de grens gaan naar de verkeerde kant is hem fataal geworden.
 
 
 

1

 
 
 
 
 

 

 
 
Ash Richards
Een schoolvoorbeeld van een psychoplaat..
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Maurits Heesbeen
Mensen die het woord “Free” hebben in de commentaar, is puur voor de “Likes” trap er niet in.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
miranda hosla
Peter nou is het afgelopen Peter miljoenen mensen zijn gestorven in oorlogen. Niet eens gesproken over onschuldige slachtoffers zoals kinderen bij bombardementen. Nou is het afgelopen Peter nou is het afgelopen

11 NPO1 – 1VANDAAG – 9 maart 2018 – AD van HOUT

Back to menu

10 mrt. 2018

“Sonja Holleeder liegt over criminele erfenis Cor van Hout”
 
Dat zegt Ad van Hout, broer en vertrouweling van de in 2003 geliquideerde Heinekenontvoerder Cor van Hout in een exclusief tv-interview met EenVandaag. Na die moord heeft weduwe Sonja Holleeder de criminele erfenis van Cor van Hout afgehandeld. Het ging met name om prostitutiepanden op de Achterdam in Alkmaar. Sonja Holleeder heeft onder ede verklaard dat ze die panden heeft verkocht voor ongeveer 1,3 miljoen euro. Maar Ad van Hout gelooft daar niets van. ​

12 Peter R. de Vries: lastig voor zijn omgeving, veeleisend voor zichzelf

Back to menu

16 jul. 2021

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag 15 juni op 64-jarige leeftijd overleden, 9 dagen dat hij werd neergeschoten. Precies een jaar geleden sprak journalist en oud-collega Marc Belinfante uitgebreid met De Vries. “Als je Peter R. de Vries bent, komen er dingen op je pad.”

13 Peter R. de Vries (64) is overleden (NOS Journaal 20.00 uur, 15-07-2021)

Back to menu

15 jul. 2021

Peter R. de Vries is donderdag 15 juli 2021 op 64-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag 6 juli 2021 rond 19.30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in de stad.
 
“We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘on bended knee is no way to be free’.”
 
HNTM
Peter R. de Vries is donderdag 15 juli 2021 op 64-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag 6 juli 2021 rond 19.30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in de stad. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘on bended knee is no way to be free’.
Marita Davies
Assalamu’Alaykum Warahmatullahi Wabarakatu from Sydney Australia. May Allah SWT have mercy on Peter R De Vries a wonderful man.
Vicki Kaluza
Dit is door en door triest… geen woorden voor… zo iemand kan toch niet gewoon sterven… zo’n sterke en charismatische man, gewoon weggerukt uit het leven. 🥀
Sippora Neurink
on bended knee is no way to be free♥️ schrijf deze tekst in de reacties op elke video die je ziet met Peter r de vries erin….
Only 1 Key
Heel erg verdrietig
Robby King Pin
Ik kom woorden en tranen tekort. Maar heb wel een mening hierover. Het zou eens tijd worden dat ze de doodstraf terug zouden invoeren want als het Wilde westen hierheen komt wordt het hoog tijd dat ze de straffen daarvan ook hierheen halen

14 Oud-politiecommissaris Joop van Riessen over Peter R. de Vries | Op1

Back to menu

7 jul. 2021

 
Oud-politiecommissaris Joop van Riessen over Peter R. de Vries: “Hij heeft dingen gedaan, ook voor families, die heel belangrijk en uniek zijn. Hij is lastig en hij loopt je in de voeten, maar ik hoop dat hij ons voor de voeten blijft lopen, natuurlijk.”
 
Bastiaan Stapelberg
De Vries toonde aan dat Justitie, rechters, politici, politie al 40 jaar een wegkijkend graaiende puinhoop is. Ja logisch dat hij bij dat bovengenoemd tuig, wat het meer opneemt voor daders dan slachtoffers, niet geliefd was. Daarom is het zo enorm stuitend dat juist dit tuig er als de eerste bij is zodra er weer een microfoon of een camera onder hun neus wordt geduwd dat zij zo enorm geschokt zijn. ‘Ohoh ik ben zo geschokt’. Het interesseert ze geen moer, dat is de realiteit. Wegkijkbeleid van VVD en CDA al 45 jaar op het gebied van criminaliteitsbestrijding. Met hun grote mond en hun gebakken lucht trapt het volk al dik 45 jaar in de leugens van deze twee partijen. En zie waar het ons toe heeft gebracht? Straffen en opsporing zijn een lachertje. Rechters die werkelijk van planeet Saturnus afkomstig zijn. Media die het altijd zielig vindt dat de eencellige moordenaars het zo rot hadden in hun leven. Politie die (begrijpelijke wijs) de moed allang heeft opgeven. Je arresteert het grootste tuig en een dag later lopen ze weer vrij. Over vrijlaten gesproken. Hoeveel TBS’ERS kregen proefverlof voor het weekend van Justitie en van rechters om in het vrije weekend maar even wat mensen te vermoorden? Tel is niet bij te houden. Wat nou aanpak van criminaliteit en straf? In Nederland is werkelijk van alles te koop wat verboden is, het ligt nog net niet in de supermarkt. Wapens, vrouwen, drugs, kinderen, enz,enz. Het trieste resultaat van 45 jaar beleid van gebakken lucht betreft criminaliteitsbestrijding door de VVD en het CDA. Wat de verslaggever gisteren zei was helemaal waar. ‘Het barst in de samenleving van de gestoorde eencelligen die voor 1000 euro iemand voor je vermoorden’. En dat is de realiteit. En zolang we met VVD en CDA opgescheept zitten zal het alleen maar erger worden in Nederland.
Cunera Van Ommeren
Peter zou een goede, zeer goede commesares geweest zijn! Daar kunnen ze van de politie heel wat van leren. Peter is een pitboul.
Guido Dubois
Ik begrijp niet dat men deze man aan tafel gezet heeft. Hij had vaker moeite met mensen. Ik kan me nog goed zijn uitspraak herinneren “je moet hem mollen” Dit ging over Dhr Wilders.
A de Wit
Deze man schetst in een paar minuten 1 van DE problemen in de politie organisatie van van ons landje. Je het gebeuren op straat tot in de top van de club.

15 Peter R. de Vries: meer dan misdaadjournalist alleen

Back to menu

7 jul. 2021

 

Peter R. de Vries: een niet-aflatende aanjager achter vele (ook Amsterdamse) coldcase-zaken, auteur van bestseller ‘De ontvoering van Alfred Heineken’ en, samen met zijn zoon, ook nog spelersmakelaar. De gisteravond neergeschoten Peter R. de Vries is even veelzijdig als onverstoorbaar.

In al die jaren verschijnt hij ook talloze malen voor de camera van AT5. In 2003 vlak na de liquidatie van Cor van Hout bijvoorbeeld, met wie hij een meer dan een professionele relatie onderhield. In 2013 op het Amstelveld bij opnames voor de Hollywood-productie van The Kidnapping of Freddy Heineken, als voetbalanalist bij FC Godenzonen of voor een goed gesprek aan tafel bij Theo van Gogh.

Maar vooral is de geboren Amstelvener Nederlands bekendste misdaadjournalist, een spil in de rechtszaak tegen Willem Holleeder en ook iemand die vorig jaar geen ‘nee’ zei toen kroongetuige Nabil B. hem vroeg als zijn vertrouwenspersoon in het proces tegen Ridouan Taghi.

In de video bekijk je een overzicht van zijn carrière.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd gisteravond rond 19.30 uur op de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum neergeschoten. Volgens burgemeester Halsema vecht De Vries voor zijn leven. Peter R. de Vries werd neergeschoten na een bezoek aan het programma RTL Boulevard. Hij was daar te gast. Volgens de politie is hij van dichtbij zijn beschoten.
De politie heeft vooralsnog drie verdachten opgepakt: twee in een auto op de A4 bij Leidschendam, de derde verdachte is opgepakt in Oost
Meer informatie over zijn gezondheid is er op dit moment niet.
Er zou meerdere keren zijn geschoten. Verschillende bronnen hebben het over vijf schoten, een andere bron heeft vier schoten gehoord, zo meldt de NOS.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

16 Dutch crime reporter Peter R. de Vries shot in Amsterdam

Back to menu

7 jul. 2021
Dutch crime reporter Peter R. de Vries is fighting for his life after being shot on an Amsterdam street. De Vries, a celebrity in the Netherlands, was known for his work in exposing the criminal underworld.
 
Reuters brings you the latest business, finance and breaking news video from around the globe. Our reputation for accuracy and impartiality is unparalleled.

17 Netherlands crime journalist Peter R. de Vries shot in Amsterdam | DW News

Back to menu

7 jul. 2021

Dutch crime journalist Peter R. de Vries was fighting for his life after being shot and wounded in a gun attack in the center of Amsterdam on Tuesday evening.
 
De Vries, 64, was taken to hospital in a seriously wounded state. He had been taking part in a live television show where he was a regular guest and was shot close to the RTL studios.
 
In 2019, de Vries wrote on Twitter that he had been informed by police and justice officials that he was on the hit list of a fugitive criminal. 
 
According to NOS, de Vries had recently acted as an adviser and confidant to a state witness testifying against an alleged drug kingpin, who was extradited to the Netherlands from Dubai in 2019.

18 Dutch journalist who exposed drug lords and gangsters shot in Amsterdam – BBC News

Back to menu

7 jul. 2021

Prominent Dutch journalist Peter R de Vries, known for investigating the criminal underworld, has been shot and seriously wounded on a street in central Amsterdam.
 
The 64-year-old was shot minutes after leaving a TV studio, where he had appeared on a chat show. 
 
Mr de Vries is famed for his work on exposing mobsters and drug lords, and has helped police solve a number of high-profile cases.

19 Peter R. de Vries over ‘zijn’ film – RTL LATE NIGHT

Back to menu

20 nov. 2013

Peter R. de Vries zou Peter R. de Vries niet zijn wanneer hij niet een stevig oogje in het zeil hield nu de opnames van zijn boekverfilming over de Heinekenontvoering zijn begonnen! Hij is dan ook veel op de set geweest en laat ons zien hoe het er daar aan toe gaat. Kijk de hele aflevering op http://www.rtlxl.nl!
 
 

20 Klaas Wilting geschokt over neerschieten Peter R. de Vries

 

Back to menu

7 jul. 2021

Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting uit Almere is geschokt over het neerschieten van Peter R. de Vries. Misdaadjournalist De Vries is in Amsterdam na afloop van de uitzending van RTL Boulevard rond 19:30 uur vijf maal beschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 
 
Wilting en De Vries hebben in het verleden veel met elkaar te maken gehad. Eerst professioneel, dat begon bij de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Wilting verscheen veelvuldig in het televisieprogramma van De Vries.

21 Peter R. de Vries over Judas: “Ik sloeg steil achterover” – RTL LATE NIGHT

Back to menu

8 nov. 2016

Peter R. de Vries is al jarenlang goed bevriend met Astrid Holleeder, maar ook de misdaadverslaggever werd een aantal keren verrast door passages in het boek ‘Judas’.
 
In deze video: Humberto Tan, Peter R. de Vries

22 Klaas Wilting en Bram Moszkovicz over de nieuwe film ‘De Heinekenontvoering’ – Pauw & Witteman

Back to menu

17 okt. 2011

Pauw & Witteman – 14 oktober 2011

De film De Heinekenontvoering (geregisseerd door Maarten Treurniet, met o.a. Rutger Hauer) blikt terug op deze spraakmakende zaak uit 1983. Biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, werden toen ontvoerd door o.a. Cor van Hout en Willem Holleeder. De ontvoering hield de Nederlandse bevolking en media stevig in zijn greep.

Een van de mensen die het allemaal van dichtbij meemaakte, was toenmalig woordvoerder van de Amsterdamse politie Klaas Wilting. Hij keek voor ons de film en blikt uitgebreid terug op deze voor hem zeer roerige periode.

Klaas Wilting was 21 jaar voorlichter bij de politie in Amsterdam (1980 tot 2000). Hij professionaliseerde de communicatie en trad op als vaste woordvoerder bij spraakmakende zaken. Zijn eerste tv-optredens deed hij tijdens de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Tegenwoordig is Klaas Wilting werkzaam als zelfstandig voorlichter.

Voor advocaat Bram Moszkovicz was de zaak de eerste die hij met zijn vader deed. Als beginnend advocaat assisteerde hij Max Moszkovicz in de verdediging van Cor van Hout, één van de ontvoerders.

De film De Heinekenontvoering draait vanaf 27 oktober in de bioscoop.

23 Dutch crime reporter dies after being shot

Back to menu

16 jul. 2021

Dutch crime reporter Peter R. De Vries, who frequently appeared on crime television programs and had sources in both law enforcement and the underworld, has died just over a week after being shot in the street. https://str.sg/3JyU
 
The Straits Times, the English flagship daily of SPH, has been serving readers for more than a century. Launched on July 15, 1845, its comprehensive coverage of world news, East Asian news, Southeast Asian news, home news, sports news, financial news and lifestyle updates makes The Straits Times the most-read newspaper in Singapore.

24 Peter R. de Vries: on bended knee is no way to be free

Back to menu

15 jul. 2021

Peter R. de Vries is overleden, hij was 64 jaar. De Vries werd dinsdag 6 juli in Amsterdam neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij een uitzending van RTL Boulevard. Ruim een week later overleed hij, in het bijzijn van zijn familieleden. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen”, schrijven zijn nabestaanden in een verklaring. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.” 
 
Peter R. de Vries had als levensmotto: on bended knee is no way to be free. “Het wil zeggen dat we aan niemand ondergeschikt zijn. Dat niemand ons kan overheersen. Dat wil zeggen dat we nooit ever, never iemands slaaf zijn”, vertelde de misdaadjournalist in een speech in 2016. 
 
Lees meer over Peter R. de Vries en zijn overlijden: https://nos.nl/collectie/13868-de-aan…

25 Dutch reporter who exposed underworld dead after shooting – BBC News

Back to menu

15 jul. 2021

The Dutch crime reporter Peter R de Vries, who was shot and seriously wounded in central Amsterdam nine days ago, has died.
 
The 64-year-old was shot in the head minutes after leaving a TV studio.
 
Mr de Vries had won critical acclaim for his reporting on the Dutch underworld – including the 1983 kidnapping of the beer millionaire Freddy Heineken.
 
The statement released by his relatives on Thursday said he died “surrounded by the people who love him”.
 
Air Marshal Bill
He had brass balls. Impressive man. The world is worse off without him.
 
Nightcrawler
Why does everyone who exposes corruption and hidden secrets eventually gets murdered😓so much evil in this world
59 Minutes
Condolences to Peter and his family.🙏🙏🙏
C Ch
Of course, he exposed organized crime and they killed him.
Sleekoduck
The world has grown a little darker without him. RIP.
50 Cent
Rest in peace dear Peter. Holland will miss you
Alone Perception
Journalism can never be silent that is it’s greatest virtue. This was cold-blooded revenge on good journalist who was bringing truth to light and exposed crime . without warning assualt has to be kept in mind in this proffesion.
Mr Jean Deaux
‘On bended knee, is no way to be free’ is a lyric from a song called Guaranteed by Eddie Vedder. It’s a beautiful tune, with superb lyrics. It’s also the centerpiece of the soundtrack for the movie, Into the Wild. A masterpiece itself. RIP Peter de Vries.
Satadru Ray
Rest in eternal peace sir. The world is poorer without you.
Tupac Shakur
He was defending Nabil B. He was a confidant of him. This Nabil B. Snitched the whole mocro maffia in the Netherlands, and because of him the bosses Taghi and Razouki got arrested and facing life charges. That’s where all the murders started. Peter is not the first one.. RIP PETER❤️❤️❤️❤️❤️
CEW
I am so sorry for your loss! What a brave man to come against organized crime. God Bless you all with peace and comfort from your Heavenly Father! ❤️❤️🙏🏻🙏🏻
ohBunglle
Very disrespectful not putting his name on the title I say my condolences to the family and friends 🙁
Trish Hegarty
Rest in peace Peter,, shocking God bless his family
anonymous anonymous
Tragic, sad thing is the people he exposes will do an Autobiography at some point and make profits from it. you may even see a mini docu on this very channel in the future. murdered for doing his job..shocking.
Julie Rogers
Journalists like Peter R de Vries are my heroes, Peter IS still a HERO. This guts me. To Peter’s family and friends, I send you all condolences and hopes that you have many happy memories to see you through this time.
Paul Jansen
Sad News…as a guy from Amsterdam it disgusts me that this happened in broad daylight…..
Tronghung Dao
Big loss .All my condolences 💐
 
Mees van zijl
Holland is in shock. This man was so brave, had such a good heart. He was loved in whole Holland.
The505Guys
A brave man who should be honoured by his country and others.
ikm64
This is an attack on all of us… No rock…no hole…those responsible should be hunted down for the dogs they are…
Nathan Foleney
God bless those who expose evil and crime.
Street Food TV
REST IN PEACE 🙏🙏🙏
SilverFox LovesYarn
One more good light gone from the world, rest easy. Thank you for all you have done.
Heidi Stinton
So very sad,my condolences to his family and friends.god will judge bad people in our world 🌎.god bless him.amen.x
Martin Spamer
‘Reward’ it with a massive clamp down on organised crime, raid all their houses, seizes their assets, make ALL of them regret it.
17kIOS
I hope those people who have died be living happily in Heaven
Hannah
He did good for the world but he knew too much and posed a big threat so they wanted him silanced RIP Peter
King 7th
RIP respect, he was one of a kind.
Mich Rich
Tragic! A man of integrity who would not compromise his principles.
Elon Musk Zone
RIP
1Drummer
Real journalists, not propagandists and opinion peddlers are under severe attack worldwide. Vigorously support real journalism and journalists as best you can.
Prince Lenny
I bet the Criminal syndicate connected with the murder are now celebrating for the short term. Rest In Power✊🏽
ExploringAndMe - EAM
Holland is proud of him rip peter ❤️
Mark Dowse
How is the prosecution of the men they caught going so far? Peter’s murder MUST NOT BE IN VAIN ! 👮‍♀️👮‍♂️⚖
chief Sunna of the Saxons
We need zero tolerance back for criminals. ☠️
Thomas Morin
Not the same media outrage when a critic of the left is killed.
Illuminati 111
This is so sad RIP YOUR work will go on…
Rodrigo Lerena
The real ones always get taken out, by the rats of the world sadly. The truth will be revealed in the end no matter what when you get judge by the all mighty.
Mack Pedro
My Condolences to Family and Friends 🙏🏼
Emily Joosten
He was a big man here in The Netherlands! Je was een strijder Peter, rust zacht! 🙁
 
Heine Pedersen
This is messed up. It’s certainly a dangerous work he’s done. But very important. I thank him for that. May he rest in peace
MiSTer Milo
Journalists worldwide need to be protected better, shocking shooting with location and daytime, no open casket too.
Shawn Newell
Rest in peace sir. You will be missed.
geraldillo
R.i.p. Peter R. de Vries a true and always dedicated crime fighter.
Sonneponissimo
It is a dark day for the Dutch. Our country cries. He is our hero 😥🙏
Godley Mawanda
Not all heroes wear capes
 
Pining for the fjords
I hope when they get a conviction, they give the killers the maximum sentence possible, or maybe create a new maximum sentence to send a message.
 
On bended knee is no way to be free. R.I.P to the very best!
PV R
Every good deeds he did will carry on his legacy…may God bless his family…
Duder
RIP Peter… u were fighting till the end and all u could to make things right. Now those who were inspired by him need to take over and show the world that Peter’s message will continue to live and not die with him!
Shane O Dwyer
I’m Irish, this obviously reminds me of the Veronica Guerin assassination in 1996.
 
froicabuling
This is just the beginning of the evil effects of illicit drugs that Western Europe took for granted and even criticizing other countries for declaring war against it. Expect more of this in the coming years until your government could not control it.
voilet whiso
RIP Peter 🙏 you’re so brave, thank you for inspiring us, and for showing the world what a real journalist is like…🙏✨
 
Tjerry
The Netherlands had lost their secret weapon
 
On bended knee is no way to be free The Netherlands has lost a great man 🦋 My heart is crying. Rest in peace Peter 💚
melly nazarino
One thing I could say He died as a noble man, He stand what is right ! I adored Him ; hopefully His legacy will remains in the heart of all Dutch people! My deepest condolences to the bereaved Family and May the God Almighty will give Him eternal rest!
Quotes And Store Anything
Whoever is reading this – May god🙏 give you good health, more wealth and more strength, courage to fight each and every battle in life. May you win every battle in life. 💜💜💜❤❤❤☺😊 😊
DiKKiE DiXX
He didn’t deserve this !! We are very sad here in The Netherlands.. Peter you will be remembered as a true warrior..
EyeZackZin
Rest in peace, sir. You were a brave man who exposed the underworld to the public.
Doug Hanchard
It’s sad and callous that YouTube inserts a smartphone video game advertising for “The Grand Mafia” in this BBC News report.
Bailey Aitchison
This shooting and killing need to be stop we loseing a lots of people
Master Piece
Whole world support such this reporter ❤️❤️😔😔😔
Frankies Aoto and more
So very sad he will be truly missed
El Nacho Fantastico
Peter was a gift man, he solved so many cold cases the police had given up on. He not only helped those with the cases he eventually solved; but he also gave hope to the families of those who are still involved in these cold cases, actively working and investigating on some cases that havent been solved for more then 30 years … He doesnt only leave his own family and friends, but with his death the hope of atleast 10 more families dies. Truely truely sad, may you rest in peace big boss 🌜😿Peter was a gift man, he solved so many cold cases the police had given up on. He not only helped those with the cases he eventually solved; but he also gave hope to the families of those who are still involved in these cold cases, actively working and investigating on some cases that havent been solved for more then 30 years … He doesnt only leave his own family and friends, but with his death the hope of atleast 10 more families dies. Truely truely sad, may you rest in peace big boss 🌜😿
Hans Stenfert Kroese
What a horrible news. RIP legend. I will never forget you. Thank you for making the Netherlands a better place.
Chishti TV
Lean Vicio
Rust in vrede Peter! Bedankt voor alles!
Lilibert Nyasunu
Great Hero. Rest in Peace in God’s presence. You will forever be remembered. I was in The Netherlands when he was shot, shattering the veneer of peace and calm in The Netherlands.
Spanish and many things
I hope they gonna leave his family in peace.. rip 🌹
Tanja van Dooren
Im frome the netherlands. We here al crying and sad. Thank you everyone ❤️
Shane O Dwyer
Unfortunately this has become a regular occurrence in Mexico
Marxvin T.G.
One of a kind, RIP.
Dominic William
Who sent the Mafia? No-one can question them
Tracy Lockwood
He’s a hero. So sad.
Wissam Boustaji
A brave man. May he rest in peace.
Graaf van Opzouten
Dear Peter, may you rest in peace. You will be missed brave man. 😢💔
z.s
He is a Hero to me and for many in the Netherlands. He helped so many families get the justice they deserve after the lost of there loved one. He even solved a case of a American girl that went missing, her name is Nathalee holloway. He tricked the suspect in to confessing on a hidden camera. Sadly they could’n arrest him because they haven’t found the body jet but the fact that he bit in to cases that the police most of the time forgot about is what makes him special. Greetings Zineb
Kimmy Van Kooten
My condolences to his family… may he Rest In Peace ~ 🙏🏻
Mark Beumer
RTL Boulevard is not a “chat show”. Please don’t call it that. Its about showbizz, royalty, crime etc.
Abakostir Abdissa Balcha
Rest In Peace, great man!
rebecca crites
Praying for family
EyeZackZin
Rust in vrede, meneer. Je was een dappere man die de onderwereld aan het publiek blootlegde.
Mira
Wow that’s terrible. Rest in peace Peter De Vries. Thankyou for your hard work in exposing the evil in our world. Helping people along the way.. May your soul rest peacefully.🕊 Condolences to his family. Very heart breaking.
Agnes Smid
Yes this is very shocking for us in holland im in austria we are going home tommorow ive cried tbh
englishman
Lots of REAL journos getting whacked….
Darth Vader's Dad
Julian Assange. 🤷🏼‍♂️
Noah Zia
Isn’t this the second person this year like this?
Mark Beumer
Rust in Vrede Peter!
Dion2K
Rust in vrede❤
E_
The Establishment gets us fighting each other in petty political bouts—and thereby ignoring the real power players in politics and drug and human trafficking.
aigbadon Tony
Rest in peace in Jesus name amen 🌷🌷🇳🇱🇳🇱
Greg Butler
Prayers go out to family,,,, they have been killing for too long. Expose all ,bring it into the light that destroys them ,,,
Commander [REDACTED]
May auld acquaintance be forgot…
Narja
The headline needs commas. It was confusing to read.
Traveller Amit
Don’t mess with the Mafia 🤫
A Ali
Journalist are not safe in Europe.
Bu Ridah
A True journalist
Grace Froggatt
Obviously a great heroic man
Cleroyster 2
Whoever had this man knocked off…. is a very powerful man.
scorpioninpink
This us happen in The Netherlands. In Amsterdam. In a Western Country. In a Industrialized 1st World Country. We are all fcked.
Al De Niro
Killed by a Moroccan drug gang, apparently.
Justina Elpine
Rest in power 😰😰😰🤧🤣
S. JVGERNVTH
Rust in vrede Peter.
Dim M
Very clever on Belarus illegal immigrant smuggling story, BBC excluding Turkey as an assistant country and at the same time is closing comment section. Turkey is orchestrating the smuggling and they have the know-how with Greece. BBC deleting my comments critising Turkey and Ergogan. I find this very suspicious
Majeshir Kaku
Brave man respect. Get the killers
RR PLAN C
Please show solid evidence of all claims made in this video.
Margarida M
It is shocking to see this in Europe.
 
RIP – PETER R DE VRIES.
English coach kamal
Why gun is allowed to people because of it many people die prematurely gun should be provited
Sil
Rust zacht Peter..
Conscious Cookie Monster
Horrible day for press freedom
ali bashy
Probably the police killed him, getting too close to the truth .
Mahesh Kumar
Very sad ,under world is so powerpul,dastered son’s.
nemeczek67
Icarus. Too close to the Sun.
Sam Ng
R I P 🌊🌫🌊
luxaholic anonymous
The Dutch government should have protected him with security. Shame on them 🥺🥺🥺
Make Hong Kong Great Britain Again
I thought that the Netherlands was so safe they didn’t have organised crime? May he rest in peace.
wyattlive83
Oooops he pizzed off the wrong person.
scrappedlives
All the people sniffing cocaine, or any other drugs are equally responsible for Peter’s murder! If you don’t do cocaine those crooks have nothing to gain!
Gone Gaming.
Clinton Body Count Continues.
I see Jewelz
Yup I called it. Said he was gonna die , so sad
ThirdEyeJedi
The Royals are the ones that had him shot.
Speentje
Holland = narcostate
Soul Cocoon
should mind his own business
Mike Pict
Hero BBC take notice
emptines s
if someone is killed with illegal reason, revenge should always be taken. dutch people have the responsibility to protect their hero.
Jubstin
Nou, kutjes, we hebben het amerikaanse nieuws gehaald, rip peter by the way
Minien
My condolences.
Pro-Sen Ultra
It’s so interesting news.
Jonny Gertmunger
BBC never mentions Julian Assange – who is being tortured to death in a British prison for exposing crime
TD
He was the only Dutchman who stood by Muslims in the Netherlands. It feels like I lost my dad. Heartbroken
Bowich
and in the USA people are saying “defund the police” this is disgusting
Para Handy
Free Julian Assange…Another Journalist who is being martyred . R.I P. Peter R de Vries .
Dane Christmas
” He lived by his convictions..”..Something that is sadly missing from the “champagne” Socialist / journalists currently employed at the BBC.
LOWE sonia
Who are the Names of Organised Crimes . Peter DeVries must not have been murdered. Without those names to be Known. Justice for the CRIMES THEY COMMIT.
KHAN GAMING
It is manipulation which is making billions and billions of people a BRAINLESS ZOMBIE. 🧟‍♂️ 🧟‍♀️

26 Murdered. Dutch Journalist Peter R. De Vries Dies After Being Shot


Back to menu

15 jul. 2021


Celebrated crime reporter Peter R de Vries has died after being shot in a crowded Amsterdam street earlier this month. The fearless journalist has been described as a national hero for his tireless campaign to bring criminals to account. Two suspects have been arrested on suspicion of his murder. Earlier we spoke to Peter’s friend, Peter Schouten, about the work he was doing and why someone might want him killed.

(Please note, this episode was recorded before the death of Peter R de Vries)

Guests:

Peter Schouten
Friend and Colleague of Peter R de Vries

Michel Valentijn
Investigative journalist

Anna Sergi
Organised Crime Expert

27 Grote drukte verwacht bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries

Back to menu

19 jul. 2021

 

Ook vandaag weer een gestage stroom aan mensen die Peter R. de Vries in de Lange Leidsedwarsstraat de laatste eer bewijzen. Sommigen kwamen juist vandaag, omdat ze denken dat het woensdag in Carré te druk zal worden.

In Koninklijk Theater Carré kan het publiek aanstaande woensdag afscheid nemen van Peter R. de Vries. Dit is de wens van de familie en partner van De Vries, meldt RTL. Donderdag zal er in besloten kring afscheid worden genomen.

“Ik moet dan werken, maar ik ga het zeker volgen”, zegt een vrouw die voor de derde keer eeen bloemetje komt leggen op de plek van de aanslag. “Ik vind het toch wel bijzonder, de stilte die hier heerst en dat je dat echt voelt. Dit had gewoon nooit mogen gebeuren.”

“Ik heb zo’n respect voor die man, ik kan er wel om huilen, zeker als je hier komt”, zegt een andere dame. Zij is speciaal nu gekomen om de drukte woensdag te mijden. “Ik denk dat het er zo druk gaat worden dat er rijen gaan ontstaan en vooral nu het virus weer een beetje oplaait, denk ik: laten we dat maar niet doen. Daarom kwam ik nu hier ook even naartoe.”

Om het afscheid woensdag in goede banen te leiden geldt een aantal regels. Uiteraard de anderhalvemeter-maatregel, maar ook mogen er binnen geen opnames gemaakt worden en is het verzoek, vanwege de verwachte drukte, om het afscheid aan de baar kort te houden. In plaats van bloemen verzoekt de familie het publiek een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip. Deze stichting, opgericht door De Vries, zet zich in om coldcase-zaken, zoals de verdwijning van Tanja Groen, op te lossen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

28 Peter R. de Vries herdacht in Westerkerk

Back to menu

17 jul. 2021

 
De Westerkerk opende de deuren voor iedereen die behoefte had om Peter R. de Vries te herdenken. Bezoekers konden een kaarsje aansteken voor de misdaadjournalist die donderdag overleed nadat hij vorige week werd neergeschoten. “Ik hoop dat de maatschappij lering trekt uit deze gebeurtenis en dat het enorme geweld gaat stoppen.” 
 
“Dit is voor mensen die zich afvragen: in wat voor samenleving leven we eigenlijk”, zegt Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk. “Mensen zijn verbijsterd. Mensen zijn van slag.” Zelf steekt de predikant ook een kaarsje aan voor Peter R. de Vries. “Iedereen mag een kaarsje aansteken en zo lang blijven als diegene wil.” 
 
Vanaf 11 uur konden de bezoekers in de kerk terecht. “We zijn erg aangeslagen. Hij had zo’n unieke persoonlijkheid”, zegt een van de bezoekers. “We wonen in Amsterdam, dus we wilden in ieder geval langs de kerk om even een kaarsje te branden. Ik hoop dat het enorme geweld waar we mee te maken hebben misschien gaat stoppen, of dat mensen tot bezinning komen. Hoewel ik me afvraag of dat zal gebeuren.” Een andere bezoeker noemt de dood van De Vries afschuwelijk. “Dat die man toch zijn ogen heeft gesloten voor altijd… Zo’n sterke man die voor iedereen klaarstond.” 
 
Vorige week ging de kerk ook open voor mensen die voor De Vries wilden bidden. Er kwamen ongeveer driehonderd mensen. “Er werd gebeden om kracht en ook om hoop”, vertelt Koetsveld, “vaak ook tegen beter weten in. Ik hoorde veel mensen bijvoorbeeld zeggen: ‘je hoopt op een wonder, maar…'” Volgens Koetsveld kwam die ‘maar’ altijd achteraan een zin. “Iedereen was zich van binnen aan het voorbereiden op wat komen zou.”
 
❌
❌
❌
 
AT5 – Echt Amsterdams Nieuws
 
SentaiReviewer7
in een samenleving die mede dankzij politiek en media alleen maar meer polariseert en tegenover elkaar geforceerd wordt helaas…. rust in vrede peter
 
GLOBAL CALL
Indien je je afvraagt in wat voor samenleving we leven is mijn vrasg of je wel aan DE WAARHEID denkt en nadenkt en in Die wilt handelen…
 
dirk doys
In een veraden samenleving, veraden door corupte politici en de pers doet er aan mee. En nu gaan zitten janken, net als met Fortuijn.
Chase London
Van slap beleid krijg je een slappe samenleving. Kijk maar goed; op elk vlak gaat het fout. Van politiek tot advocatuur en van belastingdienst tot journalistiek. Normen en waarden worden met voeten getreden. Je bent inmiddels je leven niet meer zeker als je recht door zee bent. En als iemand na veel wikken en wegen dan veroordeeld wordt voor een strafbaar feit dan wordt er een fopstraf uitgedeeld. Het gaat pas goedkomen als het beleid veranderd.
Shirley Tuart
😪😪😪😪
 
Yalcin Duldar
Rust in vrede lieve man je zal niet vergeten worden … En de mensen die dit gedaan hebben van mij mag de doodstraf ingezet worden!!!!
Robert M
We leven in een samenleving waar de criminelen de dienst uit maken en we een overheid hebben die te laf is om daar tegen op te treden. Gewoon keihard aanpakken die maffia. Desnoods stuur je het leger er op af
Wim Schoenmakers
“In wat voor samenleving leven we eigenlijk”? In die samenleving die jullie zelf gekozen hebben, waar tuig van over de hele wereld wordt uitgenodigd om hier dood en verderf te komen zaaien!
Martijn Rijsewijk
Peter “ouwe gouwe, pfff wat zal je gemist worden, groot verlies, groot mens
H de Groot
Te triest voor woorden en een groot verlies
hennie van den berg
petee r de vries u was een belangrijk persoon
 
Joris van Amsterdam
Als je ook kijkt hoe die kerels gekleed gaan tegenwoordig: in een jeans overhemd in functie en in een roze bloes.
Flap Drol
Ik snap de hele verontwaardiging niet. Peter wou de kroongetuigen bijstaan en dat is hem fataal geworden. De verontwaardigheid bij de vele “vergis” moorden heb ik nooit gezien terwijl dat nog lijper is. Want die mensen hebben zich nooit in de positie gesteld om het uberhaubt te overkomen. Dat kan dan werkelijk iedereen gebeuren die in een zelfde soort auto rijdt als het doelwit aangezien de schutters allemaal het IQ van een goudvis hebben. Maar geen bloemen zee voor die totaal onschuldige mensen die er helemaal niks mee te maken hebben. Geen zenders die complete uitzendingen eraan besteden . Niks.
Maria De Schepper
Ik hoop dat die persoon (nen) die deze laffe schandalige aanslag op deze liefdevolle, goede persoon hier mee niet weg komen en zwaar gestraft worden voor het geen ze aan gericht hebben, Peter R. De Vries verdiende dit niet
hennie van den berg
peter r de vries rust zacht
f W
Wie zich afvraagt in wat voor samenleving we leven heeft geleefd/leeft met ogen dicht of onder een steen 😎🤣🤣🤣🤣 moord en doodslag is er altijd al geweest.. Ook in dit kikker landje….
 
Bubbling Remix
Keurt de katholieke kerk een open relatie goed?
Razer
Ik blijf erbij dat Peter nog had geleefd vandaag de dag als de autoriteiten eerder hadden gehandeld, iemand vrij laten loslopen in Nederland die eerder vast zat en gewoon gevaarlijk was hoort gewoon niet. Misschien dat dit een vreemde denkwijzen is maar dat is wat ik er gewoon van denk.. Rust zacht Peter en doe Theo/Pim daarboven de groeten.
Martijn Rijsewijk
JONGENS ECHT? GAAN MENSEN HIER NU POLITIEKE EN MAATSCHAPPELIJKE MENINGEN GEVEN BEETJE RESPECT MENSEN AUB
justkiddin1980
In wat voor een samenleving!?! In een door linkse deugmenschen verpestte samenleving…Ze kunnen niet inzien dat hun “multi culti experiment” is gefaald en in plaats van hard en daadkrachtig op te treden kiezen ze ervoor om hun koppen in het zand te steken en de problemen te negeren!
DutchGamerPC
We leven in een samenleving waarin iedereen te druk is met hun koophuis, hypotheek afbetalen, en vakanties plannen. Vervolgens doet iedereen nu huillie huillie, en zijn we allemaal in “shock” maar de realiteit is dat dit alledaags is. En vanavond neemt iedereen weer een tikje om de pijn te verzachten.
Ariesmonique
Was Peter gelovig dan?

29 Laatste interview Peter R. de Vries (25-06-2021)

Back to menu

TV Monument Special: Peter R. de Vries 
 
Omroep MAX zendt naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries de TV Monument Special: Peter R. de Vries uit op vrijdag 16 juli 2021 op NPO 1. 
 
Laatste interview 
In de TV Monument Special: Peter R. de Vries spreekt Han Peekel met Peter R. de Vries. Het is, achteraf gezien, het laatste interview dat Peter zal geven. 
 
De rol van televisie en onopgeloste zaken 
De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt. Peter R. de Vries vertelt aan Han Peekel onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweeg brachten. 
 
Het laatste interview met Peter R. de Vries vond plaats op vrijdag 25 juni 2021. 
 
TV Monument Special: Peter R. Vries is te zien op vrijdag 16 juli 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

30 Verslaggever Joya de Boer is bij het afscheid van Peter R. de Vries

Back to menu

21 jul. 2021
 
Woensdag kan iedereen die daar behoefte aan heeft afscheid nemen van Peter R. de Vries. Even voor 11.00 uur opende Carré in Amsterdam haar deuren en mogen mensen hun laatste eer bewijzen aan de donderdag overleden misdaadverslaggever. De wachttijd liep rond het middaguur al op tot meer dan 2 uur.
 
og3ne fan priscilla
Ik kan het gewoon nog steeds niet geloven wat was het een goede man Dit had hij echt niet vediend 🙁❤
Humble Bundle
Peter was maatje Verbaasd me vn hoop mensen Wappies die hem eerst voor rotte vis uitmaakte toen hij nog leefde, die staan nu met krokodillen tranen, nu ineens hem als held zien Held was hij al Dus doe niet schijnheilig R.I.P Peter Gabbertje
aj meijer
de Arena had ook wel iets mogen doen voor Peter , hij was een grote Ajax fan

31 Kist Peter R. de Vries bezaaid met rozen

Back to menu

21 jul. 2021


 

Het publiek neemt vandaag in Koninklijk Theater Carré afscheid van Peter R. de Vries. Naast de gesloten kist, die is bezaaid met rode rozen, is het voetbalshirt van de vermoorde Nicky Verstappen te zien.

Dat is te zien op bovenstaande beelden van RTL Boulevard. Carré opende iets voor 11.00 uur de deuren. Er stond toen al tot in de Sarphatistraat een lange rij met belangstellenden die De Vries een laatste groet willen brengen.

In stilte wordt er door het publiek in het theater afscheid genomen. Achter de kist is een groot portret van De Vries te zien. Het Ajax-shirt van Nicky Verstappen, dat naast de kist staat, hing voorheen op het kantoor van de misdaadjournalist. Hij was erg begaan met die moordzaak.

Peter R. de Vries is overleden na de aanslag die dinsdagavond 6 juli op de Lange Leidsedwarsstraat op hem werd gepleegd. Op woensdag 21 juli wordt publiek afscheid genomen.

Mensen kunnen bij de baar een korte groet brengen. Het is de wens van de familie van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenheid krijgt een laatste groet te brengen. Het afscheid is daarom verdeeld over twee dagen.

Het verzoek van de familie is om in plaats van bloemen een donatie te doen aan Stichting de Gouden Tip. Deze stichting, opgericht door De Vries, zet zich in om coldcase-zaken, zoals de verdwijning van Tanja Groen, op te lossen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

32 Uren in de rij voor Peter R. de Vries: ‘We willen wat terugdoen’

Back to menu

21 jul. 2021

Duizenden mensen hebben woensdagmiddag in Theater Carré afscheid genomen van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist werd twee weken geleden neergeschoten in Amsterdam.
 
Jessica C_K de Koster
Ja, bezaaid met Rode Rozen; zoals zijn familie en intimi zeiden: Peter is 1 en al Liefde. Wij volgen hem vanaf dat ik nog een kind was. Lieve man was het toch. Nederland is trots op u en zo verdrietig dat wij van u afscheid moeten nemen. Er is niemand zoals u. Dank u wel voor uw liefde, steun en strijd! Rust zacht lieve Peter R de Vries, we zullen u nooit vergeten!
Aurora Heaven W
“When do you think people die? When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No. When they are ravaged by an incurable disease? No. When they drink a soup made from a poisonous mushroom!? No! It’s when… they are forgotten.”
Mercer Axe
Peter zal blijven doorleven. Rust zacht held. ❤
Flore Pensaert
Als Belgische filmstudente met een enorm groot rechtvaardigheidsgevoel, keek ik enorm op naar Peter. Wat spijtig, dat zijn beste kwaliteiten ervoor hebben gezorgd dat hij omgelegd werd. Zelfs in België gaan we deze krachtige man missen.
Queen
Hij was ene geweldig man en iedereen ongeacht religie, afkomst is het hier helemaal mee eens en dit bewijst nog een keer dat hij er altijd voor iedereen is geweest
S Ramchand
Beste Peter , heel Nederland gaat jou missen, Rust zacht maar vergeten nooit, uw staat altijd voor ieder een klaar.
Julian dullemeijer
Deze gast was geweldig een legende
Thanh Trang Nguyen
Miss you much Peter, sleep well! 😢😢😢💐💐💐💐🙏🙏🙏
 
Silvie L
Al heeft hij ons verlaten, hij laat ons nooit Alleen, Wat wij in hem bezaten, is altijd om ons heen ….R I P Legend Peter R de Vries😘💐🤲 Heel veel kracht en sterkte aan de nabestaanden🌹 💪
Balyeet Bhagaloe
Rip nederlandse legende
Dennis Veneman
Prachtig dat de familie dit doet. Sterkte nederland.
Jort Meijer
Rust zacht Peter!❤️🙏
pia fokking
ja. een absolute wereldheld. zonder wratjes op zijn knieeen omdat ie acda en de munnick ook zo goed vond.
Angel
Rust zacht ❤️❤️❤️
thomas tijsma
Mooi hoe iedereens reactie is👍❤️
Danny Venema
Peter was geweldig persoon heeft veel mensen geholpen
Ite Timmer
rust zacht bedankt sterkte voor de fam
Agneta Szucs
Ik had het vrijdagochtend op de Belgische Radio gehoord. Ik was toch wel even in schok. Vind het echt, echt héél erg, maar hij is spijtig genoeg nu de verkeerde persoon tegengekomen. Ik vind het écht héél héél érg, maar dat is het risico, en als ik hem was zou ik ook met liefde in het hart gestorven zijn als een martelaar tegen het juiste!
Saida Matrag
🙏🙏🙏❤️❤️🌹
Rob Buser
mooi & gepast …ik hoop doch niet alleen het afscheid van Peter R….doch het begin van en voor velen die hem in zijn voetsporen zullen volgen… luider zelfs!
Dineke Wijmer
R.I.P Peter we zullen je missen🙏🙏🙏
Snoopy AmStaff
RIP, we zijn een krijger verloren! Namaste love&light.💙🙏💜
Adam Echant
:(( rust in vrede
Harm Zondag
1 woord…onvervangbaar.
Sem Kali
Ik begin echt steeds te geloven dat de “staat” hier achter zit, die Taghi verhaal is maar gewoon false flag verhaal om de aandacht af te leiden. Hetzelfde als bij Pim Fortuyn.
 
Stefanie Ernst
Hij is zo goeie en een lieve man
Guido Bonami
KARMA gezocht en gevonden !
Robert Vliegenthart
🛡👑Peter R. de Vries👑LEGENDS NEVER DIE🛡🌹
Diana Dear
Je was een topper, dag lieve Peter ❤️
Nathan Huysveld
Die gasten doen alsof et nen attractie is
 
bigboreharley
en nu ? wie wat gaat nu eens wat doen ? of blijft het nog 48 uur met lullen op tv of komt de overheid in actie.
larsruben1
Rust zacht Peter, Moge u in de armen van Jezus rusten. U was een kanjer. Amen.
Tanja Groen
🙏🌹❤️🌹🙏 😓 we gaan je zo erg missen 😥
 
Killertje Mike
Rust zacht Peter r vries ❤️❤️❤️
lili ak
😭😭😭😭😭niet te bevatten
Margo Hoogwoud
Bigboreharley als de overheid echt een hart had.was dit zeker niet gebeurt. Kijk maar naar Pim van tuin de dader loot nu lekker weer vrij rond paar jaar gezeten.en ook de andere mannen ik kom niet zoo gauw op hun naam.die zijn ook vermoord.enz enz STRAFFEN HIER zijn sofly en te luxe.dus we gaan lang wachten dat de overheid hier wat aan gaat doen.
Arex
Doodstraf aan de daders ☹️
 
Mistah Nogood
Jammer, maar dat wisten we 2 weken geleden ook al. Tevergeefs, rip Petert.
Goy de patriot
Afscheid is wanhoop. Afscheid doet pijn. Afscheid is het besef dat je ‘r niet meer zult zijn.
Charlie
I lost my good friend
Süleyman Demirtas
Vanaf 11:00 tot 20:00 ligt die kist nou daar met peter erin?
Daniël Wessels
1:23 zo sla je geen eens een kruis maar goed Rust zacht Peter
Walter White
Ik vond het een uniek mens, maar dit slaat erg door.
Mart Visscher
Mensen die dit disliken hebben echt geen respect
Humble Bundle
Peter was maatje Bn verbaasd de mensen die hem eerst voor rotte vis uitmaakte toen hij nog leefde, en nu met krokodillen tranen er staan. Schijnheilige Peter hield vn puur R.I.P Peter Gabbertje xx
Abc
Peter is held.
Peter r. Petalo
Heb net mijn veter strik diploma gehaald .. vet wijs mee mensen👉👍
Dispereert niet
Hoe lang word dit nog uitgemolken ?!🤔
Bzake
Het is nog steeds moeilijk om te geloven dat Peter R De Vries dood is. Hopelijk levenslang voor de criminelen
Caesar de Rooy
LS… De man was gedreven maar onder controle van de cabal. JD heeft hij niet aangepakt…
Richard Yo
Wat een sneuheid anno 2021
Richard Yo
Een dichte kist en dan denken dat hij daar ligt 😂😂😂😂
Peu S
De man die met een Emy stond te zwaaien na Natalee Holloway … nooit opgelost.,,… dat was de deug peter te top. Narcistische zelfingenomen meneer die in alle deug programma’s zat op msm! Hij hoefde van mij echt niet dood maar om nou te zeggen wat ga ik die gast missen,… nee
Dispereert niet
Denken die mensen nou echt dat hij daarin ligt ?
 
GEERT WILDERS NEXT
 
Ugur Sariusta
Er klopt daar niets van die kist lijkt wel erg klein de man is ongeveer 1.90 bijna 2 meter raar
Tjoko Loko
Dislikes zyn van de vrienden van de daders.
Ronny Farang
Hij is gestorven aan zijn eigen multi culti schijt, nu de rest nog !!!
Randolf Sorandy
Wat een drama! In Yemen gaan al enkele jaren kinderen dood door honger. Daar huil ik liever voor. Peter speelde met vuur en heeft zichzelf verbrand. Zelf opgezocht.

33 Honderden mensen in de rij voor Peter R. de Vries

Back to menu

21 jul. 2021


 

Honderden mensen staan vandaag urenlang in de rij om Theater Carré binnen te komen, om daar misdaadverslaggever Peter R. de Vries de laatste eer te bewijzen. Allemaal hebben ze hetzelfde doel, maar een ander verhaal. AT5 en NH Nieuws zetten een aantal van hen op een rij.

Midden tussen de stoet mensen staat Vito Shukrula. Hij leerde De Vries kennen in de rechtszaal. “Als hij er was ging ik een stapje harder zetten, want Peter was kritisch.” Nu staat hij in de rij om hem een laatste groet te brengen, ook al stonden ze soms wel eens tegenover elkaar met hun werk. “Maar hij was kritisch en rechtvaardig. Hij heeft een hele grote bijdrage geleverd aan de maatschappij. Hij was een uniek mens.”

Achter hem staat een aantal dames in de rij. Ze hebben speciale shirts laten maken, met daarop een foto van De Vries en achterop de tekst die De Vries als tattoo droeg, on bended knee is no way to be free. “Uit respect staan wij hier.”

Iemand die ook met een speciaal shirt in de rij staat, is DENK-raadslid Sheher Khan. “Dit had hij aan tijdens de Kleurrijke Top 100 een aantal jaar geleden. Hij heeft hiermee zijn boodschap gegeven die hij altijd geeft: opstaan voor de minderbedeelden.”

Iedereen die dat wil, kon vandaag in Carré afscheid nemen van Peter R. de Vries. Het theater opent van 11.00 tot 20.00 uur voor de gelegenheid de deuren. Belangstellenden moeten rekening houden met mogelijk lange wachttijden. Mensen kunnen bij de baar een korte groet brengen. Het is de wens van de familie van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenheid krijgt een laatste groet te brengen. Het afscheid is daarom verdeeld over twee dagen.
AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

34 Kist met lichaam van Peter R. de Vries uit Carré gedragen

Back to menu

22 jul. 2021
De kist met daarin het lichaam van Peter R. de Vries is donderdagmiddag even voor 13.00 uur Carré uit gedragen. Het afscheid in het Amsterdamse theater was alleen voor genodigden. Intimi van de overleden misdaadverslaggever gaan nu naar de uitvaart

35 Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting over afscheid Peter R. De Vries | SHOWNIEUWS

Back to menu

23 jul. 2021

De oud-politiewoordvoerder werkte al in de jaren ’90 samen met Peter R. de Vries.
 
Cees van der Spek, zou het levenswerk van Peter voort moeten zetten, rust zacht Peter.
 
YoutubeYouri
Peter we love you!!
Nathalie V D Eeden
Hij was een heel goed mens Peter we gaan je allemaal heel erg missen rust zacht toppertje 😭😭😭😭🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Sandra Targaryen
Nederland is een bijzonder mens verloren 😭😢
Daphne Mulder
Wat een mooi mens. Er komt nooit meer zo iemand terug! Bedankt, Peter!
 
Mohamed Bouyajir
Ben nu 32 keek altijd naar zijn programma’s op tv in de jaren 90. R.I.P. Peter R de Vries medeleven aan de familie en vrienden ♥️🙏
no oneknow
People shouldn’t be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.
Marlie Maessen
Laten we “allemaal” bij ons zelf nagaan hoe wij in het leven staan. Kunnen we wat meer omkijken naar de andere mens? Zijn we rechtvaardig en zuiver in ons handelen?
Sel
Wat was jij een man Peter, rust zacht❤️
 
Moen Frijde
Er is niemand die de plek van deze held kan innemen niemand en nogmaals niemand. Rust zacht strijder💔♥️😘
R.M. R.M
Perspectief en realisme, we zetten beide maar mondjesmaat in tegenwoordig. Geen enkele samenleving is volledig gevrijwaard van geweld. Al sinds Kaïn en Abel slaan mensen mekaar de hersens in, dus laten we ons nooit volledig veilig wanen noch denken dat geweld geheel beheersbaar is. Gelukkig valt alles reuze mee in Nederland, we zijn geen Mexico of VS.
MONTi BEATS
Meneer Klaas Wilting dank voor dit prachtige samenvatting.. hoe u verteld komt echt binnen, fijne stem ook. U zou meer op de televisie moeten.. en dank shownieuws. Rust in vrede held
 
Mary Allauca
❤mooi eerbetoon.
Miena Mie
I SALUTE YOU 👏💝💘😢😭😭😭😭💔💔💔💔THANKS FOR EVERYTHING😇🙏❤👌PETER❤📿
anil smit
😭😭😭😭
V•NDEN
De man verdient een STANDBEELD! alle slaven handelaren standbeelden weg ermee……maar PETER MOET ER ÉÉN KRIJGEN!!!! 🎖🙏🏼🕯
Mayra Kop Jansen
Pete is onvervangbaar Rust in vrede Peter
nuno gomes
Amsterdam kom op met straatnaam en standbeeld 🌹R.I.P 🌹Peter R. de Vries 🌹
Huuske Atadogan
Dat Klaas na al die jaren in het wereldje daar nu achter komt
 
Pino De Blauwe
Bijzonder Dat er hoop Schijnheilige normale mensen en semi Bn’s die hem eerst voor rotte vis uitmaakte, en nu met krokodillen tranen hem held vinden Peter was Gabbertje Hij hield niet vn dit Schijnheilige mensen R.I.P PETER Xx ouwe Gabbertje
Shaytan Biryani
Mijn hart doet nog pijn
Snoopy AmStaff
Wie t gaat doen, de zaak Tanja Groen? John van den Heuvel!💙🙏💜
Alida Jessie
Klaas Wilting heeft het prima verwoord. Maar wat een vreselijk laag niveau verder. Erg domme mensen. Ben blij dat ik nooit t.v. Kijk.
 
Kristine
Waarom hebben ze hem toch niet meer beschermd?
 
Willem F
Ze vroegen mij ook maar ik ga niet op zo’n suffe kruk zitten!
 
Mel Mel
Wel heel goedkoop al die reclames!
 
norma desmond
IK vind dit z o pijnlijk. Alsof hij de nieuwe Messias was echt – ik wist ookw Er l zonder hem dat deze samenleving niet v er inliggende is. Wie niet?
 
Now it's all about me and my learning process.
Nederland is een bijzonder mens verloren! dus de rest is maar onzin, besef wel dat zijn naam in pedo praktijken wordt genoemd en dat hij demmick vrij sprak door te zeggen er is geen bewijs terwijl de voormalig minister van justitie, els borst zelf heeft verklaard dat zij het maar gek vind dat dit soort mensen nog niet vast zitten in het gevang omdat er zoveel bewijzen zijn dat zij zich schuldig maken aan pedo praktijken, enkel kom ze niet te veel zeggen omdat ze nog in haar functie zat, ze heeft verklaard dat ze na haar functie een boekje zou open doen en misschien zelfs een boek hierover gaan schrijven, 3 weken na het beëindigen van haar functie is ze vermoord. Besef ook dat Peter met heel veel polities niks had hij vond ze maar corrupt etc etc hij zou dit zeker niet goed keuren dat de politie nu zogenaamd achter hem staat en zijn naam gebruiken om meer empathie op te wekken…
El commedanto 84
Indd niet veilig met zulke gevaarlijke politici die naar macht en geld lusten
hieperdepiep
Komt door dat we al die berbers hierna toe hebben gehaald. Schuld van PvdA D66 CDA
ilona lubach
De week van te vore had poltie een dader op gepakt en zaterdag vrij gelaten
Ash Richards
Ben benieuwd of degene die de trekker over haalde al begint te beseffen wat ie gedaan heeft…correctie..eigenlijk niet, laat die maar rotten in een cel de rest van zijn leven.
First Name
Beetje naief toch, er worden honderden miljoenen euros verdient in de mafia business. Ze geven geen reet om een mensen leven. mensen gebruiken ook zelf zoveel cocaine, dus ja raar wereldje
Y. Yeti
Vergeleek je hem nu met Pim??? 😅😅😅😅😅
Denny De waal
Dat deed Peter al de tijd al
 
avdb51
Ik hoop werkelijk dat zijn zoon oppakt wat Peter r niet meer kan. Please wél in alle veiligheid…..
 
het zalwel
Mooi dan nu maar iets doen aan het gedoogbeleid. Voordat het helemaal uit de klauwen loopt.
 
alba espinoza rocca
Hou op met de ontzien, jammer dat hij niet meer is maar we moeten ook naar het gedrag kijken van de politie en vooral naar devrechercheurs
 
Tristan Cavendish-Grosvenor
Nou lekker is dat! Dus nu is Nederland helemaal niet meer veilig ! En je moet gewoon als je verstandig bent een wapen kopen want van de politie kan je niet meer op aan!
Sabine Villeneuve
Effen slikken zegt u…..ik heb tranen met tuiten geweend…..ik aanbad Peter…..hij was een God voor mij en voor velen….
Zach Tavaris
Klaas Wilting.. Mr. DSB Bank himself.. wat een hypocriet mens, bah.
Iba Buili
En toch jammer dat hij niet is gegaan als moslim !

36 Moeder vermoorde Deborah emotioneel bij afscheid Peter R. de Vries

 

Back to menu

21 jul. 2021

 

Moeder van vermiste Deborah Rosiek komt afscheid nemen van Peter R. de Vries. Duizenden mensen zijn naar de stad gekomen om vandaag afscheid te kunnen nemen van Peter R. de Vries. Ook de familie van Deborah Rosiek, de Amsterdamse die in 2003 werd vermoord en nooit meer is teruggevonden. “Peter heeft gestreden, hij heeft zijn best gedaan.”

Rosiek was zwanger van een tweeling toen zij in 2003 verdween. Ze is nooit meer teruggevonden, haar familie tastte in het duister over de moordernaar. Het lichaam is nooit gevonden. Op de avond van de moord werd Rosiek door haar minnaar Hans P., een oud-politieman, opgehaald.
P. werd een half jaar na de verdwijning opgepakt en gold als verdachte van de drievoudige moord maar werd algauw vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

“Hij heeft heel veel voor iedereen gedaan, hij heeft heel veel voor mij gedaan. Daar ben ik hem dankbaar voor, en daarom wilde ik dit bijwonen. Ik bid tot God dat hij rust vindt nu. Bedankt Peter, dat je zoveel voor ons hebt gedaan.” Een ander familielid zegt: “Peter heeft gestreden, hij heeft zijn best gedaan.”

Al vroeg in de morgen staat er een lange rij voor Carré, waar mensen vandaag tot afscheid kunnen nemen van Peter R. de Vries. Die rij bestaat uit een divers palet aan mensen, allen met hun eigen (persoonlijke) herinnering aan de overleden misdaadverslaggever. Het publiek neemt vandaag in Koninklijk Theater Carré afscheid van Peter R. de Vries. De gesloten kist van De Vries is bedekt met rode rozen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Gisteren kon het grote publiek nog afscheid nemen van de vermoorde misdaadverslaggever. Zo’n 7.500 mensen brachten een laatste groet uit en tot ’s avonds laat bleef de rij lang. Veel Nederlanders zijn geschokt door de dood van De Vries.

Om 11 uur vanochtend begon de plechtigheid in het theater Carré in Amsterdam. Zo’n 800 genodigden namen afscheid van de bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter. R. de Vries. Aan het begin van de uitvaart speelde het lied “Guaranteed” van Eddie Vedder, schrijft RTL Nieuws. “On bended knee is no way to be free”, ofwel “op de knie is geen manier om vrij te zijn”, zo weerklinken de eerste woorden van het nummer.

Onder meer de zoon van De Vries, zijn dochter, zijn partner en broer spraken de aanwezigen toe. Naast familie en vrienden waren er ook heel wat collega’s aanwezig. Ook familieleden van slachtoffers van misdaden waar De Vries zich voor inzette, waren uitgenodigd.


De burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vloog terug van vakantie om de ceremonie bij te wonen.

37 Een muzikaal eerbetoon aan Peter R. de Vries | Gouden Televizier-Ring Gala 2021

Back to menu

14 okt. 2021

😢 Xander de Buisonjé, Jan Dulles, Berget Lewis en Nick Schilder brengen een indrukwekkend eerbetoon aan Peter R. de Vries.
 
Gertjan Jansen
Iedere keer als ik iets zie weer van Peter. Wordt ik emotioneel. Dit heeft diepe i druk gemaakt. Elke dag het gemist van deze Nederlandse held zal nooit slijten
Richarmed
Word er weer emotioneel van. Zo bizar, voor iemand die je niet kent. Maar hij was altijd overal. En zag hem graag. Vind het nog steeds zo onwerkelijk dat hij er niet meer is. Prachtig eerbetoon.
 
Familie, vrienden en anderen die Peter R. de Vries persoonlijk kenden, hebben in theater Carré in Amsterdam afscheid genomen van de vermoorde misdaadverslaggever. Hij is vanmiddag in besloten kring gecremeerd.
 
De bijeenkomst begon om 11.00 uur en werd bijgewoond door enkele honderden genodigden, onder wie tal van bekendheden. Burgemeester Halsema van Amsterdam was er ook, zij vloog terug van haar vakantieadres om bij het afscheid te zijn.
 
ayman kajdouh
Geen woorden voor echt niet te geloven we leven in een rechtstaat en dan gebeurd dit

38 Verhalen van naasten Peter R. de Vries bij uitvaart


Back to menu

23 jul. 2021

 

Vandaag namen in theater Carré zo’n 700 genodigden afscheid van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Onder hen onder anderen Ajax-directeur Edwin van der Sar, burgemeester Halsema, Matthijs van Nieuwkerk en Dries Roelvink. Maar de speeches tijdens de dienst kwamen van De Vries’ naasten, zoals van zijn broer Wouter en kinderen Royce en Kelly.

Na het publieke afscheid van Peter R. de Vries nemen vandaag familie, vrienden en collega’s in besloten kring afscheid van de misdaadjournalist in Koninklijk Theater Carré. De dienst voor genodigden begon om 11.00 uur.

Zo’n 7500 mensen brachten een dag eerder de laatste eer aan De Vries. De wachtrij liep in sommige gevallen op tot zo’n twee uur, maar dat was voor de wachtenden geen belemmering. Al wachtend vertelden velen graag hun persoonlijke herinneringen. Het theater zou om 20.00 uur sluiten, maar bleef twee uur langer open.

Peter R. de Vries (64) werd dinsdagavond 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat toen hij vanaf de studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein naar zijn auto liep. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Donderdag 15 juli meldde de familie dat de misdaadjournalist aan zijn verwondingen was bezweken.
AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

39 Vaarwel Peter R. De Vries (64) ❤ 22/07/2021 Amsterdam OOST

Back to menu

22 jul. 2021

Rouwstoet met familie en politie rijden over de wibautstraat ! Amsterdam OOST Beelden : GoudeFraude TV
 
Gone, but never forgotten ! RIP Peter

Peter Toshiba

Zo een trieste wereld dit. Vol met zieke geesten. Rust zacht Peter.
 

 

AA ronald
Vaarwel peter jij was heel erg goed in oplossen van zaken waar de politie verder niks kon doen ik wens de familie veel sterkte toe Nederland gaat je heel erg missen rust zacht 😢💐🌹⚘⚘⚘⚘⚘🌺
 

 

Nora 15
Rust zacht sterke lieve man, strijder en vader. Rust nou maar zacht. Belgie rouwt mee, ook wij kenden en hielden van je. Vriend. Mens. Goede reis Peter, goede reis 😔🖤🕊
 

 

Mojgan Hamid
peter heel aardige man sterkte voor familie.
 

 

Crazy70li
Uit het oog maar nooit uit het hart. R.I.P strijder!
 

 

Jori Haar
Zo jammer van zo’n goede man, toch een beetje onwerkelijk nog steeds. Toch heb ik mij altijd afgevraagd waarom de politie niet doet/kan wat Peter deed.
 

 

fatima Herf
Rust zacht…voor altijd uit het midden maar voor altijd in ons hart ♥
 
 

 

GUUS fleer
Peter was een goede man hij heeft goede dingen gedaan
 

 

Michau B.S. Woudstra
Rust in vrede Peter je was een goede man
 

 

Marcel Schreurs
Strekte familie en peter r de Vries we zullen je missen
 

 

LijmPistool
Rust zacht Peter
 

 

RSV VSR
Het beste Peter ! Dat je daarboven maar fijn mag praten en borrelen met Theo van Gogh en Pim Fortuijn !
 

 

Serious
Diep triest dat Peter de enige persoon was die Aruba (en de andere Antillen ook) kon redden van een economisch fiasco nu zelf doodgeschoten is door een Antiliaan notabene. Of denken ze daar soms dat het toerisme op de Antillen geen knauw had gekregen na de dood van Nathalie Holoway? Ik woonde ten tijde van die zaak op Bonaire en overal zagen we de effekten op het toerisme, mensen bleven weg. Pas nadat de zaak werdt opgelost kwam het toerisme weer volledig op gang. Triest dat er zoveel debielen rondlopen.
 

 

Kees kut
Ik Zach het ook ik rust zacht en zal God met uw zijn Peter
 

 

Miranda Vleghels
Rust zacht peter🙏❤💐onze held
Jeroen's Gambling
Een mooiere uitvaart kon die niet wensen. Het ga je goed Peet.
 

 

Mary Cordromp
Vaarwel peter r.de vries wij allemaal zullen uw heel erg missen,en nogmaals bedank ik uw voor alles wat uw gedaan had,met een hart van goud.super!!!
 

 

Doewez Deiz
Niemand zal ooit zijn plek kunnen vervangen Peter is een LEGENDE hij is als een man gegaan
 

 

SD P
hij kent nu alle geheimen. ik hoop dat hij een prachtige plek krijgt daarboven.
 

 

24/7 Gaming
Deze man is een held. Was het niet overal met hem eens, maar 1 ding is zeker zijn doorzettingsvermogen slimheid en persoonlijkheid heeft hem veel zaken doen oplossen. Ik heb zoveel respect voor Peter, dit is zo’n onrecht wat hem is aangedaan. Er zijn andere misdaadverslaggevers, maar Peter was met afstand de beste. Ik ben echt kapot van kan het nu ook niet droog houden. Mag hopen dat hij nu rust vind. Peter we miss you 🌹
 

 

Ingrid Cicilson
Vaarwel Meneer Peter R de Vries, U heeft het goed gedaan, On bended knee is no way to be Free ❤👏
 

 

TheFlyingDutchman
Ondanks dat ik het systematisch met je oneens was wil ik je toch bedanken voor een kritisch tegengeluid en discussies. Hetgeen waar onze democratie op gebouwd is. Vaarwel Peter!
 

 

D D
Bedankt voor alle goede daden die je hebt verricht en alle mooie programma’s die je hebt gemaakt. Je zal een gemis zijn op de nl televisie, journalistiek en alle nabestaanden die je altijd hebt bijgestaan tot het bittere eind. Je hebt veel mooie dingen gedaan en mooie dingen bereikt. Dankjewel en vaarwel peter😥
 

 

Akki Muuri
Vaarwel komt straks voor velen, gevaccineerden worden imuum en resistent voor nieuwe variaties wat momenteel als paddestoelen uit de grond schieten. Rip.
 

 

Urby Kanters
Rust in vrede, Peace
 

 

Masita atisam
Je ziet nu pas hoe geliefd deze man was door bijna alle mensen . Het mooiste aan hem was dat ie zijn emoties altijd durfde te tonen , hij liet zijn ware ik zien op tv zonder overdreven cool te doen , stoer te doen of non stop lachen om niks… Daar kunnen heel veel andere televisie mensen nog iets van leren . Hij was een stroef figuur maar zal altijd een “ held “ blijven voor de Meeste mensen , hij heeft dus wat nagelaten , zijn bestaan is niet voor niets geweest . Rip 🙏🏽
 

 

Wesselhh11
Rust zacht peter🙏
 

 

Marielle van leeuwen
Peter wordt gemist het was een bijzondere man met een groot hart ik zal zijn droge humor tijdens confrontatie,s erg missen en zijn enorne inzet voor alles wat hij deed
 

 

Erhan
Echt jammer dat hij overleden is keek altijd graag naar zijn programma’s
 

 

Sh. S.
Geen woorden voor dat een mens op deze manier aan zijn einde komen, lijk meij zo erg voor nabestaanden om te verwerken.
 

 

Sam Zijverden
Goodbye hero.. ❤️🥀
 

 

Dirk
Weinig mening met deze man gedeeld. Maar sterke strijder voor zijn eigen parochie. Respect en rust in vrede Peter.
 

 

Jan Sap
Peter was (als) een engel, die op deze aardkloot zijn goede daden heeft kunnen verrichten. Zijn laatste periode, de toekomst, heeft hij door een laffe daad niet meer kunnen voltooien. R.I.P Peter. En na alle plechtigheden mogen van mij mbt de daders de duimschroeven (liever letterlijk, maarja mag jammer genoeg niet meer…) bij de daders worden aangedraaid.
brigitte lehmann
Respect voor Peter de Vries ik kan het niet geloven dat hij er niet meer is
 

 

A A
😢❤️ wat een held 🙏🏼
 

 

D Biggs
Rust zacht ik ga je missen ❤️
 

 

Gieta Moetoer
R.I.P Peter R. De Vries🙏🙏🙏
 

 

Thomas Gizaw
Rest in peace 🙏
 

 

Misz N
Het is zo onwerkelijk en zo oneerlijk, ik kan het niet geloven, Peter R. de Vries, de held van Nederland is er niet meer! Kinderen hadden vroeger een held met een cape, jij was die van mij! Ik neem je mee in mijn rechtvaardigheid, oprechtheid, warmte en dapperheid. Ik geef jouw waarde en normen door aan mijn toekomstige kids. De daders hebben heel veel mensen in 1 klap zoveel verdriet gegeven, iedereen dit dit raakt en hem zullen missen, zijn in 1 x met een leegte achtergelaten, dat niemand kan vullen, want R is R maar 1 zoals Peter R. de Vries vanaf het moment dat de dader de kogels af ging vuren of überhaupt dacht ga ik doen, verloor hij zijn menselijkheid en veranderde hij in een monster. Moge het rechtvaardigheid zegenvieren voor ons alle. Rust in vrede lieve Peter, ik weet zeker dat je daarboven 1 van de mooiste plekken krijgt.
 
 
Milan van Nooij_2004
Uit het zicht maar nooit uit het hart Nederland zal hier nog vaak aan denken 🙏🕊❤🇳🇱
 
 
alex kapa
Hartverscheurend dit, echt zonde

 

billytron75
Rust zacht, vaarwel! Ik hoop dat je hebt meegekregen hoe geliefd je hier was. Onverteerbaar dat dit jou heeft moeten overkomen.
 
 
ikram ikram
😭😭😭😭ik hoop voor jou een plek in de hemel ❤❤
 
 
Anisa Jansen
Ik ben zoo down door zijn dood alsof ik een dierbare kwijt ben rust zacht held je zal nooit vergeten worden❤️
 
 
 
kAIZER KING
The Real Dutch man. In heart of freedom the Country lost the hero
 

 

insana moumna
Dag Peter,we zullen je elke dag missen!bedankt voor alles.
 
Boukje Tijhuis
Wat een groot verlies voor Nederland. Zo zonde van zo’n geweldige man met het hart op de goede plek. Altijd veel bewondering voor hem gehad. We gaan je missen Peter R de Vries. (En voor die enorme sukkels van daders en opdrachtgevers: Karma is a bitch!)
 
gamer boy
Hij blijft Voor altijd is ons hard 😔🙏🙏🕊🕊 RIP peter
 
 
 

7

Gea B
Rust zacht Peter
 
 
Edwin
Zo triest 😞 Het ga je goed gozer ❤ Voor de verantwoordelijke hufters van deze zinloze actie,,, oud Boeddhistisch gezegde… zoals de kar de os moet volgen, zo wordt je ook achtervolgd door je daden! 🤮
 
Hamar44
Vaarwel ouwe taaie. Je hebt er heel wat in de bak gekregen. Goed gedaan man. RIP.
 
 
Newflower Getu
Rest in peace 👏👏👏
 
lucas rem
2e Oosterparkstraat, Bedankt voor het delen. Jammer dat ze niet even langs Theo zijn gereden met de motor gate, een ereronde door de stad. De begrafenis is nu gaande, respect!.
 
 
Fenrir Music
Zou Peter ooit geweten hebben, hoe geliefd hij was. Wat ga ik die man missen ook bij Boulevard. Altijd zijn mening klaar, of je dat nu leuk vond of niet, hij hield tenminste niet zijn mond. Moge je ziel rust vinden.
 
Marlijn vos
Rust zacht peter je bent een held ❤️
Mohamed43
Vaarwel Peter en rust zacht 🤲…Weet er iemand waar hij begraven is? ⚘
 
John Lam
Dat dit kon gebeuren, waar gaat dat heen met dit land? Diep triest gewoon
 
Koos Grebe
Mooi filmje, je zag gelijk hoe gemakkelijk oom agent de snelheidslimit zwaar overtrad… maarja.
 
 
mohasi3