A heinous miscalculation of reality More

Heinous

Very bad and shocking:

A heinous crime

Cambridge Dictionary

1 Denk Groter Debat met Peter R. de Vries

Back to menu     IMPORTANT CONTENT

2 mei 2017

Peter R. de Vries ging op 9 maart 2017 in de Concertzaal van Theaters Tilburg met studenten van de Juridische Hogeschool Avans Fontys in gesprek over onder andere zijn carrière, internetpesten en tbs-haaien. Het hele Denk Groter Debat kun je hier terug zien. www.fontys.nl

Heinous reality

Current page

Heinous crime

Natalee Holloway

The Big Picture

The Putten Case

Peter R. part 7

3 Peter R. de Vries in tranen om Nicky Verstappen – RTL BOULEVARD

22 aug. 2018

 
Een zichtbaar aangeslagen Peter R. de Vries aan de desk. Hij heeft zich 20 jaar lang ingezet voor het oplossen van de moord op Nicky Verstappen.

2 Yosef Tekeste-Yemane is één van de gewone burgers die Peter R. de Vries geholpen heeft | Op1

Back to menu

7 jul. 2021

 
Yosef Tekeste-Yemane is één van de gewone burgers die Peter R. de Vries geholpen heeft. Hij heeft, net als duizenden anderen, dankzij Peter een paspoort. “Hij reageerde binnen vijf minuten, toen niemand reageerde. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn verhaal kon doen.”

4 Wie is Peter R. de Vries?

Back to menu

7 jul. 2021

Peter R. de Vries is journalist en vaak op tv. Hij weet veel over misdaad en criminaliteit en praat daar vaak over in de media.

5 Peter R de Vries: Famed Dutch journalist dies nine days after being shot

Back to menu

16 jul. 2021

Celebrated crime reporter Peter R de Vries has died after being shot in a crowded Amsterdam street earlier this month. The fearless journalist has been described as a national hero for his tireless campaign to bring criminals to account. Two suspects have been arrested on suspicion of his murder. (Please note, this was made before the death of Peter R de Vries)
 
Kangaroo Kids
Rest in peace poor man. We need a thousand more like you.
Ronnie Pickering
This was a wonderful human being. My condolences to his family

6 Peter R. de Vries over Judas: “Ik sloeg steil achterover” – RTL LATE NIGHT

Back to menu

8 nov. 2016

Peter R. de Vries is al jarenlang goed bevriend met Astrid Holleeder, maar ook de misdaadverslaggever werd een aantal keren verrast door passages in het boek ‘Judas’.
 
In deze video: Humberto Tan, Peter R. de Vries

7 Dutch crime journalist shot in Amsterdam


Back to menu

7 jul. 2021

Famous crime reporter Peter R de Vries is ‘fighting for his life’ after being shot in Amsterdam, the city’s mayor has said.
 
Dutch police said the 64-year-old was shot on Tuesday evening in Lange Leidsedwarsstraat, a street near a large public square in the capital.

8 Dutch police arrest suspects in shooting of investigative journalist De Vries | DW News

Back to menu

8 jul. 2021

Police in the Netherlands have arrested two suspects over the shooting of prominent investigative journalist Peter De Vries. The men are due in court on Friday. Authorities are investigating links to De Vries’ reporting on a major criminal gang. European leaders say his shooting was also an attack on freedom of the press.

10 How a Dutch Gangster was Betrayed by His Sister | The Backstory | The New Yorker

Back to menu

1 aug. 2018

Patrick Radden Keefe tells the story of how Astrid Holleeder exposed a notorious Dutch gangster who happened to be her brother.

9 Astrid Holleeder wilde haar broer Willem vermoorde – RTL BOULEVARD

Back to menu

7 aug. 2018

 
Judas, geschreven door Astrid Holleeder is sinds vandaag in Amerika te koop. Daarom gaf de schrijfster een uniek interview in The New Yorker.
 
 

11 NPO1 – 1VANDAAG – 9 maart 2018 – AD van HOUT

Back to menu

10 mrt. 2018

“Sonja Holleeder liegt over criminele erfenis Cor van Hout”
 
Dat zegt Ad van Hout, broer en vertrouweling van de in 2003 geliquideerde Heinekenontvoerder Cor van Hout in een exclusief tv-interview met EenVandaag. Na die moord heeft weduwe Sonja Holleeder de criminele erfenis van Cor van Hout afgehandeld. Het ging met name om prostitutiepanden op de Achterdam in Alkmaar. Sonja Holleeder heeft onder ede verklaard dat ze die panden heeft verkocht voor ongeveer 1,3 miljoen euro. Maar Ad van Hout gelooft daar niets van. ​

12 Peter R. de Vries: lastig voor zijn omgeving, veeleisend voor zichzelf

Back to menu

16 jul. 2021

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag 15 juni op 64-jarige leeftijd overleden, 9 dagen dat hij werd neergeschoten. Precies een jaar geleden sprak journalist en oud-collega Marc Belinfante uitgebreid met De Vries. “Als je Peter R. de Vries bent, komen er dingen op je pad.”

13 Peter R. de Vries (64) is overleden (NOS Journaal 20.00 uur, 15-07-2021)

Back to menu

15 jul. 2021

Peter R. de Vries is donderdag 15 juli 2021 op 64-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag 6 juli 2021 rond 19.30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in de stad.
 
“We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘on bended knee is no way to be free’.”
 
HNTM
Peter R. de Vries is donderdag 15 juli 2021 op 64-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag 6 juli 2021 rond 19.30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in de stad. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘on bended knee is no way to be free’.
Marita Davies
Assalamu’Alaykum Warahmatullahi Wabarakatu from Sydney Australia. May Allah SWT have mercy on Peter R De Vries a wonderful man.
Vicki Kaluza
Dit is door en door triest… geen woorden voor… zo iemand kan toch niet gewoon sterven… zo’n sterke en charismatische man, gewoon weggerukt uit het leven. 🥀
Sippora Neurink
on bended knee is no way to be free♥️ schrijf deze tekst in de reacties op elke video die je ziet met Peter r de vries erin….
Only 1 Key
Heel erg verdrietig
Robby King Pin
Ik kom woorden en tranen tekort. Maar heb wel een mening hierover. Het zou eens tijd worden dat ze de doodstraf terug zouden invoeren want als het Wilde westen hierheen komt wordt het hoog tijd dat ze de straffen daarvan ook hierheen halen

14 Oud-politiecommissaris Joop van Riessen over Peter R. de Vries | Op1

Back to menu

7 jul. 2021

 
Oud-politiecommissaris Joop van Riessen over Peter R. de Vries: “Hij heeft dingen gedaan, ook voor families, die heel belangrijk en uniek zijn. Hij is lastig en hij loopt je in de voeten, maar ik hoop dat hij ons voor de voeten blijft lopen, natuurlijk.”
 
Bastiaan Stapelberg
De Vries toonde aan dat Justitie, rechters, politici, politie al 40 jaar een wegkijkend graaiende puinhoop is. Ja logisch dat hij bij dat bovengenoemd tuig, wat het meer opneemt voor daders dan slachtoffers, niet geliefd was. Daarom is het zo enorm stuitend dat juist dit tuig er als de eerste bij is zodra er weer een microfoon of een camera onder hun neus wordt geduwd dat zij zo enorm geschokt zijn. ‘Ohoh ik ben zo geschokt’. Het interesseert ze geen moer, dat is de realiteit. Wegkijkbeleid van VVD en CDA al 45 jaar op het gebied van criminaliteitsbestrijding. Met hun grote mond en hun gebakken lucht trapt het volk al dik 45 jaar in de leugens van deze twee partijen. En zie waar het ons toe heeft gebracht? Straffen en opsporing zijn een lachertje. Rechters die werkelijk van planeet Saturnus afkomstig zijn. Media die het altijd zielig vindt dat de eencellige moordenaars het zo rot hadden in hun leven. Politie die (begrijpelijke wijs) de moed allang heeft opgeven. Je arresteert het grootste tuig en een dag later lopen ze weer vrij. Over vrijlaten gesproken. Hoeveel TBS’ERS kregen proefverlof voor het weekend van Justitie en van rechters om in het vrije weekend maar even wat mensen te vermoorden? Tel is niet bij te houden. Wat nou aanpak van criminaliteit en straf? In Nederland is werkelijk van alles te koop wat verboden is, het ligt nog net niet in de supermarkt. Wapens, vrouwen, drugs, kinderen, enz,enz. Het trieste resultaat van 45 jaar beleid van gebakken lucht betreft criminaliteitsbestrijding door de VVD en het CDA. Wat de verslaggever gisteren zei was helemaal waar. ‘Het barst in de samenleving van de gestoorde eencelligen die voor 1000 euro iemand voor je vermoorden’. En dat is de realiteit. En zolang we met VVD en CDA opgescheept zitten zal het alleen maar erger worden in Nederland.
Cunera Van Ommeren
Peter zou een goede, zeer goede commesares geweest zijn! Daar kunnen ze van de politie heel wat van leren. Peter is een pitboul.
Guido Dubois
Ik begrijp niet dat men deze man aan tafel gezet heeft. Hij had vaker moeite met mensen. Ik kan me nog goed zijn uitspraak herinneren “je moet hem mollen” Dit ging over Dhr Wilders.
A de Wit
Deze man schetst in een paar minuten 1 van DE problemen in de politie organisatie van van ons landje. Je het gebeuren op straat tot in de top van de club.

15 Peter R. de Vries: meer dan misdaadjournalist alleen

Back to menu

7 jul. 2021

 

Peter R. de Vries: een niet-aflatende aanjager achter vele (ook Amsterdamse) coldcase-zaken, auteur van bestseller ‘De ontvoering van Alfred Heineken’ en, samen met zijn zoon, ook nog spelersmakelaar. De gisteravond neergeschoten Peter R. de Vries is even veelzijdig als onverstoorbaar.

In al die jaren verschijnt hij ook talloze malen voor de camera van AT5. In 2003 vlak na de liquidatie van Cor van Hout bijvoorbeeld, met wie hij een meer dan een professionele relatie onderhield. In 2013 op het Amstelveld bij opnames voor de Hollywood-productie van The Kidnapping of Freddy Heineken, als voetbalanalist bij FC Godenzonen of voor een goed gesprek aan tafel bij Theo van Gogh.

Maar vooral is de geboren Amstelvener Nederlands bekendste misdaadjournalist, een spil in de rechtszaak tegen Willem Holleeder en ook iemand die vorig jaar geen ‘nee’ zei toen kroongetuige Nabil B. hem vroeg als zijn vertrouwenspersoon in het proces tegen Ridouan Taghi.

In de video bekijk je een overzicht van zijn carrière.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd gisteravond rond 19.30 uur op de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum neergeschoten. Volgens burgemeester Halsema vecht De Vries voor zijn leven. Peter R. de Vries werd neergeschoten na een bezoek aan het programma RTL Boulevard. Hij was daar te gast. Volgens de politie is hij van dichtbij zijn beschoten.
De politie heeft vooralsnog drie verdachten opgepakt: twee in een auto op de A4 bij Leidschendam, de derde verdachte is opgepakt in Oost
Meer informatie over zijn gezondheid is er op dit moment niet.
Er zou meerdere keren zijn geschoten. Verschillende bronnen hebben het over vijf schoten, een andere bron heeft vier schoten gehoord, zo meldt de NOS.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

16 Dutch crime reporter Peter R. de Vries shot in Amsterdam

Back to menu

7 jul. 2021
Dutch crime reporter Peter R. de Vries is fighting for his life after being shot on an Amsterdam street. De Vries, a celebrity in the Netherlands, was known for his work in exposing the criminal underworld.
 
Reuters brings you the latest business, finance and breaking news video from around the globe. Our reputation for accuracy and impartiality is unparalleled.

17 Netherlands crime journalist Peter R. de Vries shot in Amsterdam | DW News

Back to menu

7 jul. 2021

Dutch crime journalist Peter R. de Vries was fighting for his life after being shot and wounded in a gun attack in the center of Amsterdam on Tuesday evening.
 
De Vries, 64, was taken to hospital in a seriously wounded state. He had been taking part in a live television show where he was a regular guest and was shot close to the RTL studios.
 
In 2019, de Vries wrote on Twitter that he had been informed by police and justice officials that he was on the hit list of a fugitive criminal. 
 
According to NOS, de Vries had recently acted as an adviser and confidant to a state witness testifying against an alleged drug kingpin, who was extradited to the Netherlands from Dubai in 2019.

18 Dutch journalist who exposed drug lords and gangsters shot in Amsterdam – BBC News

Back to menu

7 jul. 2021

Prominent Dutch journalist Peter R de Vries, known for investigating the criminal underworld, has been shot and seriously wounded on a street in central Amsterdam.
 
The 64-year-old was shot minutes after leaving a TV studio, where he had appeared on a chat show. 
 
Mr de Vries is famed for his work on exposing mobsters and drug lords, and has helped police solve a number of high-profile cases.

19 Peter R. de Vries over ‘zijn’ film – RTL LATE NIGHT

Back to menu

20 nov. 2013

Peter R. de Vries zou Peter R. de Vries niet zijn wanneer hij niet een stevig oogje in het zeil hield nu de opnames van zijn boekverfilming over de Heinekenontvoering zijn begonnen! Hij is dan ook veel op de set geweest en laat ons zien hoe het er daar aan toe gaat. Kijk de hele aflevering op http://www.rtlxl.nl!
 
 

20 Klaas Wilting geschokt over neerschieten Peter R. de Vries

 

Back to menu

7 jul. 2021

Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting uit Almere is geschokt over het neerschieten van Peter R. de Vries. Misdaadjournalist De Vries is in Amsterdam na afloop van de uitzending van RTL Boulevard rond 19:30 uur vijf maal beschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 
 
Wilting en De Vries hebben in het verleden veel met elkaar te maken gehad. Eerst professioneel, dat begon bij de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Wilting verscheen veelvuldig in het televisieprogramma van De Vries.

21 Peter R. de Vries over Judas: “Ik sloeg steil achterover” – RTL LATE NIGHT

Back to menu

8 nov. 2016

Peter R. de Vries is al jarenlang goed bevriend met Astrid Holleeder, maar ook de misdaadverslaggever werd een aantal keren verrast door passages in het boek ‘Judas’.
 
In deze video: Humberto Tan, Peter R. de Vries

22 Klaas Wilting en Bram Moszkovicz over de nieuwe film ‘De Heinekenontvoering’ – Pauw & Witteman

Back to menu

17 okt. 2011

Pauw & Witteman – 14 oktober 2011

De film De Heinekenontvoering (geregisseerd door Maarten Treurniet, met o.a. Rutger Hauer) blikt terug op deze spraakmakende zaak uit 1983. Biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, werden toen ontvoerd door o.a. Cor van Hout en Willem Holleeder. De ontvoering hield de Nederlandse bevolking en media stevig in zijn greep.

Een van de mensen die het allemaal van dichtbij meemaakte, was toenmalig woordvoerder van de Amsterdamse politie Klaas Wilting. Hij keek voor ons de film en blikt uitgebreid terug op deze voor hem zeer roerige periode.

Klaas Wilting was 21 jaar voorlichter bij de politie in Amsterdam (1980 tot 2000). Hij professionaliseerde de communicatie en trad op als vaste woordvoerder bij spraakmakende zaken. Zijn eerste tv-optredens deed hij tijdens de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Tegenwoordig is Klaas Wilting werkzaam als zelfstandig voorlichter.

Voor advocaat Bram Moszkovicz was de zaak de eerste die hij met zijn vader deed. Als beginnend advocaat assisteerde hij Max Moszkovicz in de verdediging van Cor van Hout, één van de ontvoerders.

De film De Heinekenontvoering draait vanaf 27 oktober in de bioscoop.

23 Dutch crime reporter dies after being shot

Back to menu

16 jul. 2021

Dutch crime reporter Peter R. De Vries, who frequently appeared on crime television programs and had sources in both law enforcement and the underworld, has died just over a week after being shot in the street. https://str.sg/3JyU
 
The Straits Times, the English flagship daily of SPH, has been serving readers for more than a century. Launched on July 15, 1845, its comprehensive coverage of world news, East Asian news, Southeast Asian news, home news, sports news, financial news and lifestyle updates makes The Straits Times the most-read newspaper in Singapore.

24 Peter R. de Vries: on bended knee is no way to be free

Back to menu

15 jul. 2021

Peter R. de Vries is overleden, hij was 64 jaar. De Vries werd dinsdag 6 juli in Amsterdam neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij een uitzending van RTL Boulevard. Ruim een week later overleed hij, in het bijzijn van zijn familieleden. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen”, schrijven zijn nabestaanden in een verklaring. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.” 
 
Peter R. de Vries had als levensmotto: on bended knee is no way to be free. “Het wil zeggen dat we aan niemand ondergeschikt zijn. Dat niemand ons kan overheersen. Dat wil zeggen dat we nooit ever, never iemands slaaf zijn”, vertelde de misdaadjournalist in een speech in 2016. 
 
Lees meer over Peter R. de Vries en zijn overlijden: https://nos.nl/collectie/13868-de-aan…

25 Dutch reporter who exposed underworld dead after shooting – BBC News

Back to menu

15 jul. 2021

The Dutch crime reporter Peter R de Vries, who was shot and seriously wounded in central Amsterdam nine days ago, has died.
 
The 64-year-old was shot in the head minutes after leaving a TV studio.
 
Mr de Vries had won critical acclaim for his reporting on the Dutch underworld – including the 1983 kidnapping of the beer millionaire Freddy Heineken.
 
The statement released by his relatives on Thursday said he died “surrounded by the people who love him”.
 
 

26 Murdered. Dutch Journalist Peter R. De Vries Dies After Being Shot


Back to menu

15 jul. 2021


Celebrated crime reporter Peter R de Vries has died after being shot in a crowded Amsterdam street earlier this month. The fearless journalist has been described as a national hero for his tireless campaign to bring criminals to account. Two suspects have been arrested on suspicion of his murder. Earlier we spoke to Peter’s friend, Peter Schouten, about the work he was doing and why someone might want him killed.

(Please note, this episode was recorded before the death of Peter R de Vries)

Guests:

Peter Schouten
Friend and Colleague of Peter R de Vries

Michel Valentijn
Investigative journalist

Anna Sergi
Organised Crime Expert

27 Grote drukte verwacht bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries

Back to menu

19 jul. 2021

 

Ook vandaag weer een gestage stroom aan mensen die Peter R. de Vries in de Lange Leidsedwarsstraat de laatste eer bewijzen. Sommigen kwamen juist vandaag, omdat ze denken dat het woensdag in Carré te druk zal worden.

In Koninklijk Theater Carré kan het publiek aanstaande woensdag afscheid nemen van Peter R. de Vries. Dit is de wens van de familie en partner van De Vries, meldt RTL. Donderdag zal er in besloten kring afscheid worden genomen.

“Ik moet dan werken, maar ik ga het zeker volgen”, zegt een vrouw die voor de derde keer eeen bloemetje komt leggen op de plek van de aanslag. “Ik vind het toch wel bijzonder, de stilte die hier heerst en dat je dat echt voelt. Dit had gewoon nooit mogen gebeuren.”

“Ik heb zo’n respect voor die man, ik kan er wel om huilen, zeker als je hier komt”, zegt een andere dame. Zij is speciaal nu gekomen om de drukte woensdag te mijden. “Ik denk dat het er zo druk gaat worden dat er rijen gaan ontstaan en vooral nu het virus weer een beetje oplaait, denk ik: laten we dat maar niet doen. Daarom kwam ik nu hier ook even naartoe.”

Om het afscheid woensdag in goede banen te leiden geldt een aantal regels. Uiteraard de anderhalvemeter-maatregel, maar ook mogen er binnen geen opnames gemaakt worden en is het verzoek, vanwege de verwachte drukte, om het afscheid aan de baar kort te houden. In plaats van bloemen verzoekt de familie het publiek een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip. Deze stichting, opgericht door De Vries, zet zich in om coldcase-zaken, zoals de verdwijning van Tanja Groen, op te lossen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

28 Peter R. de Vries herdacht in Westerkerk

Back to menu

17 jul. 2021

 
De Westerkerk opende de deuren voor iedereen die behoefte had om Peter R. de Vries te herdenken. Bezoekers konden een kaarsje aansteken voor de misdaadjournalist die donderdag overleed nadat hij vorige week werd neergeschoten. “Ik hoop dat de maatschappij lering trekt uit deze gebeurtenis en dat het enorme geweld gaat stoppen.” 
“Dit is voor mensen die zich afvragen: in wat voor samenleving leven we eigenlijk”, zegt Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk. “Mensen zijn verbijsterd. Mensen zijn van slag.” Zelf steekt de predikant ook een kaarsje aan voor Peter R. de Vries. “Iedereen mag een kaarsje aansteken en zo lang blijven als diegene wil.” 
Vanaf 11 uur konden de bezoekers in de kerk terecht. “We zijn erg aangeslagen. Hij had zo’n unieke persoonlijkheid”, zegt een van de bezoekers. “We wonen in Amsterdam, dus we wilden in ieder geval langs de kerk om even een kaarsje te branden. Ik hoop dat het enorme geweld waar we mee te maken hebben misschien gaat stoppen, of dat mensen tot bezinning komen. Hoewel ik me afvraag of dat zal gebeuren.” Een andere bezoeker noemt de dood van De Vries afschuwelijk. “Dat die man toch zijn ogen heeft gesloten voor altijd… Zo’n sterke man die voor iedereen klaarstond.” 
Vorige week ging de kerk ook open voor mensen die voor De Vries wilden bidden. Er kwamen ongeveer driehonderd mensen. “Er werd gebeden om kracht en ook om hoop”, vertelt Koetsveld, “vaak ook tegen beter weten in. Ik hoorde veel mensen bijvoorbeeld zeggen: ‘je hoopt op een wonder, maar…'” Volgens Koetsveld kwam die ‘maar’ altijd achteraan een zin. “Iedereen was zich van binnen aan het voorbereiden op wat komen zou.”
❌
❌
❌
AT5 – Echt Amsterdams Nieuws
 
 

29 Laatste interview Peter R. de Vries (25-06-2021)

Back to menu

TV Monument Special: Peter R. de Vries 
 
Omroep MAX zendt naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries de TV Monument Special: Peter R. de Vries uit op vrijdag 16 juli 2021 op NPO 1. 
 
Laatste interview 
In de TV Monument Special: Peter R. de Vries spreekt Han Peekel met Peter R. de Vries. Het is, achteraf gezien, het laatste interview dat Peter zal geven. 
 
De rol van televisie en onopgeloste zaken 
De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt. Peter R. de Vries vertelt aan Han Peekel onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweeg brachten. 
 
Het laatste interview met Peter R. de Vries vond plaats op vrijdag 25 juni 2021. 
 
TV Monument Special: Peter R. Vries is te zien op vrijdag 16 juli 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

30 Verslaggever Joya de Boer is bij het afscheid van Peter R. de Vries

Back to menu

21 jul. 2021
 
Woensdag kan iedereen die daar behoefte aan heeft afscheid nemen van Peter R. de Vries. Even voor 11.00 uur opende Carré in Amsterdam haar deuren en mogen mensen hun laatste eer bewijzen aan de donderdag overleden misdaadverslaggever. De wachttijd liep rond het middaguur al op tot meer dan 2 uur.
 
og3ne fan priscilla
Ik kan het gewoon nog steeds niet geloven wat was het een goede man Dit had hij echt niet vediend 🙁❤
Humble Bundle
Peter was maatje Verbaasd me vn hoop mensen Wappies die hem eerst voor rotte vis uitmaakte toen hij nog leefde, die staan nu met krokodillen tranen, nu ineens hem als held zien Held was hij al Dus doe niet schijnheilig R.I.P Peter Gabbertje
aj meijer
de Arena had ook wel iets mogen doen voor Peter , hij was een grote Ajax fan

31 Kist Peter R. de Vries bezaaid met rozen

Back to menu

21 jul. 2021


 

Het publiek neemt vandaag in Koninklijk Theater Carré afscheid van Peter R. de Vries. Naast de gesloten kist, die is bezaaid met rode rozen, is het voetbalshirt van de vermoorde Nicky Verstappen te zien.

Dat is te zien op bovenstaande beelden van RTL Boulevard. Carré opende iets voor 11.00 uur de deuren. Er stond toen al tot in de Sarphatistraat een lange rij met belangstellenden die De Vries een laatste groet willen brengen.

In stilte wordt er door het publiek in het theater afscheid genomen. Achter de kist is een groot portret van De Vries te zien. Het Ajax-shirt van Nicky Verstappen, dat naast de kist staat, hing voorheen op het kantoor van de misdaadjournalist. Hij was erg begaan met die moordzaak.

Peter R. de Vries is overleden na de aanslag die dinsdagavond 6 juli op de Lange Leidsedwarsstraat op hem werd gepleegd. Op woensdag 21 juli wordt publiek afscheid genomen.

Mensen kunnen bij de baar een korte groet brengen. Het is de wens van de familie van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenheid krijgt een laatste groet te brengen. Het afscheid is daarom verdeeld over twee dagen.

Het verzoek van de familie is om in plaats van bloemen een donatie te doen aan Stichting de Gouden Tip. Deze stichting, opgericht door De Vries, zet zich in om coldcase-zaken, zoals de verdwijning van Tanja Groen, op te lossen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

32 Uren in de rij voor Peter R. de Vries: ‘We willen wat terugdoen’

Back to menu

21 jul. 2021

Duizenden mensen hebben woensdagmiddag in Theater Carré afscheid genomen van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist werd twee weken geleden neergeschoten in Amsterdam.
 
 

33 Honderden mensen in de rij voor Peter R. de Vries

Back to menu

21 jul. 2021


 

Honderden mensen staan vandaag urenlang in de rij om Theater Carré binnen te komen, om daar misdaadverslaggever Peter R. de Vries de laatste eer te bewijzen. Allemaal hebben ze hetzelfde doel, maar een ander verhaal. AT5 en NH Nieuws zetten een aantal van hen op een rij.

Midden tussen de stoet mensen staat Vito Shukrula. Hij leerde De Vries kennen in de rechtszaal. “Als hij er was ging ik een stapje harder zetten, want Peter was kritisch.” Nu staat hij in de rij om hem een laatste groet te brengen, ook al stonden ze soms wel eens tegenover elkaar met hun werk. “Maar hij was kritisch en rechtvaardig. Hij heeft een hele grote bijdrage geleverd aan de maatschappij. Hij was een uniek mens.”

Achter hem staat een aantal dames in de rij. Ze hebben speciale shirts laten maken, met daarop een foto van De Vries en achterop de tekst die De Vries als tattoo droeg, on bended knee is no way to be free. “Uit respect staan wij hier.”

Iemand die ook met een speciaal shirt in de rij staat, is DENK-raadslid Sheher Khan. “Dit had hij aan tijdens de Kleurrijke Top 100 een aantal jaar geleden. Hij heeft hiermee zijn boodschap gegeven die hij altijd geeft: opstaan voor de minderbedeelden.”

Iedereen die dat wil, kon vandaag in Carré afscheid nemen van Peter R. de Vries. Het theater opent van 11.00 tot 20.00 uur voor de gelegenheid de deuren. Belangstellenden moeten rekening houden met mogelijk lange wachttijden. Mensen kunnen bij de baar een korte groet brengen. Het is de wens van de familie van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenheid krijgt een laatste groet te brengen. Het afscheid is daarom verdeeld over twee dagen.
AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

34 Kist met lichaam van Peter R. de Vries uit Carré gedragen

Back to menu

22 jul. 2021
De kist met daarin het lichaam van Peter R. de Vries is donderdagmiddag even voor 13.00 uur Carré uit gedragen. Het afscheid in het Amsterdamse theater was alleen voor genodigden. Intimi van de overleden misdaadverslaggever gaan nu naar de uitvaart

35 Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting over afscheid Peter R. De Vries | SHOWNIEUWS

Back to menu

23 jul. 2021

De oud-politiewoordvoerder werkte al in de jaren ’90 samen met Peter R. de Vries.
 
 

36 Moeder vermoorde Deborah emotioneel bij afscheid Peter R. de Vries

Back to menu

21 jul. 2021

 

Moeder van vermiste Deborah Rosiek komt afscheid nemen van Peter R. de Vries. Duizenden mensen zijn naar de stad gekomen om vandaag afscheid te kunnen nemen van Peter R. de Vries. Ook de familie van Deborah Rosiek, de Amsterdamse die in 2003 werd vermoord en nooit meer is teruggevonden. “Peter heeft gestreden, hij heeft zijn best gedaan.”

Rosiek was zwanger van een tweeling toen zij in 2003 verdween. Ze is nooit meer teruggevonden, haar familie tastte in het duister over de moordernaar. Het lichaam is nooit gevonden. Op de avond van de moord werd Rosiek door haar minnaar Hans P., een oud-politieman, opgehaald.
P. werd een half jaar na de verdwijning opgepakt en gold als verdachte van de drievoudige moord maar werd algauw vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

“Hij heeft heel veel voor iedereen gedaan, hij heeft heel veel voor mij gedaan. Daar ben ik hem dankbaar voor, en daarom wilde ik dit bijwonen. Ik bid tot God dat hij rust vindt nu. Bedankt Peter, dat je zoveel voor ons hebt gedaan.” Een ander familielid zegt: “Peter heeft gestreden, hij heeft zijn best gedaan.”

Al vroeg in de morgen staat er een lange rij voor Carré, waar mensen vandaag tot afscheid kunnen nemen van Peter R. de Vries. Die rij bestaat uit een divers palet aan mensen, allen met hun eigen (persoonlijke) herinnering aan de overleden misdaadverslaggever. Het publiek neemt vandaag in Koninklijk Theater Carré afscheid van Peter R. de Vries. De gesloten kist van De Vries is bedekt met rode rozen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Moeder vermoorde Deborah emotioneel bij afscheid Peter R. de Vries – Blog

Gisteren kon het grote publiek nog afscheid nemen van de vermoorde misdaadverslaggever. Zo’n 7.500 mensen brachten een laatste groet uit en tot ‘s avonds laat bleef de rij lang. Veel Nederlanders zijn geschokt door de dood van De Vries.

Om 11 uur vanochtend begon de plechtigheid in het theater Carré in Amsterdam. Zo’n 800 genodigden namen afscheid van de bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter. R. de Vries. Aan het begin van de uitvaart speelde het lied “Guaranteed” van Eddie Vedder, schrijft RTL Nieuws. “On bended knee is no way to be free”, ofwel “op de knie is geen manier om vrij te zijn”, zo weerklinken de eerste woorden van het nummer.

Onder meer de zoon van De Vries, zijn dochter, zijn partner en broer spraken de aanwezigen toe. Naast familie en vrienden waren er ook heel wat collega’s aanwezig. Ook familieleden van slachtoffers van misdaden waar De Vries zich voor inzette, waren uitgenodigd.


De burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vloog terug van vakantie om de ceremonie bij te wonen.

37 Een muzikaal eerbetoon aan Peter R. de Vries | Gouden Televizier-Ring Gala 2021

Back to menu

14 okt. 2021

😢 Xander de Buisonjé, Jan Dulles, Berget Lewis en Nick Schilder brengen een indrukwekkend eerbetoon aan Peter R. de Vries.
 
Gertjan Jansen
Iedere keer als ik iets zie weer van Peter. Wordt ik emotioneel. Dit heeft diepe i druk gemaakt. Elke dag het gemist van deze Nederlandse held zal nooit slijten
Richarmed
Word er weer emotioneel van. Zo bizar, voor iemand die je niet kent. Maar hij was altijd overal. En zag hem graag. Vind het nog steeds zo onwerkelijk dat hij er niet meer is. Prachtig eerbetoon.
 
Familie, vrienden en anderen die Peter R. de Vries persoonlijk kenden, hebben in theater Carré in Amsterdam afscheid genomen van de vermoorde misdaadverslaggever. Hij is vanmiddag in besloten kring gecremeerd.
 
De bijeenkomst begon om 11.00 uur en werd bijgewoond door enkele honderden genodigden, onder wie tal van bekendheden. Burgemeester Halsema van Amsterdam was er ook, zij vloog terug van haar vakantieadres om bij het afscheid te zijn.
 
ayman kajdouh
Geen woorden voor echt niet te geloven we leven in een rechtstaat en dan gebeurd dit

38 Verhalen van naasten Peter R. de Vries bij uitvaart


Back to menu

23 jul. 2021

 

Vandaag namen in theater Carré zo’n 700 genodigden afscheid van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Onder hen onder anderen Ajax-directeur Edwin van der Sar, burgemeester Halsema, Matthijs van Nieuwkerk en Dries Roelvink. Maar de speeches tijdens de dienst kwamen van De Vries’ naasten, zoals van zijn broer Wouter en kinderen Royce en Kelly.

Na het publieke afscheid van Peter R. de Vries nemen vandaag familie, vrienden en collega’s in besloten kring afscheid van de misdaadjournalist in Koninklijk Theater Carré. De dienst voor genodigden begon om 11.00 uur.

Zo’n 7500 mensen brachten een dag eerder de laatste eer aan De Vries. De wachtrij liep in sommige gevallen op tot zo’n twee uur, maar dat was voor de wachtenden geen belemmering. Al wachtend vertelden velen graag hun persoonlijke herinneringen. Het theater zou om 20.00 uur sluiten, maar bleef twee uur langer open.

Peter R. de Vries (64) werd dinsdagavond 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat toen hij vanaf de studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein naar zijn auto liep. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Donderdag 15 juli meldde de familie dat de misdaadjournalist aan zijn verwondingen was bezweken.
AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

39 Vaarwel Peter R. De Vries (64) ❤ 22/07/2021 Amsterdam OOST

Back to menu

22 jul. 2021

Rouwstoet met familie en politie rijden over de wibautstraat ! Amsterdam OOST Beelden : GoudeFraude TV
 
 
 

40 Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is overleden

Back to menu

15 jul. 2021

Peter R. de Vries is overleden. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een bericht van zijn familie. De beroemde misdaadverslaggever lag sinds vorige week in het ziekenhuis, nadat hij op straat werd neergeschoten. Peter R. de Vries was 64 jaar.
 
 

15 jul. 2021

Peter R. de Vries is ruim een week na de aanslag van vorige week dinsdag overleden. Dat meldt RTL Nieuws op basis van zijn familie. Hij is in het bijzijn van zijn familieleden gestorven. Hij was 64 jaar.
 
“Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen”, schrijven zijn nabestaanden in een verklaring. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”
 
De nabestaanden vragen rust om het overlijden te verwerken. Informatie over wanneer er afscheid zal worden genomen van De Vries zal volgen als er een beslissing over is genomen.
 
Bron: NOS
 
Julie.odkn
 

41 ‘Hoofdverdachte Delano G. zat op trap te wachten op Peter’

Back to menu

18 okt. 2021

De verdachten van de moord op Peter R. de Vries stonden maandag voor het eerst voor de rechter. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman volgt de zaak en vertelt onder andere welke bewijzen er volgens het OM tegen Delano R. en Kamil E. liggen.

42 Pregnant Women Told They’re Having Twins!

5 apr. 2011

Fake mall echograpy pranksters discovers all these women are pregnant with twins!

Heinous reality

Current page

Heinous crime

Natalee Holloway

The Big Picture

The Putten Case

Peter R. part 7